стрічка

Реакція світу на війну росії проти України 8 березня

08 Березня 2022, 23:48
Інтернаціональний легіон 6501
Інтернаціональний легіон

Видання Район.in.ua збирає усю найсвіжішу інформацію щодо реакції світу на вторгнення Росії в Україну.

Інформація оновлюється зазначеним часом.

23:48

В Організації об'єднаних націй та Офісі президента спростували інформацію про те, що ООН нібито заборонила працівникам називати вторгнення РФ до України війною.

Про це пише НВ.

На сторінці у Twitter речника генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша йдеться, що це неправда і персоналу не казали не використувати такі слова як «війна» та «вторгнення», щоб описати ситуацію в Україні.

«Майже два тижні по тому до болю ясно, що найбільше постраждали після вторгнення Росії в Україну мирні жителі - убиті, поранені, переміщені. Ця війна безглузда. Ми готові підтримати всі добросовісні зусилля на переговорах щодо припинення кровопролиття», – заявила заступник генсека ООН з політичних питань і миробудівництва Розмарі ДіКарло напередодні.

Фейком інформацію назвав і радник глави ОП Михайло Подоляк.

«Деякі країни розв’язують війни, тому що ООН не завжди може вдарити по руках. Фейк про ООН, яка не хоче називати „війну РФ війною“ – це інформаційна провокація РФ, яка хоче створити враження, що має право вбивати громадян України і на це ніхто не буде звертати уваги. РФ = війна», – написав він у Twitter.

23:35

PepsiCo припиняє продаж газованих напоїв у росії – водночас компанія продовжить продавати продукти «першої необхідності», зокрема дитяче харчування. Про це повідомляє Українська правда.

23:21

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що НАТО має гарантувати не розповсюдження воєнних дій за межі України.

Про це пише Українська правда з посиланням на Reuters.

«Ми відповідаємо за гарантування того, щоб конфлікт не ескалувався і не поширився за межі України», – сказав Єнс Столтенберг на брифінгу з президентом Латвії Егілсом Левітсом.

За словами Столтенберга, це було б більш небезпечно, руйнівно і смертельно, і ситуація могла б вийти з-під контролю.

«Ми охоронятимемо і захищатимемо кожен дюйм всієї території альянсу», – підкреслив він.

23:10

Rolex припиняє експорт товарів до рф, — Bloomberg.

23:08

Компанія Coca-Cola оголосила, що все ж зупиняє діяльність у росії у відповідь на напад країни-агресорки на Україну.

Про це повідомляє ТСН.

«Наші серця з людьми, які зазнають несвідомих наслідків цих трагічних подій в Україні. Ми продовжуватимемо відстежувати та оцінювати ситуацію в міру розвитку обставин», – сказали в компанії.

22:49

Чеський уряд готовий до впровадження нових санкції проти РФ.

Як повідомляє Європейська правда, про це за результатами зустрічі із британським прем’єром Борисом Джонсоном на своїй сторінці у twitter написав голова уряду Чехії Петр Фіала.

«Ми погодилися з необхідністю підтримувати Україну всіма доступними засобами, включаючи впровадження подальших санкцій проти Росії, її дипломатичну ізоляцію та необхідність зменшити енергетичну залежність Європи від неї», – пише він.

22:44

Starbucks призупиняє всю підприємницьку діяльність в РФ та тимчасово закриває свої російські офіси, пише Українська правда.

22:34

Німецький виробник шин Continental ухвалив рішення про тимчасове припинення виробництва та діяльності в росії. 

Про це пише Економічна правда.

«Ми прийняли рішення тимчасово призупинити виробництво на тлі війни проти України та нинішніх потрясінь, пов'язаних з нею», – повідомили у штаб-квартирі компанії. 

Крім того, весь імпортно-експортний бізнес із РФ на даний момент припинено.

21:33

Колишній міністр оборони Грузії Іраклій Окруашвілі приїхав в Україну разом із грузинськими добровольцями, аби воювати проти російських окупантів.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

21:29

У Польщі ухвалили рішення щодо винищувачів для України. Країна готова розмістити всі свої винищувачі МіГ-29 на авіабазі Рамштайн та безкоштовно надати їх у розпорядження уряду США. 

Про це повідомляє Верховна Рада України.

21:06

KFC призупинить інвестиції і розвиток в росії через війну в Україні, але працювати продовжить. 

Про це повідомляє hromadske.

Весь прибуток у цій країні компанія обіцяє спрямувати на гуманітарну діяльність.

20:53

Ізоляція РФ продовжується британською компанією-лідером на ринку харчових продуктів та товарів побутової хімії Unilever, яка припиняє імпорт та експорт товарів.

Про це пише Економічна Правда.

Компанія представлена ​​близько 400 брендами, серед яких Domestos, Rexona, Dove. 

20:49

Косметичний гігант L'Oreal тимчасово закриває свої магазини та онлайн-магазини РФ через вторгнення росії в Україну.

Про це пише Економічна Правда з посиланням Reuters.

Крім того, компанія призупинить інвестиції у виробництво та рекламу в Росії. L’Oreal виробляє косметику та парфумерію під брендами Garnier, Maybelline New York, Lancome, Vichy.

20:37

Прем’єр-міністр Швеції Магдалена Андерссон у вівторок відкинула заклики опозиції розглянути питання про вступ до НАТО після вторгнення Росії в Україну.

Про це повідомило агентство Reuters, пише Європейська Правда.

Швеція не брала участі у воєнних діях з 1814 року і будувала свою зовнішню політику на неучасті у військових альянсах, але останніми роками вона налагоджувала все тісніші зв’язки з НАТО. Через вторгнення Росії у Швеції поновилися заклики приєднатися до НАТО разом з Фінляндією, яка також не є членом Альянсу.

«Якщо Швеція вирішить скерувати заявку на вступ до НАТО в нинішній ситуації, це ще більше дестабілізує цю частину Європи і посилить напруженість», – сказала Андерссон журналістам.

20:28

Прем’єр-міністр Британії Борис Джонсон закликав лідерів країн Вишеградської групи розробити «План Маршалла для України», а фінансувати його частково можуть відчуженим майном російських олігархів. Про це пише Економічна Правда.

20:15

McDonald's тимчасово закриє в Росії 850 ресторанів — ЗМІ.

20:03

Президент США Джо Байден відзначив рішучий спротив українців окупаційним військам РФ та висловив думку, що вже на цьому етапі війни зрозуміло, що Україна не стане для Путіна «перемогою».

Як повідомляє Європейська правда, про це він заявив у зверненні 8 лютого.

«Останні два тижні українці надихають світ своєю хоробрістю, своєю повною рішучістю жити вільно… Українці демонструють, що не дадуть Путіну просто взяти те, що він хоче», - зазначив Джо Байден.

Він зауважив, що війна Путіна спричинила величезні страждання, нагадавши низку подій останніх двох тижнів і атаки, від яких потерпає цивільне населення. 

Президент США зазначив, що низка світових лідерів закликають до припинення вогню, повернення до дипломатичних шляхів, покращення гуманітарної ситуації, проте Путін, вочевидь, свідомо йде обраним шляхом, чого б це не коштувало. 

«Росія може продовжити просування жахливою ціною, але одне вже зрозуміло: Україна ніколи не стане для Путіна «перемогою». Путін може взяти місто, але ніколи не зможе контролювати країну. І якщо ми не відреагуємо на те, як Путін посягнув на мир і стабільність у світі, ціна цього для свободи і для американського народу у майбутньому буде вищою», - зазначив президент США.

Байден додав, що США продовжать підтримувати українців їхній боротьбі та закликав Конгрес підтримати пакет допомоги для України у розмірі 12 млрд доларів. 

19:44

Президент України Володимир Зеленський через відео-зв’язок попросив членів Палати громад Великої Британії та уряд Бориса Джонсона допомогти Україні у війні з Росією, процитувавши прем’єр-міністра Вінстона Черчиля та рядок із Вільяма Шекспіра.

Про це пише «Українська правда» з посиланням на Reuters.

«Ми не починали цю війну, і ми не хотіли цієї війни. Але ми не хочемо втратити те, що належить нам – нашу незалежність і нашу Україну. Так само, як і ви колись не хотіли втратити вашу країну, коли нацисти намагались захопити вашу країну.

13 діб боротьби. У першу добу о 4 годині ранку нас атакували ракети. Всі прокинулися – дорослі і діти, вся Україна. Із цієї миті ми не спимо – ми всі боремося за нашу країну спільно з нашим військом.

За 13 діб бойових дій більше 50 дітей загинуло. Ці діти могли жити, але окупанти позбавили їх життя.

Ми країна, яка рятує своїх людей, незважаючи на те, що ми боремося з однією з найбільших армій світу.

Питання для нас зараз таке: бути чи не бути? Це шекспірівське питання міг поставити кожен українець упродовж останніх 13 діб, але зараз ми маємо відповідь – однозначно, так – бути.

Ми не здамося і ми не програємо. Ми будемо боротися до кінця в повітрі й на землі, ми будемо боротися за нашу землю. Ми будемо боротися в лісах і полях, на березі й на вулицях.

Я би хотів додати: ми будемо боротися на берегах наших річок, в тому числі Дніпра. І ми будемо сподіватися на вашу допомогу – допомогу цивілізованих країн», – сказав у виступі Володимир Зеленський.

Увесь парламент та гості в ложах майже хвилину аплодували стоячи президенту України.

Спікер Палати громад Ліндсі Гойл, лідер опозиції Кір Стармер та ще кілька відомих політиків одягнули синьо-жовту стрічку на груди, а прем’єр-міністр Борис Джонсон одягнув значок із українським та британським прапорами.

У ложі парламенту також сидів посол України в Сполученому Королівстві Вадим Пристайко.

19:24

Сполучені Штати Америки вводять заборону на весь імпорт російських нафти та газу.

Про це у своєму виступі заявив президент США Джо Байден, передає «Економічна правда».

«Ми забороняємо весь імпорт російської нафти, газу та енергії. Це означає, що російська нафта більше не буде прийматися у портах США», – підкреслив Байден.

За його словами, рішення про заборону імпорту російських нафти та газу вдарить і по самих США, але у Вашингтоні вважають, що мають зробити цей крок.

«Захист демократії має свою ціну, але ми усвідомлювали, що ми повинні це зробити», – підкреслив Байден.

Він додав, що проконсультувався з союзниками, перш ніж ухвалити це рішення, але, за його словами, США ідуть на цю заборону, «розуміючи, що багато наших європейських союзників і партнерів, можливо, не в змозі приєднатися до нас». 

«Сполучені Штати виробляють набагато більше нафти всередині країни, ніж вся Європа та всі європейські країни разом», – додав президент США.

19:20

Прем’єр Великобританії Борис Джонсон заявив, що країни Заходу розроблять аналог плану Маршалла для відновлення України. Про це повідомляє Reuters.

18:54

Британія відмовляється від імпорту російської нафти та пального, – пише Бабель.

18:51

Президент США Джо Байден закликав Конгрес підтримати пакет на 12 мільярдів доларів на підтримку України. А також оголосив про заборону імпорту нафти з Росії, – інформує Суспільне.

17:08

Україна очікує на приєднання до європейської енергосистеми ENTSO-E протягом тижня. Процес синхронізації уже на завершальному етапі.

Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко, передає пресслужба Міненерго.

«Зараз закінчується технічна підготовка синхронізації. Вона має завершитись протягом найближчих декількох днів. Ми очікуємо, що у найближчий тиждень має відбутись наше приєднання», – зазначив міністр.

Також він висловив сподівання, що Європа також піде шляхом енергонезалежности і відмовиться, зокрема, від російського газу.

«Ми попереджали, що Росія використовує газ як зброю. І от сьогодні ця зброя вже на наших вулицях... Європейці просто мають прийняти для себе рішення. Вони просто мають відмовитися від закупівлі російського газу і нафти. Можливості для диверсифікації є», – сказав Галущенко.

17:05

Посол України в Японії Сергій Корсунський повідомив про безпрецедентну підтримку з боку азійської країни, а також підписав угоду про безоплатну передачу захисного знаряддя для потреб ЗСУ.

Про це пише «Українська правда».

«Сьогодні відбулося підписання міжурядової угоди у формі обміну нотами між Україною і Японією стосовно надання на безоплатній основі захисного знаряддя для потреб Збройних Сил, а саме – бронежилетів, шоломів, наметів, зимового одягу, медикаментів. генераторів, камер, різноманітного знаряддя для використання у надзвичайних ситуаціях. Подібний акт відбувся вперше в історії Японії. Хочу, щоб ви знали - Японією надається безпрецедентна підтримка Україні», – йдеться у повідомленні.

16:15

Снайпер з Канади прибув в Україну, щоб воювати проти окупантів, – пише La Presse.

