стрічка

Окупанти завдали авіаудару по Святогірській Лаврі УПЦ Московського патріархату

13 Березня 2022, 12:10
Свято-Успенська Святогірська Лавра ВІДЕО 15948
Свято-Успенська Святогірська Лавра

У місті Святогірськ Донецької області 12 березня під час бойових дій на території міста зазнали ушкоджень приміщення Успенської Святогірської Лаври та отримали поранення вимушені біженці, які проживають у монастирі. 

Внаслідок авіаудару були вибиті вікна в Успенському соборі і Покровському храмі. Також постраждала гостинниця Лаври, де на той момент проживало 520 біженців, 200 з яких – діти. Дехто отримав поранення осколками скла від вікон. Усі, хто проживає в монастирі, після удару ночували у підвалах.

Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МП.

Як зазначили у Святогірській Лаврі, 12 березня під час обстрілів у місті внаслідок розриву вибухового пристрою неподалік території обителі від вибухової хвилі були ушкоджені приміщення Лаври, в яких проживала братія монастиря та чисельні біженці.

Були розбиті практично всі вікна, церковні споруди зазнали руйнувань різного ступеня.

У зв’язку з цими подіями намісник Лаври митрополит Святогірський Арсеній записав відеозвернення. Владика повідомив, що бомба впала біля мосту, який поєднує місто і монастир. 

Митрополит Арсеній закликав всіх, від кого це залежить, припинити бомбити мирних людей у мирних містах України. 12 березня під час бойових дій на території міста Святогірськ зазнали ушкоджень приміщення Успенської Святогірської Лаври та отримали поранення вимушені біженці, які проживають у монастирі.

Нагадаємо Московський патріарх Кирил підтримав війну та видав фейк про підготовку гей-парадів на Донбасі

Служба безпеки України опублікувала на своїй сторінці у фейсбук емоційний коментар: 

«Цікаво, як російська пропаганда виправдає цей нелюдський вчинок? Розкаже, що Лавра стала осередком нацизму, а священники – то переодягнені бойовики? Країна, яка всюди розповідає про свій особливий православний шлях, скидає бомби і ракети на одну з головних християнських святинь України!

До речі, хлопці-асвабадітєлі, а ви коли перед Богом на суді опинитесь, теж будете вигадувати, що на «учєніях» по Лаврі стріляли? Думайте вже зараз, що говорити Всевишньому, бо наші захисники зроблять усе, аби пришвидшити вашу зустріч з ним».

Читайте такожВ ім’я отця і сина, і Владіміра Владімірича Путіна

Нагадаємо, звернення про владіміра путніна записало духовенство УПЦ Московського патріархату на Волині: ігуменя Святогорського Успенського Зимненського ставропігійного жіночого монастиря Стефана (в миру Валентина Пилипівна Бандура)  та Архімандрит Леонтій (Бурко) намісник Миколаївського Милецького чоловічого монастиря УПЦ МП монастир у селі Мильці Старовижівського району.

 

Читайте також: Прихожани церкви в селі Горішнє Берестечківської громади закликали Путіна вивести війська

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024