стрічка

Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 14 березня

14 Березня 2022, 23:42
Війна в Україні ОНОВЛЮЄТЬСЯ 19269
Війна в Україні

Журналісти Район.in.ua збирають актуальну інформацію з офіційних джерел про розвиток подій з російським вторгненням. Новина постійно оновлюється.

Інформацію повідомляємо станом на 14 березня.

23:42

У Бердянську російські військові викрали священника ПЦУ Олега Ніколаєва

Спершу окупанти обшукали будинок священника, а після цього вивезли його у невідомому напрямку.

23:25

Речник Запорізької обласної військової адміністрації, полковник ЗСУ Іван Арєф’єв повідомляє:

За наявною інформацією на сьогодні, викрадений мер Мелітополя Іван Федоров перебуває в окупованому Луганську, де йому інкримінують справу про «тероризм». 

Міський голова Дніпрорудного Євген Матвєєв теж у полоні окупантів, але його доля не відома.

23:00

Під Маріуполем Донецької області 14 березня загинув один з ексватажків бойовиків Тарас Гордієнко на прізвисько «Клуні», який добряче насолив українським військовим 2014-2015 року.

Відповідну інформацію поширюють сепаратистські ЗМІ, передає ТСН.

Клуні був ватажком створеної 2014 року у складі так званого козацтва групи "Б-2". Терорист брав участь у боях проти захисників України в Донецьку. Також він закривав із південного заходу Іловайський котел, в якому загинули багато українських бійців, і доклався до Дебальцевського котла, де теж полягло чимало бійців АТО.

Самі ж бойовики вихвалялися свого часу, що Гордієнко спалив кілька танків, легкої броні та автотехніки бійців АТО, завдавав ударів по українських захисниках у донецькому аеропорту.

2015 року Гордієнка усунули від командування свої ж. Так зване "МДБ ДНР" кинуло терориста за ґрати.

Гордієнка було внесено до бази сайту "Миротворець" як особу, що переховується від органів досудового розслідування.

22:41

Російська армія окупантів використовує українських зрадників, які передають їй секретну інформацію. Одного такого затримали в Лисичанську. І тепер його судитимуть.

Про це інформують у Офісі Генерального прокурора.

За даними слідства, з 24 лютого він передавав окупантам інформацію про місця дислокації, чисельність та маршрути пересування підрозділів та військової техніки Збройних Сил України у Сєвєродонецьку та Лисичанську. Робив він це за допомогою соцмережі "Одноклассники".

"При цьому він усвідомлював, що ці відомості будуть використані представниками НЗФ "ЛНР" та військовослужбовцями збройних сил Російської Федерації для збройного нападу на Україну", – повідомили в Офісі Генпрокурора.

Наразі його затримали. Йому обрали запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Йому загрожує позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне позбавлення волі, з конфіскацію майна.

22:02

Під час евакуації 14 березня гуманітарними коридорами мирних жителів Луганської області російські війська провокували бойові зіткнення.

Про це 14 березня заявила віцепрем'єрка – міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

21:42

Ірина Верещук – про результати роботи гуманітарних коридорів 14 березня.

21:05

Через окупантів знову не вдалось евакуювати людей автобусами з Маріуполя. 

Про це інформує Кирило Тимошенко.

Також не змогли доставити і гуманітарний вантаж з найнеобхіднішим для людей, які перебувають у блокаді.

20:54

Гуманітарний вантаж із продуктами, водою, одягом, а також автобуси, якими люди могли би виїхати з Маріуполя, так і не змогли дістатися до міста

20:53

Начальник Одеської обласної військової адміністрації попередив про загрозу висадки морського десанту на узбережжя та запевнив, що ситуація контрольована.

20:34

Стало відомо про ліквідацію на українській землі ще одного російського полковника.

Про це інформують у Сухопутніх військах ЗС України.

Відомо, що командира 12-ої окремої гвардійської інженерної бригади – полковника Сергія Порохню ліквідували 14 березня.

20:20

Окупанти намагалися прорвати оборону українських захисників на донецькому напрямку. 

