стрічка

У Міноборони України прорахували перспективу нападу Кремля з території Білорусі

21 Лютого 2022, 14:46
Олексій Рєзніков 633
Олексій Рєзніков

Російських військ уздовж кордону України недостатньо для масштабного вторгнення. Проте рівень загрози, як і раніше, високий.

Про це на брифінгу  в оперативному пресцентрі проєкту #UAРазом в «Укрінформі» 21 лютого заявив міністр оборони України Олексій Рєзніков.

«Ми розглядаємо всі можливі сценарії. Зокрема, що Росія спробує оточити Україну своїми військами від Бреста до Таганрогу по суші, на двох морях та у тимчасово окупованому Криму. І позначити активність на тимчасово окупованій частині Молдови у Придністров'ї. Також очікувалося, що на тлі цього Росія влаштує загострення на сході України. І все це супроводжуватиметься іншими способами тиску: кібератаками, мінуванням цивільних об'єктів, спробами організувати заворушення під різними приводами тощо. Мета цих дій – розхитати Україну зсередини, щоб змусити до капітуляції. Щоб ми змінили політичний курс і відмовилися від європейської та євроатлантичної інтеграції та перспективи, а врешті-решт втратили незалежність», – зауважив міністр.

Читайте такожРосія і Білорусь розпочали військові навчання: маневрують на ескалації навколо України

Також Рєзніков навів дані про кількість військових, які намагаються втілити ці сценарії. Зокрема, за його словами, нині навколо України скупчилось 127 тисяч військових на суходолі та ще 20 тисяч авіації і флоту.

«Російські війська активно маневрують біля наших кордонів, у тому числі в Криму, Азовському та Чорному морях. Зараз під приводом навчань до Азовського моря увійшли три великі кораблі та п'ять бойових кораблів і катери інших класів, зокрема один ракетний», – додав міністр.

Читайте також: Росія та Білорусь вирішили не зупиняти свої «військові навчання»

Однак, за словами посадовця, такої кількості військових для повномасштабного вторгнення не достатньо.

«Ми не принижуємо загрози, ми їх оцінюємо. Заяви про напад з білоруської сторони звучать смішно. Їх вистачає для того, щоб ми напружились, щоб розфукусували свою увагу, але не для вторгнення», – резюмував міністр та попрохав у представників ЗМІ не сіяти в країні паніку. Мовляв, Збройні сили України готові до будь-якого сценарію.

Читайте також: У Білорусі запустили фейк про безпілотник з Волині

 

 

 

 

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024