стрічка

Спростували чутки, що українцям не треба платити за комуналку і за кредитами

05 Березня 2022, 20:23
Спростували чутки, що українцям не треба платити за комуналку і за кредитами 3003
Спростували чутки, що українцям не треба платити за комуналку і за кредитами

Воєнний стан не звільняє громадян від плати за комуналку, однак пеня і штрафи не нараховуються.

В суспільстві почали ширитись чутки про нібито гарантоване державою анулювання сплат комунальних платежів, банківських кредитів та послуг мобільного зв’язку під час війни з російськими окупантами. Але Центр протидії дезінформації при РНБО України зазначає, що воєнний стан не звільняє громадян від плати за комуналку, однак пеня і штрафи не нараховуються.

«Більшість українських банків ініціювали відтермінування сплати за позиками до червня. А оператори мобільного зв’язку значно збільшили кредитні ліміти на розмови та Інтернет і відтермінували їхню сплату, щоб жоден українець не втратив доступу до важливої інформації», - зазначили в центрі.

Там також нагадали, СМС-повідомлення про загрози відключення мобільного зв’язку, чи нарахування штрафів за кредити, або комуналку через несплату не підтвердилися.

Коментарі
06 Березня 2022, 02:25
Взагалі перш аніж писати про щось - варто вивчити предмет а не писати нісенітниці...Почитайте ЗУ про воєнний стан та цивільний кодекс в частині виконання договірних зобов'язань при форс-мажорних обставинах. Надії що ви виправите написане лайно не маю. Йдіть за російським кораблем слідом!
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024