стрічка

На Волині поширили маніпуляцію про евакуацію населення

22 Лютого 2022, 16:00
На Волині поширили маніпуляцію про евакуацію населення 12491
На Волині поширили маніпуляцію про евакуацію населення

У волинському сегменті Facebook поширили панічні вкиди з Telegram-сміттярок про евакуацію населення.

Інформацію пов'язали з подіями 21 лютого, коли президент Росії Владімір Путін підписав указ про визнання незалежності «ЛДНР». Одразу ж у Facebook-спільноті «Теревені про ВолиньUA» активно почали поширювати інформацію про евакуацію населення. Очевидно, що вкид прив'язали до евакуації населення підконтрольного бойовикам Донбасу до Росії.

Читач, який бачить подібний вкид, починає панікувати, бо думає, що це стосується саме його населеного пункту чи області. Насправді ж ідеться про евакуацію жителів «ДНР» і «ЛНР».

У підводках дописів немає ніякої конкретики, йдеться про воєнний стан та міста, які підлягають евакуації. В ситуації, яка відбувається на кордонах нашої держави, ці МАНІПУЛЯЦІЇ сіють паніку серед населення.

Посилання веде на чергову Telegram-сміттярку, де під гучним заголовком розповідають усім відому інформацію про Донбас.

 
 

З 18 лютого триває евакуація з території самопроголошених республік, але не на територію України. Для громадян не створили належних умов для проживання в Росії. Попросту кажучи, кинули напризволяще, створили видимість турботи про сусідів.

На Волині повідомлення про евакуацію у Facebook-спільнотах почали розповсюджувати ще 20 лютого. Очевидно, з метою підняти паніку серед людей і «хайпонути» на актуальній темі. І як результат – отримати більше підписників.

Чим лякали Telegram-сміттярки жителів Волині і Рівненщини минулого тижня, читайте у матеріалі: Інформаційні вкиди у Telegram: про що писали 14-20 лютого.

***

Ця публікація підготовлена за підтримки Європейського Союзу. Співпраця автора з Представництвом Євросоюзу в Україні будується на невтручанні в редакційну політику мережі Район.in.ua. Теми, формат, героїв обирає редакція і не погоджує з міжнародними партнерами. Всі матеріали, створені в межах такої співпраці, мають відповідне маркування, а окремі думки, висловлені в матеріалах, їх зміст є виключною відповідальністю авторів і необов’язково відображають погляди Європейського Союзу та його інституцій.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром