стрічка

На Рівненщині поширюють фейк про затримання диверсантів у Дубні

26 Лютого 2022, 14:43
На Рівненщині поширюють фейк про затримання диверсанті у Дубні 3838
На Рівненщині поширюють фейк про затримання диверсанті у Дубні

В соціальних мережах активно поширюють інформацію про те, що 26 лютого 2022 року в місті Дубно затримали групу російських диверсантів.

Знімок начебто з місця подій активно поширюють у різних месенджерах на соціальних мережах. Публікацію на їх основі розмістило й рівненське видання Радіо Трек. 

 

Журналісти фактчекерського проєкту «Брехунець» перевірили світлину на оригінальність та дійшли висновку, що інформація про затримання – ФЕЙК!

 

 

СПРОСТУВАННЯ

Зазначимо, що на сайті Служби безпеки України немає жодних відомостей про затримання диверсійної групи у Дубні. Ці інформацію нам не підтвердили у й рівненському управлінні силової структури. 

Порівнюючи будівлю з фото, яке шириться мережею та знімки споруди вокзалу у Дубні видно, що вони – різні. На кадрі із затриманням вікна коричневого кольору, тоді як на дубенському вокзалі насправді – зелені! 

На додаток, перевіривши знімок на оригінальність, ми з'ясували, що зроблений він був 20 березня 2018 року о 9 годині ранку.

 

ВИСНОВОК

З огляду на з'ясовані факти, можна зробити висновок, що інформація про затримання диверсійної групи у Дубні – ні що інше, аніж ФЕЙК!

***

Ця публікація підготовлена за підтримки Європейського Союзу. Співпраця автора з Представництвом Євросоюзу в Україні будується на невтручанні в редакційну політику мережі Район.in.ua. Теми, формат, героїв обирає редакція і не погоджує з міжнародними партнерами. Всі матеріали, створені в межах такої співпраці, мають відповідне маркування, а окремі думки, висловлені в матеріалах, їх зміст є виключною відповідальністю авторів і необов’язково відображають погляди Європейського Союзу та його інституцій.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024