стрічка

Що зробила Волинь для перемоги за день 6 березня

06 Березня 2022, 22:50
Гуманітарна допомога 2025
Гуманітарна допомога

Координаційний центр Волині опрацював понад пів тисячі звернень.

Про роботу Координаційного центру Волині за 6 березня розповів його керівник Андрій Ярмольський на своїй сторінці у фейсбуці.

Зокрема, прийняли дев’ять вантажних автомобілів і п’ять мікроавтобусів з допомогою загальною вагою 150 тонн (медичні та гігієнічні засоби, продукти, дитяче харчування, цивільний одяг, генератори, спальні мішки, постільна білизна, каски, товар напрямку мілітарі).

Завантажені і готові до відправки гуманітарні вантажні потяги: понад 230 т – продуктів харчування та питної води, 11 т – одягу і взуття, 29 піддонів з консервацією, 25 піддонів з дитячими харчуванням та засобами, 21 піддон з ковдрами та постіллю, 19 піддонів із засобами гігієни, 2 – з кормом для тварин, 2 - з салом, 3 – з побутовими речами.

Залізницею відправлено кілька сотень тонн, завантаженої вчора різноманітної допомоги до Миколаївської, Харківської областей, до міст Київ, Фастів, Черкаси. Посилили наші військові підрозділи, забезпечивши цифровими радіостанціями, камуфляжним одягом, побутовими речами, оргтехнікою та паливно-мастильними матеріалами.

До Житомирщини, Дніпропетровщини, Вінниччини надіслали партію протиправцевих імуноглобулінів для лікування поранених в польових умовах. Досягли домовленостей про прибуття сотні литовських медиків в допомогу волинським лікарям. Організували додаткові складські приміщення для накопичення медикаментів, спрямували туди 11 авто з медикаментами. Їх розподілятимуть за потребами до інших регіонів України.

На території Волині знайшли прихисток вже 6 570 вимушено евакуйованих. Область в очікуванні й інших біженців, тому кількість місць для поселення збільшили, їх - близько 7 тисяч.

У режимі нон-стоп працює колцентр. Надійшло 48 звернень. Крім пропозицій міжнародної гуманітарної допомоги також і волиняни висловили готовність надати біженцям свої домівки. Про потреби заявляли і евакуйовані (передусім нестача дитячого харчування, теплого одягу, засобів особистої гігієни, також потребувалося доправлення їх з різних міст до Луцька). Прийняли прохання про допомогу від областей, де ведуться бойові дії.

Усього станом на 6 березня опрацьовано 512 звернень, з них 368 виконали. 

Читайте також: Волинь відправила гуманітарну допомогу для Житомирщини та Київщини. 

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024