стрічка

Росія планує вирубку та продаж українського лісу, – ГУР Міноборони

15 Березня 2022, 12:49
Вирубка лісу 2740
Вирубка лісу

Росія планує масові вирубки українських лісів. 

Про це йдеться в листі міністра оборони росії Сергія Шойгу «Про можливість вирубки на землях оборони», який адресований особисто президенту РФ Володимиру Путіну і який оприлюднило Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Документ має на меті отримання дозволу на тотальну вирубку українських «лісів, дерев, чагарників і зелених насаджень». Плануються вирубки «будь-якої інтенсивності і будь-якого віку, незалежно від форми власності та категорії земель з правом використання отриманої деревини».

У листі зазначено, що невикористану для потреб ЗС РФ деревину продадуть, а отримані кошти підуть на забезпечення армії-окупанта.

«На сьогодні без винятку всі ліси, що опинилися на тимчасово окупованих територіях, знаходяться в зоні найвищого ризику. Тотальне вирубування зелених насаджень це черговий страшний злочин окупантів та створення екоциду», – йдеться у повідомленні.

У розвідці зазначили, що востаннє таке на території України відбувалось під час фашистської окупації, коли загарбники знищували та вивозили матеріальні та природні цінності.

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024