стрічка

Хакери атакували сайти Міноборони, ПриватБанку та Ощадбанку

15 Лютого 2022, 19:25
Атака 3935
Атака

На офіційних сторінках державних і фінансових установ у соцмережах почали з'являтись повідомлення про DDoS-атак, які вивели з ладу їхні сайти.

Зокрема Район.in.ua відомо, що хакери атакували сайти Міністерства оборони України, Ощадбанку та ПриватБанку.

«Наразі проводяться планові технічні роботи з відновлення штатного функціонування вебпорталів», – інформують у Міноборони та додають, що офіційна комунікація тим часом відбувається через сторінки у соцмережах.

Ощадбанк також інформує, що зазнав DDoS-атаки. При цьому зазначає, що всі системи банку захищені та працюють в штатному режимі.

«Наразі спостерігається лише уповільнення входу до системи Ощад24/7 через додаткове навантаження на канали зв’язку», – йдеться у повідомленні.

Натомість у ПриватБанку заявляють, що їм уже вдалось відновити роботу сайту.

«Служби не працювали протягом однієї години. При цьому трафік був інтенсивним, тому це створювало додаткові ускладнення з доступом до послуг», – інформує Економічна Правда.

Проте в фінустанові зауважують, що є вірогідність подальших хакерських атак, тож програмісти працюють над тим, аби убезпечити сайт.

Нагадаємо: нещодавно хакери атакували урядові сайти та Дію. Тоді з ладу вийшли сайти Кабінету міністрів, МЗС, ДСНС, Міносвіти, Мінспорту, Міненерго, Мінагрополітики та місцевих облдержадміністрацій, які працюють на платформі Кабміну.

На деяких з них було повідомлення такого змісту:

«Українець! Всі ваші особисті дані були завантажені в загальну мережу. Всі дані на комп'ютері знищуються, відновити їх неможливо. Вся інформація про вас стала публічною, бійтеся і чекайте гіршого. Це вам за ваше минуле, сьогодення і майбутнє. За Волинь, за ОУН УПА, за Галичину, за Полісся і за історичні землі».

Читайте також:

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром