стрічка

За шість кілометрів від кордону: через Прип'ять звели понтонний міст

17 Лютого 2022, 12:19
Міст/фото ілюстративне 1236
Міст/фото ілюстративне

Неподалік кордону з Україною на території Білорусі з'явився новий понтонний міст через Прип'ять.

Про це пишуть Тексти.

«Літак-розвідник США вивчав новий понтонний міст через білоруську частину Прип'яті за декілька кілометрів від українського кордону. Місце і час побудови не випадкові: через нього можна перекидати війська, які можуть спробувати йти на Київ по прямій через чорнобильську зону відчуження. Це також може бути відволіканням уваги від реального напрямку можливого наступу», – запевняє ЗМІ.

Міст привернув до себе увагу, і схоже, що заради оцінки ситуації поруч з ним, американські військові перевели у ручний режим один із розвідувальних БПЛА MQ-4 Triton, який додатково оглядав наближену до моста зону.

Координати моста 51.5327, 29.86593.
Координати моста 51.5327, 29.86593.

Нагадаємо: останнім часом щоденно над Україною та Чорним морем працюють декілька розвідувальних місій США та НАТО, які відстежують скупчення російських військ і ситуацію на кордонах.

«Загалом, спробувати наступати із використанням цього моста по ґрунтових дорогах і численних болотах, що там містяться, доволі важко, якщо земля не підмерзла. Тому цей міст також може бути частиною плану з відволікання уваги від справжнього місця потенційного вторгнення. Або це навчання максимально приближені до умов потенційних бойових дій», – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що міністр оборони Білорусі заявляв, що всі російські війська після навчань покидають Крим і вертаються на місце дислокації.

Читайте такожРосія і Білорусь розпочали військові навчання: маневрують на ескалації навколо України

Західні ж політики говорять, що більшість російських військ достатньо, щоб атакувати Україну і суттєвого відведення не видно.

Читайте також: Росія заявила про відведення військ, НАТО просить довести

Нагадаємо, президент США Джо Байден повторив попередження президенту РФ Владіміру Путіну про масштабні наслідки, з якими доведеться зіткнутися Росії у разі нової агресії проти України.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024