стрічка

«Ми не відмовимся від намагань врятувати людей», - Володимир Зеленський

16 Березня 2022, 02:14
Президент Володимир Зеленський виступив з промовою до українського народу 1743
Президент Володимир Зеленський виступив з промовою до українського народу

Президент Володимир Зеленський виступив з промовою до українського народу.

Основні тези з виступу за 16 березня опублікували в тг каналі офіційної сторінки Зеленського.

«Вільний народ вільна Україна, 8 років війни на Донбасі. 20 днів повномасштабного вторгнення. Третій тиждень війни закінчується. Всі хочемо миру і Перемоги. Постійно залишається відчуття, що ще трохи. Потрібні зусилля, терпіння. 

Важливо зараз працювати кожному на своєму місці. В тому числі нашим представникам у переговорах з агресором. Як мені повідомляють, що домовленість з росією звучить вже реалістичніше. Ще необхідний час. Наші герої його дають. Адже захищають Україну всюди», – йдеться у повідомленні.

Він додає, що ворог втратив техніку, десятки вбитих ще один генерал. Знову обстрілювали мирне населення. Кількість ракет, які застосували окупанти перевищує 900. Їх просто не можливо підрахувати.

Загинуло 2 журналістів: українка і американець. Це ще одна причина посилювати санкції.

«Будь-хто з росіян міг би вже усвідомити ситуацію. Звертаюсь до чиновників, закликаю до дій. Адже їх пасивна позиція може призвести до того, що вони позбудуться всього, що мають», – наголосив Володимир Зеленський.

Київ відвідали сьогодні прем'єр-міністри трьох держав: Польщі, Чехії, Словенії.

«Запрошую всіх друзів України відвідати Київ. Тут може бути небезпечно, бо наше небо ще не закрите від російських ракет і літаків. Рішення про посилення нашого арсеналу в повітрі ще не ухвалене. Ми не отримали літаків. Але погляди всіх людей світу зараз спрямовані саме на нашу столицю, на українців. Тож кожен, хто з нами, отримає вдячність. Не тільки нашу, а й інших народів», – наголосив президент.

Він зазначив, що виступив у парламенті Канади та подякував за підтримку. Вони прийшли на допомогу перші. Закликав їх допомагати не словом, а ділом: зброєю, санкціями, у середу запланований мій виступ в конгресі США.

 Дякував за підтримку (13,6 мільярда доларів) США. Цей закон – перший крок до відновлення держави.

Президент Україні ухвалили податкові послаблення, встановив разом з урядом нульову акцизу на пальне. Скоротили роботу перевіряючих органів.

Також Зеленський розповів, що всіх добровольців визнають учасниками бойових дій. В країні продовжили термін воєнного стану. Врегулювали діяльність поліції. 

«У середу плануємо гуманітарний коридор в Ізюмі на Харківщині. За минулу добу врятували 28 893 українці із Сумської, Харківської, донецької області. Працюємо над порятунком людей в Маріуполі», – зазначив президент.

Також він додав, що 139 військових отримають відзнаки за службу,  32, на жаль, – посмертно. Підписано укази про отримання Ордену Героїв України полковникам та лейтенантам, які героїчно загинули захищаючи Україну.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024