стрічка

В Україні оптимізують кількість блокпостів

13 Березня 2022, 17:49
В Україні оптимізують кількість блокпостів 3946
В Україні оптимізують кількість блокпостів

В Україні оптимізують кількість блокпостів на дорогах та впорядкують їх роботу.

Про це у зверненні 12 березня розповів міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський, передає Район.in.ua.

Він отримав багато нарікань від волонтерів та активістів, посадовців виконавчої влади та місцевого самоврядування на те, що на дорогах забагато блокпостів і це перешкоджає руху транспорту. Як для евакуації мирних жителів в центр і на захід країни, так і для доставки гуманітарних вантажів до столиці, на схід і південь – в місця, де тривають активні бойові дії.

Наразі Національна поліція України та Збройні Сили України, спільно з територіальною обороною за підтримки профільних міністерств, проводять оптимізацію кількості блокпостів на автошляхах.

«Вважаю цілком обґрунтованими перевірки документів і автотранспорту на в’їздах у міста. При цьому на виїзд перевірка буде лише вибірковою. Тож найближчим часом буде створено перелік актуальних блокпостів. А всі, які до цього переліку не увійдуть, будуть прибрані», – сказав Монастирський.

У такий спосіб сподіваються покращити пересування транспортних потоків всередині країни. Це має зекономити час, пальне, а головне – сили й нерви людей. Як цивільних, так і військових. 

У разі проблем із проїздом через блокпости міністр просить повідомляти за номером телефону 102.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром