стрічка

Правда і фейки про обстріл дитсадка на Луганщині

17 Лютого 2022, 13:42
Правда і фейки про обстріл дитсадка на Луганщині 4244
Правда і фейки про обстріл дитсадка на Луганщині

Після «накачки» російського інформпростору «підготовкою ЗСУ до наступу на Донбасі» з самого ранку Telegram-канали терористів почали розганяти фейкову інформацію про нібито обстріли окупованих територій.

Водночас місцеві мешканці підтверджували вильоти з Донецька та Луганська, а не прильоти. Про це повідомляють фактчекери проєкту «БезБрехні».

Аж ось російські пропагандисти одночасно почали поширювати фейк про обстріл дитячого садка в Новій Кондрашівці, відносячи її то до ОРДО то до ОРЛО.  Це підхопили Соловйови, Руденки, Варгонзо та інші російські пропагандисти-важковаговики.

Нова Кондрашівка це назва частини Станиці Луганської (за назвою станції), тобто це якраз українська територія.

Фото та відео, якими користувалися фейкарі, зроблені та поширені вперше саме українськими військовими. Ці ж фото фігурують в офіційному повідомленні ООС про обстріл.

Коли стало зрозуміло, що це українська територія, пропагандисти видалили свої пости про обстріл окупованої території і натомість почали розганяти іншу версію: обстрілу не було, траєкторія невідповідна, це заготовлена наперед провокація, у терористів немає навіть такої зброї тощо.

Попри саму абсурдність звинувачення у обстрілі нашими військами садочу є ще й факти:

  • Є інші фото з двору того ж садка зі слідами від вибуху та осколками.
  • Поруч постраждало залізничне депо.
  • Місце пошкодження (сторона будинку) вказує, що приліт був зі саме звідти, де розташовані позиції російських найманців.

Наразі російсько-терористичними військами обстріляно ще один навчальний заклад - ліцей у Луганській області, де в той час перебувало понад 40 дітей. На щастя, ніхто не постраждав.

Бачимо, що фейкарі миттєво «перевзуваються в повітрі», насправді обстріляні діти для них це лише інструмент для нагнітання чи створення причини для вторгнення.

Читайте інформацію з офіційних джерел, вона може бути з запізненням, але точно перевірена. 

Читайте також: За шість кілометрів від кордону: через Прип'ять звели понтонний міст

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024