стрічка

Полонені хочуть лишитися в Україні, у Росії на них приходять похоронки

09 Березня 2022, 17:36
Полонені хочуть лишитися в Україні, у Росії на них приходять похоронки 2673
Полонені хочуть лишитися в Україні, у Росії на них приходять похоронки

Низка російських військовослужбовців, яких взяли в полон ЗСУ, вирішили залишитися в Україні, поки в Росії діє путінський режим.

Про це вони повідомили на пресконференції полонених військових РФ в агентстві «Інтерфакс-Україна» у середу, 9 березня, передає «Українська правда».

Молодший сержант Андрій Ілліч Чеботаревський, з в/ч 58198, 1 танкового полку, 2 мотострілецької дивізії Москви розповів, що на нього в Росії вже прийшла похоронка.

 

«Нас у Росії вже вважають мертвими, тому що на нас приходять похоронки. Ми хочемо, щоб люди знали, що ми живі. Ми хочемо залишитися в Україні, хоча б поки там діє путінський режим. Ми боїмося туди повертатися, бо через президента Росії ми стали злочинцями. Мені дали можливість зателефонувати батькам, повідомити, що я живий. І коли я зателефонував, мені сказали, що на мене прийшла похоронка. У РФ я вважаюсь мертвим. Якщо нас захочуть обміняти, чого ми самі не бажаємо, нас розстріляють свої ж», – сказав військовий РФ.

Чеботаревський також підтвердив, що в Україні воюють солдати строкової служби РФ.

«Командування різних військ дає накази стріляти по мирних жителях, містах, де немає військовослужбовців. Керівництво РФ хоче просто стерти міста, людей з лиця землі», – сказав він.

Рядовий Пальнов Валерій Володимирович розповів, що його мама дзвонила до військкомату, і їй повідомили, що нібито її син перебуває на навчаннях під Воронежем.

Смирнов Євген Іванович із в.ч 91701, мотострілецькі війська, заявив, що потрапив на територію України обманом.

«Ми доїхали маршем до Охтирки, колону було обстріляно, я дивом залишився живим. Сам здався в полон, вийшов із машини, склав зброю. Я просто був шокований, коли вони показували мені, що творить російська армія на території України. Я також добровільно хочу залишитися в Україні. Бо поки діє путінський закон, складно буде навіть при обміні: або посадять, або розстріляють. Скоріш за все уб'ють, а батькам просто прийде лист із похоронкою – ваш син загинув невідомо де і невідомо як», – сказав військовий.

Також російські військові розповідали, як їх о 4 годині ранку 24 лютого підняли й відправили на війну, як вони бачили при в’їзді на територію тіла військових Збройних сил, українські прапори. Потім повідомили, як вони втратили БМП, натрапили на село та здалися у полон.

Полонені російські розвідники визнали, що армія РФ діє в Україні, як фашисти.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром