стрічка

Реакція світу на війну росії проти України 14 березня

14 Березня 2022, 22:37
НАТО, закрий небо над Україною! 7232
НАТО, закрий небо над Україною!

Видання Район.in.ua збирає усю найсвіжішу інформацію щодо реакції світу на вторгнення росії в Україну.

Інформація оновлюється зазначеним часом.

22:37

У Європейському Союзі добре розуміють важливість для народу України, але також і народів Грузії та Молдови стати частиною ЄС, заявила офіційний представник Єврокомісії (ЄК) Ана Пісонеро.

Про це інформує Інтерфакс.

"Комісія швидко зробить роботу з підготовки думки (про заявки трьох країн на вступ до ЄС)", - сказала прессекретар на брифінгу в Брюсселі в понеділок.

Відповідаючи на запитання щодо європейської перспективи трьох країн, вона зазначила, що в Єврокомісії міркуватимуть над тим, як розглядати ці заявки, особливо стосовно України з огляду на складні обставини, які нині переживає країна.

За її словами, у Брюсселі розуміють, що нині головним пріоритетом є припинення воєнних дій в Україні та можливість доставляти допомогу людям у країні та тим, хто втік від цих подій.

22:20

Китайські акції, що котируються в Гонконгу, пережили найгірший день з часів світової фінансової кризи через побоювання щодо готовності Китаю надати військову допомогу Росії.

Про це інформує Європейська правда.

22:19

Голова ОП Андрій Єрмак повідомив, що з Ізраїлю до України вже прибула команда лікарів із мобільним шпиталем.

21:59

Франція постачала зброю в Росію до 2020 року.

Про це повідомляють «Свідомі». 

Як повідомляє французьке медіа, зброя була надана Владіміру Путіну для модернізації 1000 танків, винищуачів і бойових гелікоптерів, які зараз можуть бути використані у війні Росії з Україною.

21:48

ООН виділить Україні додаткові 40 мільйонів доларів. Це гроші на їжу, воду, ліки й допомогу нужденним.

21:23

Міжнародний суд в Гаазі готовий прийняти рішення щодо справи України проти росії. 

Рішення очікується вже 16 березня о 17:00 за київським часом.

20:39

Американські дипломати повідомили своїх союзників у Європі й Азії, що Китай висловив готовність надати військову допомогу Росії на тлі війни проти України — УП.

20:18

Постійні представники ЄС у понеділок затвердили четвертий пакет санкцій проти Росії через війну в Україні. 

Про це пише УП.

Новий пакет спрямований на фізичних та юридичних осіб, причетних до агресії проти України, а також на декілька секторів російської економіки

19:15

У російського пропагандиста Володимира Соловйова виявили ще два дорогі об'єкти нерухомості в Італії. Цю нерухомість ще не заарештували.

19:05

Міністерство закордонних справ Словаччини висилає трьох російських дипломатів, які мають залишити країну протягом 72 годин. Про це пише Українська правда.

«Грунтуючись на оцінці словацьких спецслужб, Словацька Республіка сьогодні ухвалила рішення про видворення трьох співробітників посольства Російської Федерації за порушення Віденської конвенції про дипломатичні зносини», – заявили у словацькому МЗС.

18:05

Американський банк Citigroup згорне роботу за кількома напрямками та не залучатиме нових клієнтів. Про це повідомляє УП.

17:45

Парламент Естонської Республіки (Riigikogu) прийняв рішення із закликом до країн-членів ООН про закриття неба України від російського агресора. 

Це перше рішення від парламенту країни, яка входить до ЄС та НАТО.

«Це рішення має стати прикладом рішучості для інших парламентів світу. Адже парламентарі – це представники народу. А народи світу вимагають рішучих дій по встановленню миру та закриття неба над Україною», – наголошує голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук.

15:05

Німецький фармацевтивний гігант Bayer призупиняє інвестиції в рф і Білорусі, а також припиняє увесь неосновний бізнес у цих країнах.

Про це йдеться у заяві компанії, – пише УП.

14:58

Avon покидає російський ринок. 

Компанія заявила, що припиняє всі інвестиції в Росію. Також зупиняє експорт продукції з російського заводу на всі інші ринки. В компанії підкреслили, що Avon Україна жодним чином не співпрацює з Avon росія, – пише 24 канал.

14:56

В Україну їде гумдопомога з Китаю. Допомогти від Червоного Хреста Китаю мають доставити до Львова 15 березня.

14:54

Винахідник Ілон Маск, який вже неодноразово підтримував Україну у війні проти росії, викликав путіна на поєдинок.

Меседж мільярдера у Twitter складається зі слів англійською, російською та українською мовами.

