стрічка

На Волині «гуляє» фейк, що окупанти хочуть контролювати дорогу Брест-Луцьк-Тернопіль-Чернівці

14 Березня 2022, 17:00
На Волині «гуляє» фейк, що окупанти хочуть контролювати дорогу Брест-Луцьк-Тернопіль-Чернівці 43436
На Волині «гуляє» фейк, що окупанти хочуть контролювати дорогу Брест-Луцьк-Тернопіль-Чернівці

У волинських телеграм-каналах і вайбер-чатах поширюють повідомлення про  ізраїльську розвідку, яка повідомляє, що росія нарощує військовий контингент у Бресті. І що це може означати, що окупанти готуються взяти контроль над дорогою Брест-Луцьк-Тернопіль-Чернівці, щоб відрізати постачання озброєння з Польщі та Румунії.

Фактчекери проєкту «Брехунець» з'ясували, що ця інформація не відповідає дійсності.

СПРОСТУВАННЯ

У повідомлені, яке активно обговорюють у мережі, йдеться не тільки про захоплення окупантами Луцька, Тернополя, Чернівців, а ще й Рівненської та Хмельницької АЕС. До тексту додається і зображення карти України, де червоною лінією зображений шлях російських військ.

Однак, радник Міністерства оборони України Олексій Арестович заспокоює мешканців західних регіонів. Він каже, що російській армії не вистачить ресурсів, щоб атакувати ще один додатковий напрямок. Про це він заявив в одному з ефірів на телеканалі «Прямий».

Олексій Арестович

 

«Найгарячіші» місця зараз – Маріуполь, зона ООС і Миколаїв. На більше сил окупантів не вистачить. Все це стосується і білоруських воєнних загроз – вони і так «розпорошили» сили на п'яти оперативних напрямках і не мають успіху на жодному. І додати шостий оперативний напрямок кудись на Луцьк або на Рівне – це взагалі самогубство для них», – зазначив Олексій Арестович.

Тому повідомлення про контроль над дорогою Брест-Луцьк-Тернопіль-Чернівці – ФЕЙК! 

Отже, можемо зробити висновок, що такого типу інформація використовується лише для залякування і так схвильованих людей в тилу, для того, аби викликати ще більше страху і переживань за своє майбутнє. А телеграм-канали і вайбер-чати отримують в результаті масу панічних коментарів. Користувачі читають такі повідомлення, поширюють і тим самим сіють ще більше паніки.

Довіряйте лише офіційним і перевіреним джерелам.

 

 

 ***

Ця публікація підготовлена за підтримки Європейського Союзу. Співпраця автора з Представництвом Євросоюзу в Україні будується на невтручанні в редакційну політику мережі Район.in.ua. Теми, формат, героїв обирає редакція і не погоджує з міжнародними партнерами. Всі матеріали, створені в межах такої співпраці, мають відповідне маркування, а окремі думки, висловлені в матеріалах, їх зміст є виключною відповідальністю авторів і необов’язково відображають погляди Європейського Союзу та його інституцій.

 

 

Коментарі
09 Червня 2022, 04:37
Перед Війною вани говорили що можна смажити шашлик а тепер будемо смажити бульбу
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024