стрічка

Росія та Білорусь вирішили не зупиняти свої «військові навчання»

20 Лютого 2022, 14:10
Путін і Лукашенко 3652
Путін і Лукашенко

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко та президент РФ Володимир Путін продовжать спільні військові навчання, які мали завершитися 20 лютого.

 Офіційна причина продовження навчань – «загострення ситуації на Донбасі».

Про це пише «Українська правда» з посиланням на Міноборони Білорусі.

«На території суміжних держав створено численні угруповання військ та сил. У тому числі – третіх країн. Підвищено рівень готовності до застосування міжвидових формувань екстреного реагування НАТО з семи до п'яти діб на випадок так званої «ескалації обстановки в Україні» …Модернізовано об'єкти військової та транспортної інфраструктури. Кратно зросла чисельність проведених поблизу кордонів союзної держави незрозумілих нам навчань і операцій. Очевидна та їх спрямованість проти Росії та Республіки Білорусь», - каже міністр оборони Білорусі Віктор Хренін.

Читайте також: Війська Росії та Білорусі розпочали бойове відпрацювання на полігонах

Підбиваючи попередні підсумки спільних російсько-білоруських навчань «Союзна рішучість — 2022», у білоруському оборонному відомстві заявили, що сусідні країни (йдеться про Україну) в екстреному порядку «накачуються найсучаснішою зброєю».

Дослівно: «У зв'язку з наростанням військової активності біля зовнішніх кордонів союзної держави та загостренням ситуації на Донбасі, президентами Республіки Білорусь та Російської Федерації прийнято рішення перевірку сил реагування союзної держави продовжити».

Російсько-білоруські військові навчання проходять у Білорусі з 10 лютого, вони мали завершитися в неділю, 20 лютого. Неодноразово повідомлялося, що після навчань російські військові повернуться до місць постійної дислокації, у цьому запевняло і Міноборони РФ, і спікер президента РФ Дмитро Пєсков, і міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей.

Але вже 17 лютого Олександр Лукашенко оголосив, що російські військові залишаються в Білорусі: «Стільки, скільки треба, будуть тут збройні сили (РФ)».

Читайте також: У Білорусі запустили фейк про безпілотник з Волині

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024