«Я викликаю володимира путіна на двобій. На кону – Україна», – йдеться у повідомленні.

14:49

Угорщина не відправлятиме в Україну війська або озброєння. Про це заявив голова МЗС Петер Сійярто, – пише УКраїнська правда.

14:31

Польська поліція відтіснила активістів у пункті пропуску Козловичі – Кукурики на польсько-білоруському кордоні та дозволила рух фур з вантажівками, що прямують до Білорусі та росії.

14:30

На території Сирії відкриті центрі вербування найманців. Уже приблизно 400 осіб прибули до росії, – пише УП.

13:30

Щойно у Варшаві завершили зустріч Люблінського трикутника (Литва, Польща та Україна).

Про це повідомив Денис Шмигаль.

«Вдячний прем'єрам Матеушу Моравецькому та Інгріді Шимоніте за практичну підтримку України. У спільній заяві вимагаємо негайного припинення війни», зазначає він.

11:13

Швейцарська компанія Burckhardt Compression, один із провідних світових виробників промислових поршневих компресорів, не прийматиме нових замовлень з або для Росії. Таке рішення прийняла рада директорів та правління компанії. Рішення набуває чинності негайно, – заявили в компанії, пише Економічна правда. 

10:56

Україна веде перемовини з Ізраїлем щодо участі в гуманітарній складовій. В рамках евакуації Ізраїль почне впускати родичів тих українців, які вже перебувають в цій країні, написав Андрій Єрмак. 

10:27

Макрон провів переговори з Байденом, після чого поспілкувався із Зеленським. Президенти США та Франції домовилися посилити санкції проти рф, підтримати Україну та вжити заходів для припинення бойових дій. З Зеленським Макрон обговорив додаткову допомогу Україні від ЄС та перебіг переговорів між москвою та Києвом.

9:34

Міністерство оборони України почало використовувати систему розпізнавання облич американської компанії Clearview AI, яка має доступ до бази з 10 млрд фото, 2 млрд з яких – з мережі «ВКонтакте», пише Укрінформ.

Виконавчий директор американського стартапу Clearview Хоан Тон-Тат надіслав до Києва листа з пропозицією допомоги в розкритті російських нападників, боротьбі з дезінформацією та ідентифікації загиблих.

«Україна отримує безкоштовний доступ до потужної пошукової системи Clearview AI для облич, що дозволяє українській владі потенційно перевіряти людей на контрольно-пропускних пунктах», – додав також Лі Волоскі, радник Clearview і колишній дипломат при президентах США Бараку Обамі та Джо Байдені.

9:09

Чехія призупиняє видачу віз росіянам — країна видаватиме громадянам РФ лише гуманітарні візи, повідомляє УП.

8:59

Міжнародний суд ООН у Гаазі отримав заперечення росії у письмовій формі проти вживання забезпечувальних заходів за скаргою України. При цьому рф заявила, що цей суд не має юрисдикції розглядати справу про застосування сили в Україні, пише Оперативний ЗСУ.

8:25

Держсекретар США Ентоні Блінкен і Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба поговорили про дипломатичні зусилля, спрямовані на зупинку вторгнення росії. Ентоні Блінкен підтвердив непохитну солідарність Сполучених Штатів з Україною у захисті від продовження жорстокої агресії рф.

05:05

Міністерство закордонних справ Австралії повідомило про запровадження санкцій проти 33-х російських бізнесменів та членів їхніх родин. Про це покликанням на CNN повідомляє «Суспільне». Зокрема, у санкційному списку опинились власник футбольного клубу «Челсі» Роман Абрамович, генеральний директор «Газпрому» Олексій Міллер та президент «Транснафти» Микола Токарєв.

04:30

Керівництво росії звернулося до Китаю із проханням надати військову допомогу у війну проти України. Китайська сторона офіційно заперечила ці дані. Про це повідомляє «Суспільне», цитуючи The New York Times.

У відповідь на оприлюднену ЗМІ інформацію китайська сторона заявила, що не отримувала від Росії жодних звернень із проханнями про військову допомогу. 

01:13

Багами, одна з найбільш популярних офшорних зон, приєдналися до санкцій проти росії. Про це пише УНІАН.

Центральний банк Багамських островів заборонив підконтрольним фінансовим установам вести підприємницьку діяльність з особами та компаніями, проти яких уже ввели санкції США та європейські країни.

00:53

Видання The Insider, яке спеціалізується на розслідуваннях, повідомило, що у французькому місті Біарріц місцевий активіст П'єр Афнер проник на віллу дочки Путіна «Альта Міра», змінив там замки і заявив, що вілла готова прийняти жертв путінського режиму, і насамперед українських біженців, – пише УП.

 

 

Коментар