Про це інформує Оперативно-тактичне угруповання "Схід".

У ході відбиття наступальних дій ворог втратив до 100 чоловік особового складу, 2 танки, 3 БМП та 1 БТР. Після невдалої спроби прорвати нашу оборону ворог відступив.
Завдяки успішним діям наших воїнів було вчасно виявлено противника, який намагався атакувати на Волноваському напрямку. В результаті бою було знищено 4 БМП та до двох взводів піхоти.

19:35

російські окупанти продовжують обстрілювати мирне населення на Луганщині, – інформує ДСНС,

Горять, палають зруйновані російським окупантом міста Попасна, Рубіжне, Сєвєродонецьк. Спалені  багатоповерхівки, зруйновані приватні житлові будинки, на вулицях не розірвані снаряди - це реалії сьогодення Луганщини.

Жителі Луганської області не мають можливості купити воду, їжу, у деяких немає світла та зв’язку. Мешканці змушені постійно ховатися в підвалах.

Військові агресори обстрілюють вулиці, не дозволяючи залишити сховище. Є загиблі та постраждалі серед мирного населення.

19:30

росія анонсувала удари по заводах військово-промислового комплексу України:

«Будуть вжиті оперативні заходи щодо виведення з ладу підприємств оборонно-промислового комплексу України, які здійснюють виробництво, ремонт та відновлення озброєнь, які націоналісти використовують для скоєння військових злочинів», – Міноборони рф.

19:16

Британський журналіст дістав осколковий перелом обох ніг унаслідок бойових дій російських окупаційних військ. Про це повідомила генеральна прокурорка Ірина Венедіктова.

18:56

У Харкові окупанти знищили близько 600 житлових будинків. Розбомбили 50 шкіл, низку медзакладів. Про це заявив міський голова Харкова Ігор Терехов.

18:36

У Генштабі ЗСУ повідомили оперативну інформація щодо російського вторгнення станом на 18.00 14 березня.

Триває дев’ятнадцята доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.

Окупаційні війська продовжують наступальну операцію проти України.

Головна мета ведення бойових дій на території нашої Держави ворогом не досягнута. Отримуючи відсіч і несучи втрати окупаційні війська все частіше змушені переходити до оборони та здаватися у полон Українським захисникам.

На більшості напрямків, при спробі просунутись вперед, противник зіштовхується з опором Збройних Сил України та громадянським супротивом місцевого населення.

Не маючи значних успіхів ворог продовжує нанесенням ракетно-бомбових ударів авіацією, знищуючи об’єкти військової та цивільної інфраструктури України. Застосовує боєприпаси великої потужності та невибіркової дії по житлових районах великих міст, зухвало нехтуючи нормами Міжнародного гуманітарного права.

Враховуючи поточну ситуацію загарбники посилили охорону українсько-білоруського кордону підрозділами ЗС Республіки Білорусь.

Окупанти роблять спроби оволодіти населеними пунктами в районі міста Ізюм.

Угруповання сил оборони продовжує вести оборонну операцію у межах Південної, Східної та Північної операційних зон.

Збройні Сили України у взаємодії з іншими складовими Сил оборони, демонструючи масові приклади героїзму, відваги та високого професіоналізму, успішно знищують війська противника.

«Ще раз закликаємо довіряти тільки перевіреним джерелам інформації, зберігати спокій та вірити в Збройні Сили України! Разом переможемо! Слава Україні!» – кажуть у ЗСУ.

18:11

Окупанти прицільно б'ють по сільськогосподарській техніці українців.

Про це повідомили у Головному управлінні розвідки. 

Такі випадки зафіксовані усюди, де знаходяться російські війска. В ночі 13 березня у Сумській області було знищено понад 30 одиниць техніки в результаті прицільного авіаудару. Також сільськогосподарська техніка масово реквізується загарбниками. 

Це поставить під загрозу проведення посівної кампанії у весняний період. Що може призвести до гуманітарної кризи у окремих регіонах України.

Ставиться під загрозу продовольча безпека не тільки України. Наша держава – один з основних постачальників багатьох видів сільськогосподарських культур на ринки Європи та Китаю.

Окупанти продовжують практику нанесення ударів по цивільних об’єктах. Цим грубо порушуючи фундаментальні принципи міжнародного гуманітарного права.

18:09

Російські окупанти залякують журналістів у Бердянську.

Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова

«За даними Запорізької ОДА, у Бердянську окупанти переписали адреси журналістів, їхніх родичів. Примушують їх працювати для російської пропаганди. Погрожують їхнім дітям, батькам, дружинам. Окупаційні війська намагаються запровадити властивий для РФ режим тотального залякування та позбавити свободи слова захоплені міста», – йдеться у повідомленні.

18:07

У Міністерстві оборони України заперечили причетність до обстрілу в окупованому Донецьку з комплексу «Точка-У».

18:00

Окупанти розстріляли фізика-експериментатора Василя Кладька, який приїхав у Ворзель (Київщина), щоб вивезти сім"ю.

17:55

На Рівненщині продовжують розбирати завали після ракетних ударів окупанта по телевізійній вежі в селі Антопіль.

17:35

З обстріляних росіянами Вугледара та Авдіївки евакуювали 148 мирних мешканців.

Про це повідомили у Міністерстві внутрішніх справ України.

Серед врятованих – 42 дитини. Поліцейські, рятувальники та керівництво обласної військової адміністрації продовжують евакуацію з населених пунктів, які знищує ворог.  

З Авдіївки вивезли 99 людей, з них 35 дітей, з Вугледара – 49 мешканців, зокрема 7 дітей.

17:25

Сьогодні вранці підрозділ Бойове Братерство України Територіальної оборони ЗСУ відібрав у російських окупантів і повернув до Збройних Сил України радіолокаційну станцію та вузол зв'язку. 

Про це повідомили у пресслужбі Сухопутних військ ЗСУ.

«Тепер будемо бачити небо і землю і відслідковувати ворога на відстані у 150 км. Слава Україні!» – йдеться у повідомленні.

16:51

Російські загарбники зруйнували очисні споруди у місті Василівка на Запоріжжі. 

Про це повідомив голова Запорізької ОВА Олександр Старух

Тепер стічні води з міста потрапляють у річку Дніпро без будь-якого очищення

16:22

Окупанти мають великі кадрові проблеми.

Про це повідомили у Держспецзв'язку.

Військовослужбовці України вилучили документи, що належать:

  • військовослужбовцям 21-ї окремої мотострілецької бригади,
  • 2 армії центрального військового округу,
  • 136-ї окремої мотострілецької бригади 58-ї армії південного військового округу, 
  • а також військовослужбовцям федерального управління з безпечного зберігання та знищення хімічної зброї.  

Присутність останніх на фронті свідчить про кадрові проблеми в армії окупанта.  

Про це заявив офіцер Центру оперативного інформування Міністерства оборони України Леонід Матюхін під час брифінгу в медіацентрі «Україна».  

«Сили ЗСУ завдали нищівних ударів по тиловій інфраструктурі противника. Фіксуються непоодинокі випадки використання ворогом цивільної інфраструктури і релігійних об’єктів для обладнання вогневих позицій, розміщення озброєння і військової техніки. Все, чим пишаються окупанти – обстріл місцевого населення», – сказав Леонід Матюхін.

Зараз у рядах ЗС РФ є величезна кількість військовослужбовців, які не хочуть воювати, вони перебувають в Україні і не мають жодної інформації про реальний стан справ.

Офіцер Центру оперативного інформування Міністерства оборони України закликав не публікувати ніякої інформації військових, зокрема про влучання ракет, щоб не коригувати роботу противника і не заважати українським силам протиповітряної оборони виконувати свої завдання.

15:47

Російські окупанти підірвали частину боєприпасів на майданчику Запорізької АЕС біля руїн учбово-тренувального центру та енергоблоку N1.

Про це повідомили в Енергоатомі.

Загарбники планують далі здійснювати підриви на найбільшому ядерному об'єкті Європи. Під час вибухів персонал залишав робочі місця.

«Які ще теракти потрібні для рішучих дій партнерів, зокрема МАГАТЕ?» – риторично запитують в Енергоатомі.

15:15

СБУ затримала п"ятьох російських колаборантів і підсанкційного злодія в законі у Донецькій, Закарпатській і Вінницькій областях.

15:10

З селища Немішаєве Київської області евакуювали 16 автобусів жителів до Білогородки, з Дмитрівки – шість. Далі люди вирушать у Київ, – пише Українська правда.

15:05

Станом на 13:00 з Маріуполя гуманітарним коридором виїхали понад 160 приватних авто. Вони вже пройшли Бердянськ та рухаються в напрямку Запоріжжя. Про це пише Суспільне.

14:23

Оперативна інформація щодо російського вторгнення в Україну від Генштабу ЗСУ станом на 12:00.

Триває дев’ятнадцята доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.

Російські окупаційні війська, виконуючи злочинні накази військово-політичного керівництва російської федерації, продовжують наступальну операцію проти України.

Проте, на сьогодні, основні завдання щодо розгрому угруповань Збройних сил України, виходу на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей та встановлення контролю над лівобережною частиною України противником не виконані.

На Миколаївському та Криворізькому напрямках окупаційні війська зупинені.

Не маючи значних успіхів, ворог продовжує ведення систематичних бойових дій бомбардувальною авіацією з метою знищення військової та цивільної інфраструктури України. Застосовує боєприпаси великої потужності та невибіркової дії по мирному населенню. Такі дії класифікуються міжнародним гуманітарним правом як воєнний злочин.

На Волинському напрямку ворог продовжує заходи з посилення охорони українсько-білоруського кордону підрозділами ЗС Республіки Білорусь, за допомогою БпЛА проводить повітряну розвідку окремих ділянок місцевості вздовж Державного кордону.

На Поліському напрямку російські окупаційні війська не полишають спроб подолати бар’єрний рубіж по річці Ірпінь і закріпитися в районі населених пунктів Буча та Ірпінь. Намагаються організувати ведення оборонних дій. Здійснюється підготовка диверсійно-розвідувальних груп для дій під виглядом військовослужбовців ЗС України.

На Сіверському напрямку ворог активних наступальних дій не проводив. Здійснює перегрупування з метою відновлення спроби наступу в напрямку Києва.

На Слобожанському напрямку противник основні зусилля зосереджує на відновленні втрат, отриманих внаслідок рішучої відсічі поблизу міста Харкова та контратаки ЗС України в районі міста Ізюм.

На Донецькому та Таврійському напрямках противник продовжує вести активні бойові дії. За рахунок чисельної переваги на окремих напрямках має частковий успіх.

На Південнобузькому напрямку ворог намагається продовжити наступ у напрямку на Кривий Ріг. Закріпився на досягнутих рубежах, здійснює перегрупування військ та поповнення запасів. Не полишає спроб оточити Миколаїв.

Російські окупанти продовжують накопичувати на своїй території резерви для ведення війни проти України. Формуються загони найманців, які за винагороду готові виконувати злочинні накази російських командирів. За наявною інформацією, на території Сирії відкрито центри вербування найманців, де впродовж останніх днів завербовано понад тисячу осіб, близько 400 осіб вже прибули до РФ. Поблизу українського кордону у Ростовській (РФ) та Гомельській (РБ) областях розгорнуто табори для їх розміщення та підготовки.

 

Збройні сили України у взаємодії з іншими складовими сил оборони стримують противника, наносять йому значних втрат у живій силі та військовій техніці, деморалізуючи його особовий склад як в районах ведення бойових дій, так і в районах формування резервів.

14:15

Повітряні сили ЗСУ знешкодили загалом 77 літаків і 90 гелікоптерів ворога. А система ППО щодня рятує тисячі життів мирних українців. Станом на ранок 14 березня росія нанесла 259 ракетних ударів, випущено 395 крилатих ракет. Про це повідомляє Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

14:11

На Чернігівщині внаслідок ворожого обстрілу пошкоджене підземне сховище газу.

13:46

У Мозирі (Гомельська область) помічено вже як мінімум три машини дорожньо-патрульної служби орди, на номерах можна побачити 95-й регіон – чеченська республіка, повідомляє оперативний ЗСУ.

13:40

Росіяни розбомбили одну з насосних станцій Чернігова. Там 4 вбитих. 

14 березня у Чернігові від бомбового нальоту була зруйнована одна із насосних станцій з подачі води на місто. Четверо людей загинули (один охоронець, один працівник та двоє членів його родини). Інформацію Суспільному підтвердив директор "Чернігівводоканалу" Сергій Малявко, повідомляє Суспільне.

12:40

Російські окупанти обстріляли 15 населених пунктів у Донецькій області, щонайменше дві людини загинули, інформація про загиблих та поранених уточнюється, повідомляє УП.

12:23

Одна людина загинула, шість поранено внаслідок падіння на Куренівці у Києві збитої російської ракети, повідомив мер Віталій Кличко.

Також повністю знищено тролейбус, який перебував без пасажирів, повідомляє Сегодня.

12:05

На Херсонщині тривають мітинги проти окупанта: 14 березня вийшла Білозерка

14 березня жителі селища Білозерка, що під Херсоном, вийшли на мирний мітинг проти російських окупантів, повідомляє УП.

12:00

Внаслідок вибуху в багатоповерхівці на Оболоні в Києві загинула одна людина, а не дві, як повідомляли раніше, повідомляє УП.

11:46

Для армії вже зібрали 11,6 мільярда гривень.

Понад 11,6 мільярди гривень вже вдалося зібрати на спецрахунку НБУ для підтримки Збройних Сил України, передає Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

З них майже 3,4 мільярди гривень надійшло з-за кордону.

Нацбанк уже перерахував близько 11,5 мільярда на потреби армії, поліції, прикордонників і Нацгвардії.

11:44

У Києві працює ППО. Збито російську крилату ракету. Її залишки впали в районі Куренівки, повідомляє заступник голови МВС. Про це передає Сегодня.

11:39

Хакери зламали сайт Житомирської облради та розмістили там фейк про евакуацію.

Про це повідомляє НВ.

«Ворог атакує нас і на території інтернету! Інформація ФЕЙК! Була розміщена внаслідок атаки на офіційний сайт! Фахівці вже працюють», — повідомили в облраді.

11:23

У центрі Харкова від російських обстрілів впав житловий будинок.

Чотириповерховий будинок у центрі Харкова завалився в результаті російського авіаудару, повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Інформація щодо жертв та постраждалих уточнюється. Тривають пошуки.

Пожежі немає, повідомляє ДСНС.

11:00

Окупанти зруйнували міст між Енергодаром і Запоріжжям.

Окупанти підірвали міст в районі Кам'янського, тому прямого шляху між Енергодаром і Запоріжжям немає, повідомляє «Енергоатом», передає Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Об'їхати можна лише поганими дорогами через гарячі точки, які контролються ворогом.

Через Токмак окупанти теж не пропускають.

Гуманітарні конвої та евакуація людей поки що неможлива.

10:32

Так сьогодні виглядає Маріуполь з неба — у вогні, диму та руйнуваннях, передає УП.

10:30

У Маріуполі 2 500 жертв, повідомляє Арестович.

10:18

У Херсоні невідомі спалили будинок секретарки міськради. 

Очевидці розповіли, що біля будинку Галини Лугової в Антонівці бачили двох осіб, які розбили вікно і кинули щось важке усередину, після чого будинок спалахнув, повідомляє Суспільне.

Галина Лугова інформацію про це Суспільному підтвердила. «Я залишилась без будинку. Думаю, я в списку на фізичне знищення», – сказала вона.

На момент підпалу в будинку нікого не було.

10:10

Голова Чернігівської ОДА В'ячеслав Чаус повідомив про ситуацію в області. 

