стрічка

Мер Ковеля Ігор Чайка розповів про життя міста на четвертий день війни

27 Лютого 2022, 23:00
Ігор Чайка 1016
Ігор Чайка

Міський голова Ковеля Ігор Чайка записав відеозвернення, де коротко розповів про стан справ у місті на четвертий день війни.

Відеозвернення розмістили на сайті Ковельської міської ради.

Далі подаємо текст звернення без змін.

«Дорогі ковельчани! Друзі!

Сьогоднішній день розпочався зі спільної молитви за Україну в Благовіщенському соборі Ковеля. А далі була вже звична за ці чотири дні робота: облаштування блок-постів, збір та розподіл провіанту та товарів першої необхідності для наших воїнів, розселення людей, які полишили свої домівки через напад російських агресорів.

Не припиняють роботу наші волонтери: об’єднаний центр допомоги армії міськрайонної організації Червоного Хреста продовжує збирати все необхідне для наших захисників. Волонтери плетуть сітки, готують їжу та навчають, як правильно надати першу домедичну допомогу.

У Ковелі почала діяти програма безоплатної допомоги «Психологічна підтримка. Ковель», де наші психологи — їх список та телефони подано на сайті міської ради та моїй сторінці у Фейсбук — нададуть вам фахові консультації та поради. Цілодобово в ці дні працює «Гаряча лінія міського голови», де вам нададуть інформацію чи роз’яснення, допоможуть вирішити побутові проблеми. На номер «Гарячої лінії» дзвонять і ті, хто шукає тимчасовий прихисток від війни.
А сьогодні ми прийняли та розмістили десятки людей, які прибули в Ковель залізницею з тих регіонів України, де ведуться активні бойових дій. Щиро дякую за це нашим освітянам: вони не лише гостинно зустріли, а й оперативно розмістили родини з дітьми у навчальних закладах нашого міста.

Ми подбали і про безпеку ковельських мам та дітей: і сьогодні відправили першу групу до міста Утена, на запрошення наших партнерів. Хотів би окремо подякувати муніципалітетам міст-побратимів Ковеля в Польщі, Німеччині та Литві. Всі вони, як справжні брати, запропонували нам свою допомогу і вже готують для нас гуманітарні конвої та збирають найнеобхідніше. Сьогодні ми перевезли в безпечне місце і вихованців обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей, що в мікрорайоні Сільмашу. Так, це не наш комунальний заклад, але це діти без батьків — і ми подбали про їхню безпеку.

Нагадую ще раз про комендантську годину: з 22-ої вечора до 7-ої ранку місто патрулюють військові та поліція. Звикаємо до темряви, але не втрачаємо пильність: вулиці Ковеля мають бути безлюдними, а рух транспорту на дорогах — максимально обмежений. Якщо хтось із громадських активістів бажає підсилити патруль — отримуйте інструктаж в управлінні поліції і допомагайте, але не займайтесь самодіяльністю, не створюйте додаткові патрулі без погодження з військовими та поліцією.

Набираємось сил! Віримо в себе! В нашу перемогу та в Україну!», – сказав Ігор Чайка у відео.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024