Це снайпер 22-го Королівського полку Канади із позивним «Валі». За його плечима війна з терористами ІДІЛ в Іраку та Афганістані з 2009 по 2011 рік.

«Валі» відгукнувся на заклик президента Зеленського до іноземців приєднатися до опору проти російських окупантів.

Каже, що остаточно вирішив стати на захист України, коли побачив фото зруйнованих українських міст та обстріли мирного населення.

16:14

Ще один технологічний гігант каже агресорам прощавай. Компанія Akamai Technologies, яка займається захистом від хакерських DDoS атак, розриває контракти з держсектором Росії і Білорусі, – інформує Держспецзв"язку.

15:55

Білий дім сьогодні оголосить про заборону імпорту російської нафти, ціни на пальне зростуть, але це ціна свободи, – каже сенатор Кріс Кунс.

14:55

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав міжнародну спільноту натиснути на РФ, щоб забезпечити вихід цивільного населення з оточеного Маріуполя.

Заяву він розмістив у своєму Twitter, – пише «Європейська правда».

Кулеба наголосив, що Росія фактично взяла у заручники 300 000 цивільних мешканців міста і не дає можливості евакуювати їх, попри домовленості за участю Міжнародного комітету Червоного Хреста.

«Вчора одна дитина вже померла від дегідратації! Воєнні злочини – це частина обраної Росією стратегії. Закликаю усі країни публічно вимагати від Росії - нехай дадуть людям вийти!», – написав міністр закордонних справ.

13:10

Технологічна компанія VMware заявила, що призупиняє всі бізнес-операції в Росії та Білорусі. 

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, – передає УП.

«Ми стоїмо з Україною і вшановуємо хоробрість українського народу» — прокоментували в компанії. 

Як пояснює Федоров, VMware – топ-світова компанія з виробництва хмарних рішень та віртуалізації. На сьогодні більшість великих ІТ-систем (банки, енергетика тощо) використовують публічні або приватні хмари на базі VMware. 

«Вихід компанії з Росії означатиме зупинку підтримки у вирішенні інцидентів та важливих оновлень, що зрештою призведе до неможливості використання сучасних хмарних рішень», – пише міністр.

12:50

Британська нафтогазова компанія Shell заявила, що вийде з проєктів російської нафтогазової галузі, негайно припинить усі закупівлі російської сирої нафти, а також закриє сервісні станції, виробництво авіаційного палива та мастильних матеріалів у Росії, повідомляє УП. 

12:35

У Нідерландах за 1 день зібрали для України 106 мільйонів євро

Про це повідомляє Верховна Рада України. 

У Нідерландах пройшла акція для збору коштів, щоб допомогти жертвам війни в Україні. На ній за 1 день зібрали понад 106 мільйонів євро.

Це попередня сума. Очікується, що найближчими днями вона збільшиться.

З цих грошей 15 мільйонів євро виділив уряд Нідерландів. Виручені кошти підуть на житло, медичну допомогу та чисту питну воду для постраждалих українців.

Акцію ініціювали одинадцять гуманітарних організацій. Вона проходила в ефірах десяти радіостанцій та в соцмережах.

12:17

Мережа магазинів будівельних і господарських товарів OBI Group припиняє роботу на території росії.

Про це йдеться у заяві компанії на її сторінці в LinkedIn, передає Європейська правда

«OBI Group припиняє діяльність в Росії: OBI Group глибоко стурбована трагічним розвитком і наслідками війни в Україні.

Ця війна та її наслідки вже мають величезний вплив на людей та непередбачуваний вплив на нашу діяльність, що унеможливлює продовження нашої діяльності.

На жаль, для OBI Group немає альтернативи, крім припинення бізнесу в Росії. Усі наші колеги поділяють наші спільні цінності, і ми дуже вдячні за їхню високу відданість», – заявили в компанії.

 

10:48

Один з найбільших фотобанків світу Depositphotos закрив продажі та доступ до сервісів клієнтам з росії та Білорусії, передає Бабель. 

 

09:59

Виробник косметики Estee Lauder повністю припинить продажі в росії, закриє магазини та припинить постачання своєї продукції російським рітейлерам.

Про це йдеться у повідомленні компанії, передає Економічна правда.

«Після того, як минулого тижня ми призупинили бізнес-інвестиції та ініціативи компаній Estée Lauder у Росії, ми також вирішили призупинити всю комерційну діяльність у РФ, у тому числі закрити всі магазини, якими ми володіємо та керуємо, а також сайти наших брендів та поставки в будь-який із наших роздрібних продавців у Росії», – йдеться у повідомленні.

Компанія сконцентрувалася на допомозі своїм співробітникам в Україні та всім українцям.

«Estée Lauder спустошена трагічним вторгненням Росії до України. Ми підтримуємо всіх тих, хто страждає, включаючи наших співробітників, їхні сім'ї та народ України. Компанія продовжує робити значні кроки для підтримки безпеки наших співробітників в Україні, включаючи збереження всіх компенсацій, підтримання регулярного зв'язку, а також пропозицію допомоги у переїзді тим, хто вибере цей захід підтримки», – йдеться у повідомленні.

Благодійний фонд компаній Estée Lauder уже надав 1 мільйон доларів на надання допомоги в Україні.

Програма благодійних пожертвувань ELC Good Works подвоюватиме відповідні пожертвування працівників різним некомерційним організаціям з надання допомоги в Україні та сусідніх країнах.

09:12

Компанія Colliers, яка займається консалтингом у сфері комерційної нерухомості, припинила свою діяльність у Росії та Білорусі після більш ніж 28 років роботи.

Про це йдеться у пресрелізі компанії, передає Економічна Правда.

«Colliers підтримує народ України і рішуче засуджує вторгнення російських військових. Ці дії не мають виправдання та повністю суперечать принципам демократії та свободи.

Ми повністю підтримуємо всі відповідні санкції, запроваджені міжнародною спільнотою, і у відповідь на серйозність російської агресії Colliers негайно припинила свою діяльність у Росії та Білорусі», – йдеться у повідомленні.

«Ми не можемо і не залишатимемося осторонь. Наше рішення піти з Росії та Білорусі – це рішення, яке ми ухвалюємо з упевненістю», – сказав головний виконавчий директор Colliers Джей Хеннік.

У зв'язку з війною філія у Києві закрита, і всі ділові операції в ній призупинені. Офіси в сусідніх країнах надають тимчасове житло та грошову підтримку українським співробітникам.

Компанія та вище керівництво зробили пожертвування Україні через Міжнародний комітет Червоного Хреста та інші гуманітарні благодійні організації.

08:55

Президент Анджей Дуда заявив, що дох захисників України не зламати руйнуванням будинків і вбивствами мирних жителів.

Про це він написав у Twitter, повідомляє «Європейська правда».

«Якщо Путін думає, що руйнуючи будинки та вбиваючи мирних жителів, російська армія зламає волю та дух захисників України, він глибоко помиляються. Як він мені сказав Володимир Зеленський,  кожен зруйнований будинок і кожна наступна жертва, вбита російською ракетою, збільшує опір у захисників і волю до перемоги», – написав Дуда.

07:30

Національна рада з електронних засобів масової інформації 7 березня прийняла рішення заборонити на території Латвії ретрансляцію 18 російських телеканалів, пов'язаних із Gazprom Media.

Про це повідомляє портал Delfi.

Як зазначив голова Ради Іварс Аболіньш, йдеться, зокрема, про телеканали TNT, KHL TV Channel та Friday International.

06:10

Європейська комісія хоче вже цьогоріч покінчити із залежністю блоку від російського газу. Відповідний план передбачає зниження його споживання майже на 80% вже цього року.

Про це пише Bloomberg із посиланням на джерела.

План передбачає такі кроки, як освоєння нових джерел газу та підвищення енергоефективності. 

06:05

1,7 мільйона українців залишили країну з початку повномасштабного вторгнення Росії.

Про це повідомили в Агентстві ООН у справах біженців (UNHCR).

«Гуманітарна допомога має враховувати унікальні потреби жінок та дівчаток; залучати жінок до процесу прийняття рішень; приділяти першочергову увагу захисту від гендерного насильства», - наголосили в UNHCR.

05.55

Австралія анонсувала додаткові санкції проти Росії за вторгнення до України. Під них потраплять 10 кремлівських пропагандистів. Також передбачено заборону на постачання для російської армії та обмеження щодо шістьох представників вищого військового командування, уточнила глава МЗС Австралії Меріс Пейн.

05:40

Найбільші австралійські компанії Viva Energy та Ampol заявили, що відмовилися від покупки російської нафти після початку широкомасштабної війни в Україні. Регіональний ринок спокійно обходиться без поставок з РФ.

