стрічка

Пам'ятати вічно: імена загиблих захисників України з Волині

19 Березня 2022, 12:22
Пам'ять 17081
Пам'ять

З часу повномасштабного вторгнення Росії, що відбулося 24 лютого, мало не кожного дня на Волинь надходять сумні звістки про втрати серед захисників. Кожен чоловік та жінка, чиє життя забрав кривавий режим окупантів, це – величезна і непоправна втрата для родин, громад й усієї Волині.

Ми не маємо права забути імена людей, які лишилися життів, захищаючи Україну від російських окупантів.

Район.in.ua збирає імена загиблих волинян у публікацію пам'яті. Згідно з указом президента України Володимира Зеленського, щодня о 9:00, починаючи з 17 березня, їм віддають шану під час загальнонаціональної хвилини мовчання.

***

Під час бою з російськими окупантами у результаті мінометного вогню загинув 38-річний старший солдат Доманський Андрій Вікторович (ім'я при народженні Стаднік Віталій Вікторович). Трагедія сталась 15 березня.

В Устилузькій територіальній громаді 15 березня оголосили днем жалоби з метою вшанування пам'яті загиблого військового Олександра Цюпака.

14 березня внаслідок авіаудару по телевежі на Рівненщині загинув житель села Сенкевичівка Луцького району Олександр Кватирко, 1991 року народження.

Загинув старовижівчанин Павло Усов. Військовий офіцер, командир танку загинув у бою під Києвом. З ним попрощалися 14 березня.

Житель Благодатного, 38-річний солдат Костянтин Мрочко загинув у селі Макарів Київської області під час боротьби з російськими окупантами. Трагічна новина надійшла 13 березня. Указом Президента солдату присвоєно звання Герой України посмертно й удостоєно ордену «Золота зірка».

У боротьбі з окупантами загинув житель селища Заболоття, що на Ратнівщині, Віталій Пархомук. Старший солдат під час контрнаступу на противника в районі міста Макарів завдав значних втрат ворогу і героїчно загинув, захищаючи своїх побратимів. Указом президента України від 12 березня йому присвоїли звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка».

Загинув житель Горохівщини Ковалишин Роман Степанович. З ним попрощалися 12 березня. Роман Ковалишин, житель села Підбереззя, 1995 року народження, вступив до лав Збройних Сил України, щоб стати на захист незалежності, свободи та територіальної цілісності нашої держави.

12 березня у боях з російськими окупантами загинув житель Каменя-Каширського, 40-річний Микола Цюрик. У районі оголосили триденну жалобу.

Зі старшим солдатом, 37-річним Артемом Єгіазаряном, який проживав у Володимир-Волинській громаді, попрощалися 12 березня.

У кафедральному соборі Святої Трійці у Луцьку відспівали військовослужбовців, що загинули 11 березня під час обстрілу аеродрому. В останню дорогу провели заступника командира роти з морально-психологічного забезпечення 130 роти охорони Вадима Гринюка, а також стрільця-снайпера взводу охорони 130 роти охорони Івана Кошіля.

Ковельчани провели в останню путь захисника України, 52-річного Сергія Смітюха, життя якого обірвалося під Волновахою 11 березня.

У боях під Києвом загинув Герой зі села Поступель, що на Ратнівщині, Олександр Куц. 40-річнийчоловік був призваний по мобілізації. Трагічну новину повідомили 9 березня.

У боротьбі за Україну загинув житель села Бережці на Любомльщині Олег Свинчук, 1993 року народження. Він був танкістом та прикривав відхід своїх побратимів під час прориву окупантів. Трагічна новина надійшла 9 березня.

У війні Росії проти України загинув викладач Володимир-Волинського педагогічного коледжу Віталій Миколайович Власенко. Раніше він працював прикордонником. За місяць до початку війни повернувся до війська. Трагічну новину про його загибель повідомили 7 березня.

Навідник з Луцької громади Ілля Симонович, 2002 року народження, помер від поранень, отриманих в боях під час оборони Антонівського мосту на Херсонщині. Трагічну новину повідомили 7 березня.

Загинув уродженець села Купичів, що на Турійщині, Іван Антонюк. Про сумну звістку стало відомо 6 березня. На війну Іван Антонюк пішов добровольцем ще у 2015 році.

У боях під містом Ірпінь загинув матрос батальйону морської піхоти Приступа Михайло Сергійович, 1994 року народження, з Луцької громади. Трагічна звістка надійшла 6 березня.

Захищаючи Україну від ворога, загинув володимирчанин, 22-річний лейтенант Юліан Гимон. Трагічна звістка надійшла 6 березня.

Загинув житель села Здомишель, що на Ратнівщині, лейтенант Віталій Юрійович Прокопчук. Про це стало відомо 3 березня.

Під ворожими обстрілами загинув військовослужбовець із селища Цумань Владислав Ткачук. Попрощалися з Героєм у селищі Цумань 3 березня.

28 лютого віддав своє життя за Україну в районі містечка Городок Житомирської області старший лейтенант Решетилов Андрій Вадимович.

Ковельчани попрощались з 24-річним захисником України, своїм земляком Єгором Лобановим. Його життя обірвалось 28 лютого біля міста Токмак Запорізької області. Своїм героїчним вчинком він врятував вісім життів.

Від ракетного удару по військовій частині біля Володимира 27 лютого загинув військовослужбовець, молодший сержант Сергій Гребенюк.

Під Лисичанськом загинув нововолинець, старший солдат Неділько Владислав Олександрович, 1997 року народження. ДРГ противника влучила у наш танк. Трагічне повідомлення надійшло 26 лютого.

Вранці 26 лютого на Житомирщині загинув житель Володимира, 19-річний військовослужбовець Артур Фацинець. Він мужньо захищав рідну Україну від ворога разом зі своїм батьком. 

Старший механік-водій танкового взводу Олександр Володимирович Лук'янович, житель Зимнівської громади, загинув 25 лютого у результаті авіаційного удару під час виконання бойового завдання щодо захисту незалежності України у Київській області.

Судмедекспертиза ідентифікувала останки солдата Андрія Нікончука, який загинув у перший день нападу російських військ, 24 лютого. 29-річний володимирчанин служив за контрактом у Зенітно-ракетному полку. Він загинув на Київщині від нальотів російської авіації та ракетних ударів. Президент Зеленський надав Андрію Нікончуку звання Героя України посмертно.

На війни Росії проти України 24 лютого загинув ковельчанин Олексій Петрович Дейнека. Його вбили біля міста Токмак Запорізької області.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024