стрічка

Росія наказала ховати своїх військових у братських могилах, щоб приховати втрати в Україні

06 Березня 2022, 06:29
Солдат ховатимуть у братських могилах 2556
Солдат ховатимуть у братських могилах

Міноборони Росії наказало ховати своїх військових в братських могилах з присвоєнням номера, зокрема на території Білорусі.

Документ для «для службового користування», підписаний заступником міністра оборони росії Олексієм Криворучко, оприлюднений Оперативним командуванням «Північ».

Документ виданий з метою «протидії... розповсюдженню інформації з української сторони про втрати Збройних сил Російської Федерації через підконтрольний спецслужбам України Telegram-канал «Шукай своїх».

Дослівно: 

«Вимагаю: Забезпечити з 1 березня 2022 р. прихований вивіз (у нічний час) тіл загиблих військовослужбовців Збройних сил Російської Федерації до пунктів постійної дислокації та їх поховання у братській могилі (у тому числі в Республіці Білорусь) із присвоєнням номера. У разі неможливості проведення евакуації тіл з 1 березня 2022 р. вжити заходів для їх знищення на місці».

Нагадаємо, МВС України запустило сайт 200rf.com («Шукай своїх»), на якому публікує фото та документи загиблих та полонених окупантів, щоб їхні родичі могли їх знайти. У росії заблокували  сайт «Шукай своїх», але росіяни мали змогу шукати своїх рідних через однойменний Telegram-канал.

 

 

Читайте нас у Telegram. Підписуйтесь на наш канал "УП. Стрічка"

 

Нагадаємо: Наприкінці грудня в Росії створили національний стандарт із інструкцією для швидкої організації братських могил під час війни чи надзвичайних ситуацій.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024