05:20

Японія продовжує запроваджувати санкції проти Росії. Під обмеження потрапили 20 громадян держави-терориста. Усі вони причетні до російської агресії проти України. Про це повідомляє «24 канал» із покликанням на японське МЗС.

Під санкції потрапили:

  • прессекретар Путін Дмитро Пєсков;
  • заступники керівника адміністрації російського президента Дмитро Козак, Олексій Громов і Сергій Кирієнко;
  • голова Чечні Рамзан Кадиров;
  • олігархи Геннадій Тимченко, Борис Ротенберг й Алішер Усманов;
  • пропагандист Володимир Соловйов.

Обмеження також вводять проти синів Лукашенка – Віктора та Дмитра, прессекретарки диктатора Наталії Ейсмонт, голови МВС Івана Кубракова.

Під санкції потрапили й дві російські та 10 білоруських організацій. Окрім цього, запроваджується заборона експорту для міністерства оборони Білорусії.

05:10

Євросоюз розглядає режим Лукашенка у Білорусі як співагресора у війні, яку росія веде проти України. Це йдеться у заяві ЄС, висловленій під час спеціального засідання Постійної ради ОБСЄ 7 березня у Відні, – передає «Укрінформ».  «Росія за участю режиму Лукашенка в Білорусі як співагресора, несе повну відповідальність за жертви серед людей, поранення та руйнування», – йдеться у заяві.

04:08

У Варшаві активісти висипали машину вугілля перед головними воротами посольства Росії у Польщі.

Відео у фейсбуці оприлюднив активіст Гедріус Сакалаускас, інформує Укрінформ

Акція мала на меті привернути увагу до російської агресії проти України та вимагати від Заходу відмовитися від купівлі вугілля та інших енергоносіїв з РФ.

Учасники акції під’їхали вантажівкою до головних воріт посольства і попри протести поліції вивантажили вугілля. Інші активісти встромили у насип плакати польською і російською мовами з написом: «російське вугілля, йди нах@й».

03:00

IBM, один із найбільших світових виробників усіх видів комп'ютерів та програмного забезпечення, не продаватиме жодних технологій  росії, а також не має жодного бізнесу з російськими військовими організаціями. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт компанії.

02:40

Світовий банк надасть Україні підтримку на суму в 723 мільйони доларів, інформує Суспільне.

01:45

Procter & Gamble призупиняє інвестиції та рекламну активність у Росії, залишить на ринку лише «продукти базової гігієни», – пише Українська правда.

Компанії, зокрема, належать бренди Pampers, Ariel, Tide, Lenor, Gillette, Head & Shoulders, Pantene, Mr. Proper, Oral-B, Old Spice

01:30

Канада розширила санкційний список проти РФ, додавши у нього низку російських пропагандистів, речника Кремля Дмітрія Пєскова та російського олігарха Олега Дерипаску.

Всього до санкційного списку потрапили:

  • міністр охорони здоров'я Росії Міхаіл Мурашко
  • міністр сільського господарства Дмітрій Патрушев
  • депутат Державної Думи Павел Крашенніков
  • прессекретар путіна Дмітрій Пєсков
  • російський олігарх Олег Дерипаска
  • телеведучий Владімір Соловйов
  • головна редакторка RT Маргарита Симоньян
  • гендиректор Першого каналу Костянтин Ернст
  • начальник транспортного управління ФСБ Віктор Гаврилов 
  • начальник челябінського управління ФСБ Дмітрій Іванов 

01:28

Президент України Володимир Зеленський одержав медаль Свободи Рональда Рейгана. 

Про це інформує Центр протидії дезінформації при РНБО України.

Нагороду передав послу України в США Оксані Маркаровій керівник Президентського фонду Рональда Рейгана Фредерік Раян.

За весь час існування нагороди з 1992 року її лауреатами стали лише десять осіб 

Що відзначає медаль Свободи Рональда Рейгана:

  • лідерство Глави Української держави 
  • незламність духу мільйонів українців
  • приклад для всього цивілізованого світу у боротьбі за цінності свободи й демократії

Саме президент Рейган дав рішучий поштовх руйнації радянської імперії зла та проклав шлях до свободи та демократії її поневоленим народам на теренах колишнього СРСР.

01:17

Британська письменниця Джоан Роулінг пожертвувала мільйон фунтів на допомогу українським дітям. Про це пише Оперативний ЗСУ

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром