стрічка

У чатах поширюють фейк про те, що геолокація в телефоні може скоригувати ворожі удари

26 Лютого 2022, 22:02
У чатах поширюють фейк про те, що геолокація в телефоні може скоригувати ворожі удари 3697
У чатах поширюють фейк про те, що геолокація в телефоні може скоригувати ворожі удари

У мережі поширюють повідомлення про необхідність вимикати геолокацію в телефоні, бо це може допомогти ворогам коригувати удари.

Портал «НотаЄнота» повідомив, що це фейк та інфовкид.

За словами технічних фахівців, по-перше, телефон – Android чи iOS – сам не може відправляти кудись локацію. Якщо ви хочете «зникнути» – тоді треба вмикати авіарежим. Але це про інше.

Друге:  Випадково кудись відправити повідомлення зі своєю локацією можна, наприклад, через Вайбер. Просто не діліться в публічних чатах інформацією, як куди легко проїхати. Тільки в особистих повідомленнях з друзями, краще всього – в телефонній розмові.

Третє. Вимкніть емоції і подумайте логічно: якщо у ворога були технології щодо відслідковування вашої локації два попередні дні, то чому він ставив мітки?

Четверте. У повідомленні скинутому через вайбер-чати «лякають», що будуть коригувати ворожі удари. Але адреси укриттів та бомбосховищ і так у відкритому доступі.

Поліція однієї області спочатку опублікувала це у себе в телеграм-каналі, а коли їм пояснили, що це фейк, то швиденько це видалили. Але медіа підхопили і понесли далі.

До слова, інформацію про необхідність вимкнути геолокацію поширили і на офіційних телеграм-каналах Верховної Ради та МВС України. У будь-якому разі, вимкнення геолокації точно не зашкодить, але вирішувати вам.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024