стрічка

«Руйнуйте цю стіну. Дайте Німеччині лідерство, якого ви заслуговуєте», – Зеленський

17 Березня 2022, 11:50
Володимир Зеленський ВІДЕО 1909
Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський виступив в Бундестазі.

Основні тези опублікувало видання Бабель:

Я звертаюся до вас після чисельних зустрічей, переговорів, заяв і прохань, після кроків на підтримку, деякі з яких — запізнілі. Після санкцій, яких очевидно замало, щоб зупинити цю війну. І після того, як ми побачили, скільки зв’язків ваші компанії залишили з росією, з державою, яка просто використовує вас і ще деякі країни, щоб фінансувати війну.

Ви ніби знову за стіною. Так, не Берлінською, але посеред Європи, і ця стіна міцнішає з кожною бомбою, яка падає на нашу землю, з кожним рішенням, яке не приймається заради миру. Не приймається, хоча може допомогти. Коли це сталося? Коли ми говорили вам, що «північні потоки» — це зброя і підготовка до великої війни, ми чули у відповідь — «це економіка», а це був цемент для нової стіни. Коли ми запитували вас, що має зробити Україна, щоб стати членом НАТО, то чули у відповідь, що такого рішення на столі поки що немає і найближчим часом не буде. Як і крісла для нас за цим столом. І ви зволікаєте з питанням про вступ України в Євросоюз. Для деяких це політика, а насправді — каміння для нової стіни.

Ми бачили затягування з санкціями, ми відчули спротив, ми зрозуміли, що ви хочете продовжувати «економіку».

«Руйнуйте цю стіну! Дайте Німеччині лідерство, якого ви заслуговуєте і чим ваші нащадки будуть тільки пишатися. Підтримайте нас, зупиніть війну!», – Зеленський канцлеру Німеччини Олафу Шольцу.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024