стрічка

Російські снаряди влучили в пункт захоронення ядерних відходів під час обстрілу Києва

27 Лютого 2022, 11:20
Російські снаряди влучили в пункт захоронення ядерних відходів під час обстрілу Києва 5695
Російські снаряди влучили в пункт захоронення ядерних відходів під час обстрілу Києва

Під час зенітного та ракетного обстрілу Києва російські снаряди влучили в пункт захоронення ядерних відходів київської філії Об'єднання Радон.

Про це повідомляє  Держінспекція ядерного регулювання України у Facebook. Подія трапилася о 01:20 неділі, 27 лютого. 

Про влучення снаряда повідомив персонал підприємства, який перебуває в укритті через масовий обстріл. Оцінити масштаб пошкоджень зараз неможливо, автоматизована система радіаційного моніторингу вийшла з ладу.

Попередньо загрози населенню за межами санітарно-захисної зони немає. 

Оновлено

За даними ДСНС, інформація про влучення снарядів у пункт захоронення радіоактивних відходів київської філії «Об‘єднання Радон» не відповідає дійсності.

 

Рятувальники Київського гарнізону та фахівці ДСНС виїхали на місце події для розвідки та вимірювання радіаційного фону повітря. На місці було встановлено, що внаслідок обстрілів невідомий об’єкт влучив поруч з підприємством та не потрапив у важливі об‘єкти.

 

У ДСП «Об’єднання Радон» запевняють, що виходу радіонуклідів не відбулося, радіаційний фон в нормі, поверхневого забруднення немає.

Також на місці працювала дослідно-випробувальна лабораторія Головного управління ДСНС, яка підтвердила, що загрози для населення немає.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром