стрічка

Триває DoS-атака на сайт Міноборони: трафік порталу направили на сервіс захисту у США

16 Лютого 2022, 10:35
Кібератака 2374
Кібератака

На офіційний вебпортал Міністерства оборони України продовжують здійснюватися DoS-атаки, намагаючись зробити максимальне завантаження серверних потужностей. Українські фахівці спрямували весь трафік сайту через додатковий сервіс захисту, що розташований у США.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони, пише Суспільне

«Офіційний веб-портал Міністерства оборони України зазнав безпрецедентної DoS-атаки, яка ще триває. Атаку спрямовано на максимальне завантаження серверних потужностей, на яких працює сайт.​ Зловмисники напевно знали, що сайт захищений від класичних DDoS атак, тому вдалися до пошуку вразливих місць у коді самого сайту. Можемо констатувати, що це їм, на жаль, вдалось», – ідеться у повідомленні.

Спеціалісти з кібербезпеки побоюються іншого виду атаки – типу DDoS, тому вирішили скористатися додатковими серверами допомоги в США.

«Наші фахівці, розуміючи, що сайт може бути підданий не лише іншим аналогічним DoS-атакам, але й DDoS-атакам, спрямували весь трафік сайту через додатковий сервіс захисту, що розташований у США», – повідомляють у відомстві.

У Міноборони попередили, що атаки триватимуть і інколи будуть призводити до тимчасового порушення його роботи, принаймні допоки сайт не буде професійно оновлено.​

Однак, на думку армійців, така ситуація допомогла українським спеціалістам злагодити роботу із союзниками на випадок надзвичайних кіберподій.

Нагадаємо, У Приват24 стався збій. Пізніше стало відомо, що Хакери атакували сайти Міноборони, ПриватБанку та Ощадбанку. Кібератака на сайти Міноборони та банків: поліція відкрила кримінальне провадження

Коментар
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром