стрічка

«Нам доводиться терпіти те, чого жоден інший народ Європи не бачив 80 років», – Володимир Зеленський

07 Березня 2022, 12:09
«Нам доводиться терпіти те, чого жоден інший народ Європи не бачив 80 років», – Володимир Зеленський 1864
«Нам доводиться терпіти те, чого жоден інший народ Європи не бачив 80 років», – Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський виголосив традиційне ранкове звернення до українців.

Його опублікували на офіційних ресурсах, передає Район.in.ua.

«На нашому прапорі немає крові. Немає й ніколи не буде чорних плям, жодних свастик. Український прапор – це земля. Мирна, родюча, золота й без танків. Це небо – мирне, чисте, блакитне й без ракет. Так було. І так буде», – про це йшлося у ранковому зверненні від 7 березня.

Головне зі звернення Володимира Зеленського:

  • Якщо вторгнення продовжується і Росія не відмовилась від своїх планів проти України, значить, потрібен новий санкційний пакет. Коли хтось втрачає розум, треба втратити страх і забути про комерцію.
  • Успіх української армії, воля українського народу, принциповість міжнародних санкцій – ось шлях до миру.
  • Скільки ще потрібно смертей і втрат, щоб убезпечити небо над Україною? Чим мирні люди у Харкові чи Миколаєві відрізняються від Гамбургу або Відня? Ми чекаємо рішення – очищення неба. Або силою, яка у вас є. Або ви дасте нам бойові літаки і ППО, які дадуть нам потрібну силу.
  • Уряд створив спеціальний пакет допомоги бізнесу та працівникам. Фопи першої і другої групи повністю звільняються від ЄСВ. Підприємства та фопи третьої групи звільняються від сплати ЄСВ за найманих працівників, які були призвані до лав ЗСУ, ТрО.
  • Звільнення від сплати податку на землю та орендної плати за землю державної і комунальної власності на всіх територіях, де ведуться бойові дії. Усе це – на час воєнного стану та ще мінімум на рік після його завершення.
  • Відтерміновується сплата податків для всіх підприємств, які не спроможні їх заплатити. І це тільки перша частина великого пакету урядової підтримки.
  • Платити зарплату людям – навіть якщо компанія не працює, як раніше – це захищати Україну.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024