стрічка

У соцмережах невідомі люди розвідують «обстановку» в районах

25 Лютого 2022, 10:52
У соцмережах невідомі люди розвідують «обстановку» в районах 10677
У соцмережах невідомі люди розвідують «обстановку» в районах

У Facebook та Telegram невідомі люди розпитують про обстановку в тому чи іншому населеному пункті.

Зокрема, такі дописи фактчекери проєкту «Брехунець» помітили у місцевих спільнотах Волині та Рівненщини. Про це повідомляє редакторка проєкту Світлана Кирилова.

«Найчастіше такі повідомлення залишають користувачі фейкових акаунтів. Розпитують про обстановку у містах, селах і просять уточнень на кшталт «де було чути постріли», «яка у вас у місті обстановка» тощо.

Ми думаємо, що таким чином ворог намагається покращити своє становище і дізнатися додаткову інформацію, щоб робити більш точними можливі наступні удари, або ж влаштовувати інфовкиди на місцях.

Тому закликаємо користувачів соцмереж не піддаватися на такі провокації і не розголошувати інформацію про те, коли та де стаються обстріли або інші інциденти. Вся необхідна інформація є на офіційних сайтах, телеграм-каналах державних відомств тощо.

Також нагадуємо, що знімати на відео переміщення української військової техніки – не можна. Не робіть відеотрансляції і не допомагайте ворогу збирати дані про наших військових», – зазначила Світлана Кирилова.

 
 

До слова, зараз в інфопросторі циркулює дуже багато фейків, триває нагнітання паніки. Так, нещодавно у соцмережі поширили ФЕЙК про те, що на Любешівщині йде бій.

Підписуйтесь на Телеграм-канал «Безпечний Район», щоб швидко отримувати правдиву інформацію.

***

Ця публікація підготовлена за підтримки Європейського Союзу. Співпраця автора з Представництвом Євросоюзу в Україні будується на невтручанні в редакційну політику мережі Район.in.ua. Теми, формат, героїв обирає редакція і не погоджує з міжнародними партнерами. Всі матеріали, створені в межах такої співпраці, мають відповідне маркування, а окремі думки, висловлені в матеріалах, їх зміст є виключною відповідальністю авторів і необов’язково відображають погляди Європейського Союзу та його інституцій.

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024