стрічка

Вас зненавидять громадяни росії: звернення Зеленського до України та світової спільноти

10 Березня 2022, 14:21
Вас зненавидять громадяни росії: звернення Зеленського до України та світової спільноти 2108
Вас зненавидять громадяни росії: звернення Зеленського до України та світової спільноти

Президент України Володимир Зеленський звернувся до українців. 

У відеозверненні 10 березня президент наголосив: «Ми обороняємо нашу державу вже 15-й день. Ми вистояли. Українська армія відбиває атаки на ключових напрямках».

Основні тези виступу Президента:

  • на російському телебаченні обговорили тему бомбардування дитячої лікарні у Маріуполі, унаслідок якого загинуло три особи й 17 людей поранені. Там повідомили, що лікарня була порожньою і в ній засіли націоналісти.

«Вони брешуть упевнено. Воєнні злочини не бувають без пропагандистів, які їх прикривають»

  • пропагандисти відповідатимуть так само як і ті, хто наказує скидати бомби на мирних людей. Зеленський запевнив, що власність пропагандистів і пов'язаних із ними осіб теж конфіскують та призначать покарання за співучасть у воєнних злочинах.

«Вас зненавидять громадяни росії, всі, кого ви щоденно багато років поспіль обманюєте. Коли вони відчують наслідки вашої брехні, відчують на своїх гаманцях і можливостях, яких стає дедалі менше, на вкраденому майбутньому російських дітей. Війна ніколи не буває ізольованою – вона завжди б'є і по жертві, і по агресорові. Агресор просто це пізніше розуміє», – наголосив Зеленський

  • Україна організовує «зелені коридори» для мирних мешканців Маріуполя, Волновахи, Ізюма, Бучі, Гостомеля, Ірпеня, куди вже виїхали автобуси, а також необхідний провіант
  • російські війська вже створили гуманітарну катастрофу в Україні. Але для них це частина плану. Вони хочуть принизити українців, змусивши брати подачки з рук окупантів, чи вивезти людей на окуповані території чи в росію. 
  • за 9 березня вдалося врятувати більше 60 тисяч українців
  • після нашої перемоги ми все відбудуємо – дуже швидко і дуже якісно. Для кожного міста, що постраждало, буде створена спеціальна програма відновлення.

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024