стрічка

Байден оголосив про нові санкції проти Росії

24 Лютого 2022, 21:09
Джо Байден 1903
Джо Байден

Президент США Джо Байден переконаний, що нова порція санкцій призведе до великих втрат російської економіки.

Джо Байден заявив, що його держава разом з лідерами «Великої сімки» повністю обмежать здатність уряду РФ діяти в доларах євро та єні.  Про це він сказав під час свого відеозвернення в четвер, 24 лютого. Про це інформує ТСН.

«Сьогодні я дозволяю нові потужні санкції та експортні обмеження проти РФ. Це створить великі витрати для російської економіки одразу та з часом. Ми навмисно структурували їх таким чином, щоб вони вплинули на Росію і мінімально позначилися на США і союзниках», – заявив Байден.

«Хочу наголосити, що ми не робимо це самі, ми об'єднали коаліцію, яка представляє більше половини світової економіки. Це 27 членів ЄС, це Влика Британія, Австралія, Нова Зеландія, багато інших приєдналися до нашої відповіді», – зауважив американський лідер.

«Я щойно говорив з лідерами «Великої сімки» і ми повністю обмежимо здатність російського уряду діяти в доларах євро, єні. Ми припинимо здатність фінансувати російське військо і збільшувати його», – сказав Байден.

Читайте також:  Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 

До слова, Байден додав, що агресія Росії проти України — це задумана наперед атака, про яку США говорили не один місяць.

«Російські військові почали грубий напад на народ України. Без провокації, без обґрунтування. Це задумана наперед атака. Тижнями ми попереджали, що це може статися. Події відбуваються практично так, як ми передбачили», - наголосив керівник Білого дому. 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024