стрічка

На Волині «гуляє» фейк про нові мітки окупантів

09 Березня 2022, 19:05
На Волині «гуляє» фейк про нові мітки окупантів 2692
На Волині «гуляє» фейк про нові мітки окупантів

Користувачі соцмереж поширюють інформацію, начебто на Волині почали знаходити мітки окупантів біля блокпостів і мають вони інший вигляд, ніж раніше.

Фактчекери проєкту «Брехунець» з’ясували, що це фейк – у Волинській області таких інцидентів не фіксували.

СПРОСТУВАННЯ

У повідомленні, яким активно діляться люди, йдеться про нові мітки окупантів – паперові тарілки, прикріплені до землі дерев’яними шпажками, які до того ж світяться у темряві. До інформації додають відповідне фото.

Однак, як повідомили «Брехунцю» і в пресслужбі СБУ у Волинській області, і в поліції Волині, таких фактів у нашій області не фіксували. Тому повідомлення про нові мітки окупантів на блокпостах – ФЕЙК!

З характеру інформації можна зробити висновки, що таку інформацію «вкидають» самі окупанти, аби залякати і деморалізувати українців, які чергують на тих самих блокпостах.

Довіряйте лише офіційним і перевіреним джерелам.

Читайте також: Російська пропаганда запустила фейк про переслідування євреїв

 

 ***

Ця публікація підготовлена за підтримки Європейського Союзу. Співпраця автора з Представництвом Євросоюзу в Україні будується на невтручанні в редакційну політику мережі Район.in.ua. Теми, формат, героїв обирає редакція і не погоджує з міжнародними партнерами. Всі матеріали, створені в межах такої співпраці, мають відповідне маркування, а окремі думки, висловлені в матеріалах, їх зміст є виключною відповідальністю авторів і необов’язково відображають погляди Європейського Союзу та його інституцій.

 

 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром