стрічка

Зеленський виступив у британському парламенті: депутати аплодували стоячи

08 Березня 2022, 20:50
Зеленський виступив у британському парламенті: депутати аплодували стоячи 2293
Зеленський виступив у британському парламенті: депутати аплодували стоячи

Президент Володимир Зеленський через відео-зв’язок виступив із промовою перед Палатою громад Великої Британії.

Про це інформує 24 канал.

Основні тези:

 Я хочу розказати вам про наші 13-ть днів війни, яку ми не розпочинали і не хотіли, але ведемо. Ми не хочемо втратити те, що в нас є, те, що наше – Україну. 

У 1-й день о 4-й ранку на нас полетіли крилаті ракети. Так, що всі прокинулись – ми, діти - вся Україна. Ми всі вязли зброю та стали великою армією. 

На 2-й день відбивались від атак у повітрі, на суші й на морі. І наші героїчні прикордонники на острові Зміїний у Чорному морі розповіли всім про фінал війни, а саме: куди зрештою відправиться ворог. 

На 3-й день російські війська не ховаючись били просто по людях, по житлових будинках -артилерією та авіабомбами. І це остаточно показало нам, показало світу хто є хто. 

На 4-й день,коли полонених ми вже почали брати десятками, ми не втратили гідність. І не знущались над ними. Ми ставимось до них, як до людей. 

На 5-й день терор проти нас вже був відвертим. Проти міст, проти маленьких містечок. Зруйновані райони. І це геноцид. Який не зламав нас. 

На 6-й день російські ракети упали на Бабин Яр. Це місце, де нацисти стратили 100 тисяч людей у роки Другої світової війни. Через 80 років потому, Росія вбила їх вдруге. 

На 7-й день ми зрозуміли, що вони руйнують навіть церкви. Вони не знають нічого святого і великого. 

На 8-й день світ побачив, що з російських танків стріляють по атомній електростанції. Найбільшій в Європі. І світ почав розуміти, що це терор проти всіх. 

На 9-й день ми слухали зустріч країн НАТО. І без бажаного для нас результату. Навіть небо закрити не можуть, і тому гарантії безпеки в Європі треба будувати з нуля. 

На 10-й день беззбройні українці в окупованих містах повсюдно масово протестували. Зупиняючи бронетехніку голіруч. 

На 11-й день, коли бомбили вже житлові райони, коли від вибухів усе руйнувалось, коли евакуювали дітей з дитячої онколікарні.Ми усвідомили: українці стали героями. 

На 12-й день, коли втрати російської армії вже перевищили 10 тисяч убитих, у цьому списку зʼявився і генерал. І це дало нам впевненість: за усі злочини все ж таки буде відповідальність. 

На 13-й день у блокованому російськими військами Маріуполі померла дитина. Від зневоднення. Я думаю всі чують - там у людей немає води! 

За 13-ть днів російського вторгнення було вбито 50 дітей. Це страшно! Це пустота. Замість 50-ти усесвітів, які могли б жити - просто забрали. 

Ми підемо до кінця. Ми будемо боротися на морях, будемо битися в повітрі, ми будемо захищати нашу землю, якою б не була ціна. 

Посилюйте санкції проти держави-терориста. Визнайте її нарешті державою-терористом. Знайдіть спосіб зробити безпечним наше українське небо. 

Слава великій Україні! Слава Великій Британії!

Коментар