стрічка

«Якщо ще місяць тому були в рпz було огидно, то тепер - злочинно!», – волинський священник

13 Березня 2022, 23:49
Віктор Золотов – директор Федеральної служби військ національної гвардії Російської Федерації ВІДЕО 3527
Віктор Золотов – директор Федеральної служби військ національної гвардії Російської Федерації

Предстоятель Російської православної церкви патріарх Кирил у храмі Христа Спасителя після закінчення літургії  подарував Віктору Золотову ікону Божої Матері Августовської.

Віктор Золотов – директор Федеральної служби військ національної гвардії Російської Федерації — головнокомандувач військами національної гвардії Російської Федерації.

Золотов своєю чергою прийняв дар, подякував патріарху і зазначив, що війська національної гвардії спільно зі збройними силами росії виконують всі задачі, поставлені у ході цієї війни–«контроперації». 

«Не все йде так швидко, як хотілося б, тому що нацистиховаються за спинамимирних громадян. За спинами старих, жінок і дітей. Влаштовують вогневі позиції в дитячих садках, школах, житлових будинках. Але ми йдемо до цілі крок за кроком, перемога буде за нами, а ця ікона буде захищати рускоє воїнство і прискорювати нашу перемогу. 

Читайте також: Окупанти завдали авіаудару по Святогірській Лаврі УПЦ Московського патріархату

Цю подію емоційно прокоментував відомий волинський священник Віктор Мартиненко.

Його допис публікуємо без змін:

«Хлопці з рпzвУ продовжують духовно мастурбувати, намагаючись зняти напругу. Тепер то не нєпомінаніє, а флешмоб "пробачте, пробачте, пробачте мене за кіріла". Котики мої, нарешті вам очки прорізалися! Після сьогоднішнього відео. Нарешті! Побачили! Втім нічого ж не змінилося. Та ж риторика була і вчора, і третього дня... 

Так от, які б щемливі текстики ви не копіпастили, які б солодкі пісні про єдність з народом не співали, ви всеодно лишається "частиною руської православної церкви" (Статут вашої релігійною організації розділ 1 пункт 5).

Якщо ще місяць тому були в рпz було огидно, то тепер - злочинно!

Всі бачили сьогоднішнє відео. І що? Буде реакція вашого синоду? Третій тиждень уже! Де прокльони Мерседеса? Де гнів амфетамінного златоуста Луки? Чому харківський і маріупольський не йдуть на танки з транспорантами "ми тебя нє звалі" - банери з літа, мабуть, лишилися?

Флешмоб "Простіть, простіть..", на мою думку варто продовжити відеороликом з великого входу на сьогоднішній службі митроп. Онуфрія. КОГО сьогодні поминав ваш очільник як Господіна і Отца? ( сьогодні, у 18 день)».

 

 

Довідково:  Ікона Божої Матері Августовської з`явилася після появи Богородиці перед російськими воїнами в I Світову війну.

Написана в пам’ять явлення Божої Матері в 1914 році російським солдатам перед варшавсько-івангородською операцією (15 вересня – 26 жовтня 1914 р.), битвою під містом Августів Сувалкської губернії Російської імперії (нині територія східної польщі).

За розповідями солдатів, в ніч з 7 на 8 вересня вони побачили на небі божу матір з немовлям Ісусом Христом. Богородиця рукою вказувала на захід. І подальше великий бій під Августовим ознаменувалося повною перемогою. Причому в цій битві жоден зі свідків явища не загинув. Повідомлення про це було опубліковано в церковній і світській пресі і викликало наснагу у військах.

Велика кількість подібних ікон була написана лише за два роки до революції. За наказом Миколи ІІ вони були поширені і видавались друком в листівках, плакатах та на сувенірній продукції, насамперед на великодніх яйцях, що ілюстрували чудесне явлення Божої Матері у Першу світову війну, за такими назвами, як: «Августовська Перемога», «Свіча Августовська», «Божа Матір Августовська», «Явлення Августовської Божої Матері російським воїнам». Проте, після революції списки з цього образу масово знищувались більшовиками і довгий час перебували в забутті.

І лише в квітні 2008 р. церква внесла ікону в офіційний місяцеслів святкування у день православного новоліття – 14 вересня

Існує п’ять основних ізводів ікони. Один з них – у Сумському художньому музеї, написаний за часи Першої світової війни невідомим самодіяльним художником на теренах Сумщини (походить з с. Ярове Кролевецького р-ну). 

Нині Сумщину бомбардують російські війська.

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024