стрічка

Дітям до чотирьох років не можна давати сироп від кашлю

07 Лютого 2022, 17:40
Дітям до чотирьох років не можна давати сироп від кашлю 11271
Дітям до чотирьох років не можна давати сироп від кашлю

Відхаркувальні сиропи заборонені дітям до певного віку попри застудні симптоми. Дітям до чотирьох років заборонено давати сиропи від кашлю та різні таблетовані препарати.

Матеріал такого змісту опублікувало рівненське видання «Радіо Трек».

Журналісти проєкту «Брехунець» перевірили, чи дійсно малечі протипоказані такі ліки та на основі чого ґрунтується заборона.

 

ПЕРЕВІРКА

Автори публікації зазначають, що кашель – захисний механізм організму, спрямований на очищення дихальних шляхів від слизу і сторонніх тіл. Відповідно, кашель зупиняти не треба, він припиниться сам відразу, як тільки причина, яка його викликала, пройде.

Мовляв, муколітики збільшують кількість слизу в нижніх дихальних шляхах. Це зовсім не потрібно, коли дитина кашляє від роздратованого горла або трахеї. Відбувається затікання сопель по задній стінці та збільшується мокрота в бронхах.

Також це прямий шлях до приєднання бактеріальних ускладнень - бронхіту, бронхіоліту, пневмонії.

Також сиропи від кашлю заборонені для дітей, бо у них наднизька сила кашльового поштовху. Дитина до чотирьох років просто нездатна викашляти те, що наплодить в бронхах і легенях муколітик.

На сайті Міністерства охорони здоров'я України справді зазначено, що сиропи від кашлю можуть бути шкідливі для дітей, молодших за чотири роки. Оскільки вони, так само як інгаляції, можуть спричинити надлишкове утворення слизу в дихальних шляхах. Відхаркувальні препарати мають здатність посилювати нічний кашель  у маленьких пацієнтів.

Щодо інших комбінованих препаратів від застуди, то вони полегшують симптоми у дорослих, однак протипоказані дітям. До того ж у малечі вони можуть викликати побічні ефекти, які важко передбачити. До них можуть належать потьмарення свідомості, часте серцебиття, підвищення тиску.

До того, будь-які медикаменти слід вживати лише за призначенням лікаря. Оскільки самовільне вживання препаратів може лише ускладнити перебіг хвороби або навіть призвести до летальних наслідків.

ВИСНОВОК

Публікація про те, що сиропи проти кашлю заборонені дітям до чотирьох років – ПРАВДА. Оскільки такі ліки призводять до надлишкового утворення слизу в дихальних шляхах.

***

 

Ця публікація підготовлена за підтримки Європейського Союзу. Співпраця автора з Представництвом Євросоюзу в Україні будується на невтручанні в редакційну політику мережі Район.in.ua. Теми, формат, героїв обирає редакція і не погоджує з міжнародними партнерами. Всі матеріали, створені в межах такої співпраці, мають відповідне маркування, а окремі думки, висловлені в матеріалах, їх зміст є виключною відповідальністю авторів і необов’язково відображають погляди Європейського Союзу та його інституцій.

Читайте також:  На Рівненщині поширюють фейк про єдиний симптом «Омікрону»

 

 

Коментарі
01 Березня 2023, 14:10
Ми кашель тільки сиропом Проспана лікуємо. Алергії не викликає, склад добрий і без цукру. Почали його приймати ще колись і року доньці не було, зараз уже 5 років і досі при кашлі лише Проспан даю.
24 Червня 2023, 08:54
Намагаюся кашель дитині лікувати одразу, щоб до антибіотиків не доходило. Добре допомагає сироп Проспан, його від народження можна давати. Він слиз розріджує і ніякої алергії чи побочок.
Коментар
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром