стрічка

Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 27 лютого

27 Лютого 2022, 23:51
ЗСУ ОНОВЛЮЄТЬСЯ 22360
ЗСУ

Журналісти Район.in.ua збирають актуальну інформацію з офіційних джерел про розвиток подій з російським вторгненням. Новина постійно оновлюється.

Інформацію повідомляють станом на 27 лютого.

23:51

Російські війська здійснили ракетні удари по Миколаївському міжнародному аеропорту.

Про це повідомив голова Миколаївської військової держадмінстрації Віталій Кім в коментарі «Суспільне».

За попередніми даними, російські війська завдали ударів тричі. Ракети влучили в злітно-посадкову смугу й перон. Наразі немає інформації про тип ракет та місця, з якого запускали ракети.

23:28

У Миколаївській області четверо диверсантів віком від 18 до 29 років здалися в полон місцевим після бою та розповіли деталі своєї участі в російському нападі на Україну. Про це повідомляє пресслужба Національної поліції.

22:35

 Інформація станом на 21:00 27 лютого. Повідомлення опублікували на Facebook-сторінці Генштабу ЗСУ.

Сьогодні видалась важка доба для Сил оборони України. Окупанти продовжують обстріли практично по всіх напрямках лінії фронту. Повітряні Сили протистоять агресору і в небі, і на землі.

Героїчно тримає оборону авіаційний гарнізон у Василькові, витримуючи масовані обстріли та атаки ворога. Воїни Повітряних Сил мужньо дають відсіч агресору й у інших містах та військових гарнізонах.

За поточну добу бомбардувальна та штурмова авіація нанесла ракетно-бомбові удари по шести колонах військової техніки окупантів.

Штурмовики Су-25 у складі пар та ланок атакували і знищували колони ворожої техніки на Херсонщині та Чернігівщині.

Бойову роботу штурмовиків по наземних цілях продовжила бомбардувальна авіація. Су-24М знищували колони ворожої техніки на Київщині, Житомирщині, Чернігівщині та Запоріжжі.

Підрозділами зенітних ракетних військ збито ворожі вертоліт Ка-52 та безпілотник Орлан-10.

У черговий раз блискуче відпрацював екіпаж безпілотного авіаційного комплексу «Bayraktar TB2», який завдав удару по колоні ЗРК «Бук-М1» коригованою авіаційною бомбою.

22:20

За 4 дні війни загинуло понад 350 мирних мешканців, майже 1700 поранено – МВС

22:06

Страждати від війни, яку розв’язав Путін, доведеться всім росіянам. Вони навіть не зможуть розплатитися банківськими картками через санкції. Про це повідомив у своєму зверненні до росіян міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Він розповів, як західні санкції відіб’ються конкретно на житті мешканців РФ.

«Подивіться, у що перетворив вашу країну Володимир Путін – йдеться у зверненні. Повністю відео можна переглянути за ПОСИЛАННЯМ.

21:55

ЗСУ: у Гвардійському ліквідували колону диверсантів. Про це йдеться у телеграм каналі Держспецзв'язку.

Також додають, що 28 січня у Києві з 8 години ранку закінчиться посилена комендантська година.

Але вона не скасовується зовсім. І з завтрашнього дня буде тривати, як було визначено раніше — з 22.00 до 7.00.

У цей час рух власним транспортом, окрім того, що має спецперепустки, заборонено. І ті люди, які перебуватимуть у цей час на вулиці, будуть вважатися членами диверсійних груп. Місто живе в умовах воєнного стану.

Тому не наражайтеся на небезпеку. Просимо всіх дотримуватися правил. Бо в столиці продовжують знешкоджувати диверсійні групи. В деяких районах відбуваються перестрілки.  І навіть в дозволені години виходьте в місто виключно за нагальної необхідності. В магазин, аптеку. Підтримуйте літніх і одиноких людей, яким необхідна сьогодні допомога.

21:43

Оперативна інформація станом на 18:00 27 лютого щодо російського вторгнення. Повідомлення опублікували на сторінці Генерального штабу ЗСУ.

Російська Федерація продовжує накопичення авіаційної техніки та активізацію спецпризначенців на території Республіки Білорусь. На аеродромі Мачулищі зосереджено понад 50 літаків, 10 вертольотів та 2 літака Ан-124. З аеродромів Барановичі та Мачулищі постійно злітають транспортні літаки в напрямку України.

Білоруське командування привело у бойову готовність частину своїх підрозділів.

Проводячи наступальну операцію в Україні, російські окупанти використовують заборонені Міжнародним гуманітарним правом методи ведення бойових дій: захоплюють об’єкти соціальної інфраструктури, одягають форму українських військових, поліцейських та представників ДСНС, диверсійні групи спецпризначенців використовують карети швидкої допомоги та поліцейські машини, викрадені з лікарень та станцій швидкої допомоги; терористи займають приміщення дитячих таборів та шкіл, артилерія та РСЗО противника розгортаються на спортивних майданчиках.

У Києві нещодавно були помічені три машини швидкої допомоги з умовним маркуванням загарбників. В Генічеському районі на Херсонщині російські окупанти розгорнули підрозділи артилерії МСТА-С у житловій забудові. У напрямку Макарів - Київ рухається колона, для прикриття на бронетехніці ворог розмістив дітей та жінок.

Разом з тим, морально-психологічний стан окупаційних військ низький. Біля Корюківки на Чернігівщині строковики ЗС РФ готові скласти зброю і здатися в полон.

Сотні одиниць виведених з ладу броньованих машин і танків по всій території України покинуті вздовж доріг.

Станом на 18:00 втрати противника в особовому складі склали близько 4500 осіб. Знищено та пошкоджено літаків – 27 од (уточнюється), гелікоптерів – 26 од, танків ‒ близько 150 , ББМ ‒ понад 700 од., гармат – близько 50, один ЗРК БУК, Чотири РСЗВ БМ-21 Град, 60 цистерн, 2 БПЛА оперативно-тактичного рівня, кораблі, катери – 2 одиниці.

Буде ще. Підрахунок ускладнюється високою інтенсивністю бойових дій.

21:20

Українські військові застосували безпілотники «Байрактар» проти окупаційних зенітно-ракетних комплексів «Бук» під Житомиром.

20:40

Жителі Дніпрорудного Запорізької області разом із мером вийшли на дорогу та заблокували проїзд російським танкам. Після коротких переговорів танки окупантів розвернулися та поїхали. Відповідне відео оприлюднив військовий блогер Анатолій Штефан (Штірліц) у Telegram.

20:29

За дві доби в Україні мобілізували майже 100 тисяч осіб. Про це повідомляє головнокомандувач збройних сил України Валерій Залужний у Facebook.

«Нам протистоїть одна з найбільших армій світу. Але ми сильніші! І щодня наші лави міцніють. За 2 доби мобілізовано майже 100 тисяч громадян, з них половина – резервісти Сил ТРО ЗСУ», – написав він.

18:22

Волноваха на межі гуманітарної катастрофи.

Російська армія бомбить місто вже другу добу поспіль, рівняючи його із землею, повідомляє керівник Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко.

Від обстрілів окупантів масово постраждали приватні та багатоквартирні будинки, об'єкти інфраструктури, лікарня (російський снаряд влучив у ЛОР відділення та жіночу консультацію).

Люди постійно перебувають у підвалах.

Місто фактично заблоковане ворогом: неможливо провести евакуацію населення чи бодай завезти людям хліба і води.

Немає електрики і можливості її відновити.

«Звертаюся до міжнародних гуманітарних організацій із закликом про допомогу місту. Російські війська мають припинити обстріли і дати можливість законній українській владі надати допомогу населенню та запобігти гуманітарній катастрофі», – зазначає Кириленко. 

18:18

По аеропорту у Житомирі нанесли ракетний удар з боку Білорусі.

Про це повідомляє телеграм-канал Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Як пише, Рубрика, зараз Житомир захищається. 

«Всі, хто зараз не здійснює військову оборону, лишайтеся вдома, у безпечному місці!», зазначають. 

17:18

У Миколаєві Національна гвардія України зупинила фури з маркуванням мережі супермаркетів АТБ, в яких переховувалися російсько-окупаційні військові.

Про це повідомляє МВС

Зазначається, що Нацгвардія працювала спільно з міським комісаром.

Під час огляду фур в них виявили війська окупантів.

Повідомляється, що почався бій, внаслідок якого знешкодили усіх ворожих військових.

16:48

Україна чинить повномасштабний супротив. Противник видохнувся. Про це пі дчас денного брифінгу заявив керівник Офісу Президента Олексій Арестович.

Наші війська потужною контратакою взяли Волноваху.

Біля Києва противник перейшов у тактичний відступ.

У Харкові наші війська добивають противника.

16:33

Оперативна інформація станом на 13:00 27.02.2022 щодо російського вторгнення

Триває повітряно-наступальна операція, в ході якої ворог продовжує обстріли військової та цивільної інфраструктури.

З 00:00 27 лютого російські окупанти нанесли 5 авіаційних та 16 ракетних ударів.

Ще одним центром концентрації окупаційних військ стала Республіка Білорусь:

  • до аеродрому МАЧУЛИЩІ перекинуті 10 вертольотів зі складу 15 бр АА, що базується в населеному пункті Остров Псковської області, а також 2 літаки Ан-124 повітряно-космічних сил;
  • до аеродрому БАРАНОВИЧИ – чотири винищувача-бомбардувальника Су-34.

Перегрупувавши війська, противник проводить наступальні дії в напрямку Києва. Сили оборони столиці успішно захищають місто.

Командувачем оборони Києва є генерал-полковник Олександр Сирський, комендантом оборони міста – Герой України, полковник Сергій Собко.

Ворог продовжує вчиняти воєнні злочини, здійснюючи обстріли мирних українських міст ХАРКІВ та БАЛАКЛЕЯ.

Триває відчайдушна оборона міста ХЕРСОНА.

Угруповання Чорноморського флоту ЗС РФ виведено з морських баз із завданням уражати надводні сили ВМС України.

Противник здійснював спроби висадки морського десанту в районі ЧОРНОМОРСЬКА. Ворожий десант знищено.

Підрозділи Тихоокеанського флоту ЗС РФ також залучені до ведення бойових дій.

16:29

Одним з підрозділів Збройних Сил України в результаті боїв за незалежність нашої держави в районі населеного пункту Прилуки знищено танкову роту армії рф.

Рота знищена разом з особовим складом.

Також російські окупанти несуть великі втрати на Київщині, зокрема у Бучі.

16:18

Є інформація, що У результаті повітряної атаки російських військ на аеропорт Гостомель під Києвом був спалений один із найбільших та найпотужніших літаків у світі українського виробництва АН-225 «Мрія».

Про це Радіо Свобода повідомили два поінформованих джерела на підприємстві «Антонов» та підтвердив міський голова міста Буча. Його відновлення коштуватиме більше 3 мільярдів доларів і потребуватиме тривалого часу. Україна докладе усіх зусиль, аби ці роботи оплатила держава-агресор.

16:15

Місто Волноваха Донецької області знаходиться під контролем України.

Проте місто вщент зруйноване.

«Волноваха – наша. Щоправда, рашисти перетворили її на руїни. Подробиці трохи згодом. Інформація офіційна», — зазначила прессекретар Донецької облдержадміністрації.

16:10

Конотоп. Ворог заходить на м'ясокомбінат, зривають замки. Перевдягаються у цивільних — Сумська обласна військова адміністрація.

14:04

Вчора, 26 лютого, оголосивши «контртерористичну операцію» в північно-західній частині Чорного моря, кораблі ВМС РФ захопили в полон два цивільних українських судна, на яких було 50 членів екіпажу.

Про це повідомили в пресслужбі Одеського прикордонного загону, пише «Суспільне».

Танкер «Афіна», який перебував у територіальних водах Румунії, у 22 милях від острова Зміїний, отримав відкритим каналом зв'язку та безпеки судноплавства команду підійти до військового корабля РФ для проведення огляду. Суховантаж «Принцеса Ніколь» з румунських вод так само прямував до острова Зміїний.

 

Майже одразу на суднах вимкнули АІС і кораблі припинили виходити на зв'язок. Сьогодні зранку системи автоматичної ідентифікації суден показали їх перебування у 18 милях від окупованого Криму.

13:52

У Києві попередили спробу теракту в торговому центрі Рівер Мол.

Про це пише «Рубрика».

Працівники ТЦ помітили, що підозрілий чоловік залишив у приміщенні рюкзак. Оперативники, які приїхали на місце, виявили всередині вибухівку. 

Диверсантна група складалася з трьох чоловік. Один затриманий. Двох ловлять.

13:27

Харків повністю під контролем ЗСУ. Відбувається повна зачистка міста від ворога. 

Про це повідомив голова Харківської ОДА Олег Синєгубов у телграм.

Російський ворог – абсолютно деморалізований. Безпосередньо у Харкові, кидаючи посеред дороги ворожу техніку, українським військам здаються цілі групи по 5-10 осіб. Як тільки бачать хоча б одного представника ЗСУ – здаються.

Також повністю контрольований українськими військами Чугуїв, українські прапори на всіх адмінприміщеннях. 

Наступ російського агресора триває у Липецькому напрямку, Вовчанському та Бєлгородському. Фіксують окремі колони російської техніки. Збройні Сили України на своїх позиціях ведуть активну боротьбу. 

12:21

Російські війська у неділю зранку спробували просунутися в бік міст Буча, Ірпінь і Гостомель на Київщині, однак їх зупинили Збройні сили України.

Про це повідомив радник голови Офісу президента Олексій Арестович на брифінгу.

«Що стосується Києва і ситуації на західних околицях столиці. Там ворог зранку спробував просунутися в бік міста Буча, міста Гостомель, міста Ірпінь. Але потрапив під потужний ракетний, артилерійський і авіаційний удари Збройних Сил України. Противник дезорганізований, і зараз лише невеличкі його сили вдаються до спроб провести розвідку в напрямку міста Ірпінь», – зазначив посадовець.

Він сказав, що ЗСУ контролюють ситуацію і знищують ворога.

«Підключилися місцеві жителі, і частину російських БМД, російських десантників спалили коктейлями Молотова прямо в Бучі», – розповів він.

11:43

Сумарні орієнтовні втрати ворога за три попередні доби (24,25,26) загарбницької війни Російської Федерації в Україні. Повідомляють Держспецзв'язку.

  • Літаки 27
  • гелікоптери 26
  • Танки 146
  • Бойові броньовані машини 706
  • Гармат 49
  • ЗРК БУК 1
  • Град 4
  • Автомобільна техніка 30
  • Цистерни 60
  • БпЛА ОТР 2
  • Кораблі/катери 2
  • Засоби ППО
  • Особовий склад орієнтовно 4300(уточнюється)

Інформація орієнтовна і може уточнюватись, оскільки ії вкрай складно отримувати після бою, адже командири насамперед зосереджуються на веденні бою.

Крім того інформацію ми можемо отримати лише по завершенню бою, а бої бувають вкрай тривалі у часі. Надходження даних може відбутись наступного дня, а іноді і через день.

 

Крім того, якщо бій тривав вночі, і розпочався в одну календарну дату, а завершився в іншу, то доволі складно відділити у яку саме добу стались ті чи інші втрати.

11.42

Ірпінь не пустив у місто ворожу техніку. Вони були змушені відійти на Бучу.

11.36

Щойно завершилася перша логістична операція, під час якої литовські солдати передали українській армії велику кількість автоматичних гвинтівок, гармат, касок та бронежилетів. 

Про це повідомив оловнокомандувач Збройних сил ЛР генерал-майор Вальдемарас Рупшис.

Литва та ЗС Литви є однією з тих держав, які надають військову допомогу Україні вже під час війни. Це лише кінець першої такої операції.

11:24

На Сумщині охоронці кордону та нацгвардійці вступили в бій з диверсійно-розвідувальною групою. Два прикордонники загинули, один нацгвардієць – поранений. 

Про це повідомили у Державній прикордонній службі України 27 лютого, пише Суспільне.

Правоохоронці отримали інформацію про підозрілих осіб, які розставляють мітки по місту. Для перевірки цієї інформації направили розвідувальну групу, у складі якої були прикордонники і нацгвардійці. На одній із вулиць військовослужбовці виявили палаючий автомобіль та зупинились, аби перевірити чи є люди в автівці та надати допомогу. Однак були обстріляні диверсантами.

Прикордонники з нацгвардійцями вступили в бій, в результаті якого два прикордонники загинуло, один нацгвардієць поранений. Пошкоджено також автомобіль прикордонників. Наразі перевіряється район ймовірного знаходження диверсійної групи.

11:05

У районі аеропорту Гостомель захисники України знищили техніку окупанта та його машини постачання, а також особовий склад.

Про це повідомляє Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України.

Також Служба Безпеки України опублікувала перехоплену розмову загарбників.

«Поки Росія бреше, як її війська «спокійно і без втрат» заходять в українські міста, солдати РФ тікають лісами. Бо купа 200-их, а техніка – розбита. Публікуємо показове перехоплення розмови окупантів. До речі, раніше ми думали, що вони тільки слово «паляниця» не можуть вимовити. А виявляється, що і з «Гастамєлем» є проблеми. Слава Україні!» – йдеться у повідомленні.

11:02

У місті Корюківка Чернігівської області люди вийшли на вулицю, щоб зупинити колону російських окупантів.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Сухопутних військ ЗСУ.

«На околицях міста Корюківка, що на Чернігівщині люди юрбою блокують пересування окупаційної техніки противника. Беріть приклад з Корюківки!», – кажуть у ЗСУ.

10:43

Частину техніки та групи росіян, які прорвалися у Харків, уже ліквідували. Влада просить людей повідомляти про місце знаходження решти.

Про це повідомляє Українська правда.

Ув мережі викладають багато відео з Харкова, на яких зафіксована підбита новітня російська бронетехніка типу ГАЗ «Тигр».

10:24

Головнокомандувач ЗСУ показав, як байрактар знищує окупантів.

10:15

Укрзалізниця вивезла 23 вагони-цистерни пального з нафтобази у Василькові (Київська область), яка зазнала ракетних ударів ворога.

Про це Укрзалізниця повідомляє у телеграм-каналі.   

Залізничники оперативно відреагували на ситуацію та врятували надважливе пальне для оборони нашої країни.

10:00

ЗС та Тероборона підірвали міст між Бучею та Ірпенем на Київщині.

Загарбників там дуже добре засмажили, повідомляє Оперативне ЗСУ.

«Колона орків у центрі Бучі зараз кидається паніці», – йдеться у повідомленні. 

9:49

Харків, російські фашисти кинули всю техніку після попадання в засідку ЗСУ.

Про це повідомляє Оперативне ЗСУ.

9:40

У місті Роздільна Одеської області спільна група прикордонників, поліцейських та тероборонівців виявила ДРГ.

Захисники України виявили підозрілих осіб на мікроавтобусі Volkswagen. Під час спроби перевірити невідомих, проти прикордонників, поліцейських і тероборонівців відкрили вогонь з іншого автомобіля – позашляховика Mitsubishi L-200. 

Бійці спільної групи відкрили вогонь у відповідь по диверсантах, після чого позашляховик почав тікати.

У затриманому мікроавтобусі виявили зброю (в тому числі автомати, гранатомети), боєприпаси, міни, вибухівку. Також затримали одного з диверсантів, особа якого встановлюється. Пошук решти диверсантів триває. Серед захисників України є поранені.

Прикордонники разом з представниками інших складових сил безпеки продовжують надійно протистояти російському вторгненню. 

9:37

На лівому березі Києва радіаційний фон у нормі.

Станом на 7:00 у Києві на лівому березі зафіксовано показник радіаційного фону 0,14 - 0,16 мкЗв/ годину при нормі 0,26 мкЗв/годину.

Про це повідомляє КМДА – офіційний канал.

9:35

Ворог обстріляв дитячий інтернат у Василькові.

Про це повідомляє Держспецзв’язку.

9:00

Повітряні Сили ЗС України кілька хвилин тому збили крилату ракету, випущену по столиці України з території Республіки Білорусь літаком ТУ-22.

Це черговий воєнний злочин РБ і РФ, повідомляє Головнокомандувач ЗС України.

8:14

Оперативна інформація станом на 6:00 27 лютого щодо російського вторгнення.

Повідомлення опублікували на сторінці Генерального штабу ЗСУ.

Російський окупант знизив темпи наступу, але все ще продовжує спроби розвити успіх на окремих напрямках в наступальній операції проти України.

Триває третя доба російського воєнного вторгнення проти України. 

Колони броньованої техніки російських агресорів уповільнили темпи просування вглиб території України. Війська противника, позбавлені своєчасного поповнення запасів палива та боєприпасів, зупиняються.

Особовий склад окупаційних військ, переважна більшість яких є молоді строковики, виснажена попередніми військовими навчаннями та має низький морально-психологічний стан. За наявною інформацією мають місце факти дезертирства, відмови військовослужбовців ЗС РФ від участі в бойових діях проти України та здачі у полон.

Основною тактикою дій окупантів залишається рух та захоплення невеликих міст, сіл та автомобільних шляхів сполучення. Завдяки потужному опору цивільного населення, підрозділів Збройних Сил України, національної гвардії та національної поліції, спроби взяття під контроль великих міст успіху не мали. 

Основна мета противника полягає у блокуванні столиці нашої Батьківщини, міста Києва, залишається невиконаною. 

Російські окупанти переходять до активного застосування диверсійно-розвідувальних груп, які знищують об’єкти цивільної інфраструктури та вбивають мирне населення великих міст. Нехтуючи нормами Міжнародного гуманітарного права, російський агресор наніс ураження по нафтобазі у Василькові та зруйнував газогін в місті Харкові. Окупанти продовжують підступно наносити ураження багатоповерховим житловим будинкам. 

З метою залякування місцевого населення використовують військові частини та підрозділи, укомплектовані, переважно, особами кавказької зовнішності, з поганим знанням російської мови, застосовують адресну розсилку погрозливих та панічних повідомлень. 

Протягом доби російські окупанти били по Києву та іншим містам балістичними та крилатими ракетами та застосовували авіацію з території ТОТ АР Крим та Республіки Білорусь. 

У Мозирському районі Білорусі загарбники сформували ударну групу російських бойових вертольотів для нанесення ударів по об’єктах критичної інфраструктури міст та по наших військах. 

Недопущене використання української залізничної інфраструктури, шляхом руйнування залізничних шляхів сполучення з країною агресором. 

Угруповання об’єднаних сил веде оборонну операцію, утримує зайняті позиції вздовж лінії розмежування. Противник успіху немає на жодному з напрямків. 

Втрати окупаційних сил на кінець третьої доби збройної агресії склали:

  • особового складу понад 3000 осіб та понад 200 - полоненими (інформація уточнюється);
  • літаків 16 одиниць;
  • вертольотів 18 одиниць;
  • танків - 102;
  • ББМ різних типів понад 540 одиниць;
  • ЗРК БУК – 1;
  • автомобільної техніки понад 20 одиниць. 

«Разом переможемо! Бий окупанта!» – закликають у ЗСУ.

7:59

У Харкові стався порив військової техніки ворога в центральну частину міста.

Про це пише Українська правда.

«Містом пересувається ворожа техніка. Інформацію підтвердили у обласному Департаменті цивільного захисту. У зв'язку з оперативною ситуацію, транспорт в р-ні Олексіївки відмінено. Жінкам і дітям залишатися в укриттях! Українські чоловіки знищать ворога!» – йдеться у повідомленні.

07.50

«Нова Каховка на Херсонщині повністю під контролем російських військ, вони захопили міськвиконком, зняли всі українські прапори з будівель», – міський голова Володимир Коваленко.

7.43

Заступниця Міністра оборони України Ганна Маляр повідомила оперативну інформацію за добу. 

Протягом доби Збройні сили України планово нарощували угрупування яке виконує завдання оборони Києва та на північному і північно-східному напрямках.

Авіація повітряних сил протягом доби здійснила перехоплення штурмовиків і транспортних літаків противника в небі над Києвом.

Військово-Морські Сили зірвали висадку морського десанту у Чорноморській оперативній зоні. 

Угрупування ООС протягом доби продовжувало вести активні мобільні пошуково-ударні дії в районі проведення операції об‘єднаних сил. І перейшли до маневренних дій. 

По всій країні продовжується виконання планових заходів мобілізаційного розгортання, зокрема формування тероборони та корпусу резерву.

07.16

У Києві військовослужбовці Національної гвардії України затримали підозрілого чоловіка, який фотографував військові об'єкти. У нього було перевірено документи та вміст мобільного телефону.

Гвардійці з'ясували, що чоловік надсилав дані на російські номери. Пояснити свої дії не зміг.

Наразі він перебуває під наглядом військовослужбовців для подальшого з'ясування обставин. Буде переданий правоохоронцям.

Просимо усіх небайдужих громадян повідомляти про подібні інциденти у правоохоронні органи.

07.00

Сили України, що обороняють Київ, знають, де перебувать окупанти. Загарбників знищать будь-якими методами.

Про це – від імені командувача Сухопутних військ ЗС України, командувача оборони Києва генерал-полковника Олександра Сирського – написала заступниця глави Міноборони України Ганна Маляр.

«Ми знаємо, де перебуває російський окупант, і знищимо його усіма доступними засобами», – зазначив Олександр Сирський.

4:48

У Харкові ворог підступно атакує житлові квартали, снаряд влучив у 9-типоверхівку, загинула жінка, рятувальники евакуювали два десятки людей. 26 лютого о 21:20 на номер «101» надійшло повідомлення про те, що внаслідок потрапляння ворожого артилерійського боєприпасу у житловий 9-поверховий будинок за адресою: м. Харків, вул. Бучми, 40а, сталась руйнація несучої стіни сходової клітини та сходових маршів з другого по сьомий поверхи, пошкоджені будівельні конструкції квартир на четвертому, п'ятому та шостому поверхах.

До місця події прибули два оперативних відділення Служби порятунку на автоцистернах,  автомобіль першої допомоги та дві автодрабини. Рятувальники евакуювали зі зруйнованого під’їзду будинку близько 20 людей. На жаль, в результаті руйнації конструктивних елементів будинку, який зазнав обстрілу, загинула літня жінка, мешканка квартири на 5-му поверсі. У підвалі будинку ховались від обстрілів близько 60 людей. Ніхто з них не постраждав. Про це інформує ДСНС України.

04.33

Українські військові під Гостомелем знищили підрозділ чеченських силовиків на чолі з командиром Магомедом Тушаєвим.

03:09

Речниця ДСНС Київської області Вікторія Рубан розповіла трохи подробиць про пожежу на нафтобазі:

  • Зареєстровано потрапляння в один із резервуарів нафтобази.
  • Навкруги досі продовжуються бойові дії, тому точніше оцінити масштаби аварії поки що важко
  • Загрози розливу пального немає, але деякі міри все ж таки треба буде виконувати. Усі розпорядження будуть згодом
  • Людей евакуювати не планують, загрози їхнім життям немає.

01:20

Таки нафтобаза на Крючках палає у Василькові. Інформацію про це підтвердила міська голова Василькова Наталія Баласинович.

01:18

Обстрілюють Глеваху, що біля Києва, – повідомляє УНІАН.

01:05

Ракетний обстріл у Василькові спричинив пожежі. Нагадаємо: там розташована нафтобаза. Щоправда, куди саме потрапили ракети поки що не повідомляють, – інформує ТБ

01:00

Окупанти почали обстріл Харкова, – пише Сегодня.

00:40

Російські окупанти скинули на Вінничині дві авіабомби ФАБ-100. Приземлились снаряди біля села Шабельня Гайсинського району. Піротехніки їх ліквідували. Про це повідомляють у Держслужбі надзвичайних ситуацій. 

00:15

Розстріляли журналіста в Херсоні. Повідомляє Ірина Венедиктова.
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024