стрічка

Німецькі журналісти відвідали гуманітарний хаб на Закарпатті

12 Березня 2022, 13:45
Німецькі журналісти відвідали гуманітарний хаб на Закарпатті 326
Німецькі журналісти відвідали гуманітарний хаб на Закарпатті

Закарпатська ОВА акредитувала понад 180 журналістів, зокрема близько 70 – представники іноземних ЗМІ. Це фахівці з Німеччини, Ізраїлю, Франції, Аргентини, Чилі, Іспанії, Нідерландів, Ірландії та багатьох інших країн, які мають доступ до закарпатського гуманітарного хабу для висвітлення інформації.

Про це повідомляють на сайті ЗОВА.

Голова Закарпатської обласної військової адміністрації Віктор Микита зауважив, що в регіоні фіксують дію російської пропаганди, яка намагається просувати наратив у Європі та в Україні про ніби-то втрату гуманітарних вантажів, які надають Уряди та організації країн-партнерів через військову адміністрацію та фіктивні постачання їх до регіонів.

«Ворог намагається заблокувати транспортування гуманітарної допомоги з Європи та дискредитувати органи влади для створення напруги. Але ми це передбачили — тому були готові», — наголосив Віктор Микита та роз'яснив діяльність хабу:

  • з першого дня роботи осередку вільний доступ до логістики мають усі донори;
  • представники іноземних дипломатичних представництв, місії ООН в Україні та інші системно відвідують цю локацію для моніторингу логістики вантажів, які надали Уряди та організації країн-партнерів;
  • керівництво держави в режимі реального часу має актуальну інформацію щодо роботи хабу та координує відправку вантажів до регіонів.

Днями на Закарпаття приїхали журналісти з Німеччини для того, щоб з’ясувати, де правда, а де — російська ворожа пропаганда.

Як зазначив очільник області, результат очікуваний: найвища оцінка організації роботи, прозорість механізмів та ефективність роботи. Незабаром цей звіт буде на центральних сторінках німецької преси.

Читайте також: Закарпатців попросили бути обережними у соцмережах

«Ось так системно, крок за кроком ми будемо розвінчувати російські міфи та ворожі наративи, підвищувати авторитет України як надійного партнера на всіх рівнях. Закликаємо наших громадян не піддаватися впливу пропаганди країни-агресора й не допомагати ворогу сіяти деструктив серед населення», — підкреслив Віктор Микита.

Голова ОВА також додає, що за тиждень область відправила більш як 60 вагонів та понад 3,6 тисячі тонн вантажів гуманітарної допомоги.

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024