стрічка

У Білорусі поширили фейк про обстріл Рівненської атомної станції

04 Березня 2022, 10:43
У Білорусі поширили фейк про обстріл Рівненської атомної станції 3062
У Білорусі поширили фейк про обстріл Рівненської атомної станції

Білоруські журналісти повідомили про те, що після обстрілу АЕС у Запоріжжі окупанти нанесли удар по Рівненські атомній станції у Вараші, однак ця інформація не відповідає дійсності.

Матеріал, зокрема, опублікувало видання «Белновости».

Журналісти фактчекерського проєкту «Брехунець» спростували цю інформацію.

ФЕЙК

У матеріалі йдеться про те, що після обстрілу Запорізької АЕС ворожі війська завдали ракетного удару по околицях Рівненської АЕС.

Стверджують, що російські окупанти прагнуть знищити все й путінська армія веде війну по самознищенню, адже ядерна хмара накриє не лише Донбас, Придністров'я, а й Росію.

Нічні ракетні удари по Рівненській атомці означають початок ядерної війни для всієї Європи.

СПРОСТУВАННЯ

Як повідомляють у Рівненській обласній військовій адміністрації, опублікована білорусами інформація – ФЕЙК! Жодних обстрілів Рівненської АЕС у ніч на 4 березня не було.

Додають, такі повідомлення поширюють, аби посіяти паніку серед українців. 

Читайте також: Новий фейк: росіяни видають українських правоохоронців за диверсантів

 

 ***

Ця публікація підготовлена за підтримки Європейського Союзу. Співпраця автора з Представництвом Євросоюзу в Україні будується на невтручанні в редакційну політику мережі Район.in.ua. Теми, формат, героїв обирає редакція і не погоджує з міжнародними партнерами. Всі матеріали, створені в межах такої співпраці, мають відповідне маркування, а окремі думки, висловлені в матеріалах, їх зміст є виключною відповідальністю авторів і необов’язково відображають погляди Європейського Союзу та його інституцій.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024