Чернігівська політехніка – ще один «військовий» об’єкт, який був розбитий сьогодні, знищений вночі ворогом.

Коротко по області. В цілому ситуація зрозуміла. Вона не зазнала суттєвих змін. Ніжин був вночі обстріляний «Ураганами», без втрат цивільного населення(інформація уточнюється). 

По Чернігову також прилітало: під ранок авіа удари. 

Учора збили літак над Черніговом, ворог втратив ще один борт. 

Чернігів «зелений коридор»: сьогодні спілкуватимуться з цього приводу з центральною владою, зі ЗСУ – щодо можливості реалізації плану евакуації з Чернігова та деяких населених пунктів.

10:00

90 дітей загинули і більше 100 отримали поранення від початку війни 24 лютого, повідомляють в Офісі генерального прокурора.

09:59

Загальні втрати росіян за даними Генштабу з 24.02 по 14.03:

  • понад 12 тисяч осіб;
  • 389 танків;
  • 150 артилерійських систем; 
  • 1 249 броньованих машин;
  • 64 системи ракетно-залпового вогню;
  • 34 засоби ППО;
  • 77 літаків і 90 гелікоптерів;
  • 617 одиниць автотехніки;
  • 3 кораблі/катери;
  • 60 цистерн;
  • 8 БПЛА та інше.

9:55

Знищено  бойову машину піхоти БМП-3 ворога, повідомляє Держприкордонслужба.

9:30

Пожежа на заводі «Антонов», відео опубікувала УП.

9:24

Зі вчорашнього вечора тривають обстріли Авдіївки. Росіяни стріляють з Точок-У та реактивних систем залпового вогню.

Один пакет граду окупанти випустили по Авдіївському коксохімічному комбінату. Крім того, пошкодили газогін, школу, приватні будинки, передає УП.

 

9:17

Ірина Верещук розповіла про план роботи гуманітарних кордонів в Україні сьогодні, 14 березня:

Погоджено 10 коридорів:

  • Київська область: з сіл Богданівка та Новобогданівка у місто Бровари; з села Перемога в місто Бровари; з села Бобрик в місто Бровари; з місто Гостомель в село Білогородка; з селища Мінаєве та Ворзель в село Біогородка; з селища Дмитрівка в село Білогородка.
  • Луганська область: з міста Сєвєродонецьк в місто Слов'янськ; з міста Попасну в місто Слов'янськ; з селища Гірське до міста Слов'янськ; 

Також сьогодні вкотре намагатимуться розблокувати рух гуманітарного коридору з міста Бердянськ до міста Маріуполь. Залишається в примусовому полоні Мелітопольський голова, невідома доля Дніпрорудненського міського голови. Залишається й у полоні рятувальник. 

9:11

Місцевий телеканал Енергодара припинив мовлення:

9:10

З учорашнього вечора тривають обстріли Авдіївки. Росіяни стріляють з «Точок-У» та реактивних систем залпового вогню, повідомив начальник Донецької ОВА Павло Кириленко, передає Бабель.

Один пакет граду окупанти випустили по Авдіївському коксохімічному комбінату. Крім того, пошкодили газогін, школу, приватні будинки. Інформація про жертв серед цивільного населення наразі уточнюється

9:08

В Охтирці внаслідок нічного авіаудару по житловим кварталам загинули щонайменше троє людей, повідомив міський голова Павло Кузьменко.

8:46

Без електропостачання залишаються 226 населених пунктів області в 3 районах області Чернігівської області. Про це повідомив голова Чернігівської ОВА В'ячеслав Чаус, передає Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Через ворожі обстріли у Чернігові частково відключено газопостачання, тепло, водопровід.

8:30

Як повідомили у КМДА, окупанти обстріляли у Києві не лише багатоповерхівку, а й завод «Антонов».

8:18

У місті Снігурівка на Миколаївщині внаслідок авіаційного обстрілу близько 6:00 пошкодили п'ять житлових будинків, одна людина загинула, повідомляє Суспільне.

8:15

Повідомили деталі пожежі та руйнування будинку у Києві внаслідок влучання артилерійського снаряда в дев’ятиповерховий житловий будинок. Станом на 07:40 виявлено тіла 2 загиблих осіб, 3 особи госпіталізовано, 9 особам допомога надана на місці.

Підрозділами ДСНС врятовано 15 осіб та евакуйовано 63 особи, пошуки тривають, повідомляють ДСНС України.

О 07:58 пожежу ліквідовано. Пошукові роботи тривають.

07:40

З'явилось нове супутникове фото, яке показує, що відбулось з островом Зміїний.  Про це інформує «24 канал».

Зараз видно, що багато споруд на острові знищені, а на землі видніються воронки. Супутник також зафіксував біля берегів корабель ВМС Росії

 07:30

В Оболонському районі Києва внаслідок влучання артилерійського снаряда в дев’ятиповерховий житловий будинок, сталось часткове руйнування з 1 по 3 поверхи та загоряння квартир на 3 та 4 поверхах.Про це у телеграмі повідомив радник глави МВС України Антон Геращенко. Попередньо жертв та постраждалих немає.

Близько 07:05 рятувальникам вдалося локалізувати пожежу на площі 500 метрів квадратних. Надзвичайникам вдалося врятувати чотирьох людей, пошуки тривають.

07:15

У селищі Ставище Житомирського району внаслідок ракетного удару по адміністративних будівлях, який трапився о 02:40 14 березня, постраждало чотири особи. Попередньо знищені 7 будівель, тривають пошуки. Про це інформує пресслужба ДСНС України у телеграмі.

06:15

Станом на 06:00 стан, положення та характер дій сил оборони не зазнали суттєвих змін. Про це інформує Генеральний штаб ЗСУ.

Збройні Сили України завдали нищівних ударів по тиловій інфраструктурі (польових базах і складах), аби порушити системи логістичного забезпечення ворога на тимчасово зайнятих окупантами територіях України.

За попередню добу повітряні сили ЗСУ збили чотири літаки, три вертольоти та безпілотних літальних апарати (інформація щодо типу уточнюється).

Окупаційні війська значних успіхів у веденні наступальної операції на всіх напрямках висування не мали. Основні зусилля окупантів були зосереджені на закріпленні та утриманні на раніше зайнятих рубежах.

Знову фіксуються непоодинокі випадки використання ворогом цивільної інфраструктури, зокрема і релігійних об’єктів для обладнання вогневих позицій, розміщення озброєння та військової техніки.

Морально-психологічний стан противника залишається на низькому рівні, що призводить до відмов військовослужбовців ЗС РФ виконувати накази командування. За наявною інформацією, на території РФ в місті Бєлгород розміщено військовий табір Бєлгородської військової комендатури. У таборі утримуються російські військовослужбовці, які після лікування виписані зі шпиталів та чекають відправки у підрозділи. Також у зазначеному таборі перебувають військовослужбовці ЗС РФ, що відмовляються від участі у бойових діях, з ними проводяться заходи досудового дізнання.

Щодо готовності збройних сил Республіки Білорусь до ведення війни з Україною, то за заявою одного з високопосадовців сил спеціальних операцій Республіки Білорусь, спецпризначенці збройних сил РБ брати участі у війні з Україною не будуть.

04:15

Одна з вагітних жінок, які постраждали в Маріуполі від авіаудару по пологовому будинку, померла разом із ненародженою дитиною. Про це повідомила журналістка «Голосу Америки» Ася Доліна у Facebook

02:15

Українські бійці, захищаючи Маріуполь, знищили ворожу бронетехніку і живу силу окупантів. Про це інформує МВС України у фейсбуці.

01:59

Тростянець лишається під тимчасовою окупацією загарбників. Про це повідомив голова Сумської ОВА Живицький, – пише УП.

00:50 

О 10:30 14 березня за посередництвом відеозв'язку відбудуться переговори між Україною і рф. Про це повідомляє Давид Арахамія.

00:45

Сили протиповітряної оборони держави упродовж 13 березня уразили чотири літаки, три вертольоти та безпілотний літальний апарат окупантів. Про це повідомляє Командування Повітряних Сил ЗСУ.

На одному із стратегічних напрямків на Київщині група ворожих літаків типів Су-35, Су-34 та Су-25 намагалася завдати ракетно-бомбових ударів по оборонних редутах українських захисників. І поки винищувачі Повітряних Сил вели позиційне повітряне протистояння із переважаючими силами окупантів, протиповітряна оборона випустила зенітні ракети по ворожих повітряних цілях. Попередньо зафіксовано три влучання по літаках противника.

Також зенітні ракетні війська інформують про ураження трьох вертольотів рашистів і одного БпЛА.

Протиповітряна оборона оперативного командування «Північ» вранці знищила ще один літак окупантів!

00:37

Оперативна інформація станом на 00.00 14.03.2022 від Генерального штабу ЗСУ

Російські окупаційні війська продовжують наступальну операцію проти нашої Держави. Намагаються закріпитися на захоплених позиціях та зберегти темпи наступу на визначених напрямках.

Для нарощування угруповань у Поліському, Таврійському та Південнобузькому операційних районах противником здійснюється формування та переміщення стратегічних резервів до наших кордонів.
 
Фіксуються випадки масової відмови російських військовослужбовців від «відряджень в Україну» для участі в бойових діях, попри обіцянки щодо надання статусу «ветерана війни», додаткових добових виплат та підвищеного посадового окладу.
 
Нехтуючи нормами Міжнародного гуманітарного права, російські окупанти продовжують знищення стаціонарних об’єктів військової та цивільної інфраструктури на території України. Так, 13 березня було завдано ракетних ударів по об’єктах в населених пунктах Умань, Івано-Франківськ, Старичі із застосуванням літаків стратегічної авіації. Крім того, продовжуються пуски ОТКР «Іскандер» з території Білорусі.
 
На Волинському напрямку противник проводив демонстраційні дії підрозділами зі складу ЗС РБ вздовж Державного кордону України.
 
На Поліському напрямку підрозділи окупаційних військ проводили заходи з відновлення боєздатності та перегрупування військ, удосконалювали логістичне забезпечення. З метою виключення раптовості дій з боку Збройних Сил України противник активно веде розвідку.
 
На Сіверському напрямку противник зосередився на перегрупуванні, поповненні запасів, підготовці до відновлення наступу у напрямку Броварів.
 
На Слобожанському напрямку противник намагається закріпитися на досягнутих рубежах, здійснює перегрупування військ та здійснює спроби відновити наступальні дії на міста Харків і Суми.
 
На Ізюмському напрямку внаслідок активних наступальних дій Українських захисників противник зазнав втрат в районі населених пунктів Топольське, Шпаківка, Донецьке та відступив.
 
На Донецькому та Таврійському напрямках ворожі підрозділи намагаються вести штурмові дії, зосереджуючи основні зусилля на просуванні в напрямку Сєвєродонецька.
 
Безуспішними залишаються спроби захопити Маріуполь.
На Південнобузькому напрямку противник намагається вести рейдові дії та закріпитися на досягнутих рубежах.

00:30

Пристрої глобальної супутникової системи Starlink уже в Києві. 

Про це в телеграм каналі повідомив міський голова Віталій Кличко.

Загалом у столиці є 12 терміналів супутникового звʼязку Starlink. За словами Кличка, вони працюватимуть для допомоги в забезпеченні роботи критичної інфраструктури міста та оборони столиці.

00:10

Протягом двох тижнів з моменту початку повномасштабної війни росії проти України в портах нашої країни з вини окупантів залишаються заблокованими 94 іноземні судна.

Про це повідомили у Державній службі морського та річкового транспорту, передає ЦТС.

Голова Морадміністрації Віталій Кіндратів зазначив, що 94 судна заблоковані в портах з іноземними екіпажами та сотнями моряків. Він навів факти про низку ракетних ударів, завданих державою-агресором по торговим суднам.

 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром