стрічка

У Рівному стався конфлікт між мамою та лікарем-травматологом

04 Лютого 2022, 12:40
Рівненська обласна дитяча лікарня 443
Рівненська обласна дитяча лікарня

У Рівненській дитячій обласній лікарні у відділенні травмпункту стався конфлікт між лікарем та мамою хлопчика, у якого була поламана рука.

Про це у фейсбук-спільноті «Рівне Інфо» написала рівненчанка Валентина Гажман. 

За словами жінки, 3 лютого приблизно о 20:00 вона приїхала в обласну дитячу лікарню відділення травмпункту, зі своєю неповнолітньою дитиною (10 років), яка отримала травму руки (перелом). Вона звернулась до дитячого лікаря ортопед травматолога Олега Ільницького, який на той момент був на зміні, і на її прохання оглянути дитину та надати медичну допомогу відмовився.

«Він вигнав дитину з переламаною рукою з оглядового кабінету, через те, що у дитини не було маски. Ми дожились до того, що тепер, щоб оглянути дитину, надати медичну допомогу та наложити гіпс, дітей примушують натягувати маски! Це що взагалі відбувається? Що у нас за горе лікарі!», – йдеться у дописі. 

За її словами, дитина півтори години сиділа майже непритомна з переламаною рукою, поки вона не викликала поліцію. І вже коли приїхав наряд поліції та викликали іншого лікаря, аж тоді надали допомогу дитині.

Цей пост викликав бурхливе обговорення ситуації у соцмережі. Одні ставали на захист мами, інші ж – на сторону лікаря, наголошуючи, що сьогодні – сплеск ковіду, і мамі потрібно було вгамувати свої емоції та просто вдягнути маску, як того вимагається. 

Свою версію подій виклав у коментарях і лікар – дитячий ортопед-травматолог із 32-річним стажем Олег Ільницький. 

Як пише лікар, жінка написала чимало брехні. 

«Правда, що звернулась десь о 20:00. Влетіла в кабінет прийому в верхньому одязі (травмпункт відділення хірургічного типу) і без масок. Я попросив зняти верхній одяг в коридорі і одягнути маски їй і дитині. У відповідь почув: в дитини рука зломана, які маски? Відповів, що вам доведеться зняти верхній одяг і одягнути маски. Гажман – ви тут всі Д___! І пішла нецензурна лайка... я попередив, що викличу поліцію. Гажман десь вибігла. Дитину залишила в кабінеті. Я попросив хлопчика почекати матір в коридорі. В нас люди чекають на допомогу. Оглядати дитину без присутності батьків я не можу. Хлопчик виходить. Рука в нього імобілізована. Ми далі почали вести прийом. Всі нормальні і адекватні батьки в масках, діткам одягають маски. Прийом ведеться тихо і мирно. Влітає Гажман – знову нецензурна лайка. Наш весь колектив в шоці..... », – пише лікар. 

Як пише лікар, він попередив жінку, що викликає поліцію. Вона знову почала сваритись, вимагати головного лікаря. Лікар-травматолог пропонує їй сходити в приймальне відділення, де черговий лікар на той момент виконує обов'язки головного лікаря. Натомість жінка почала вимагати дати їй документи, де вказано, що вона і дитина повинні бути в масках. Лікар запропонував, що в такому випадку в цілях безпеки оглядатиме дитину на соціальній дистанції. Окрім того, лікар пише, що дитина не втрачала свідомості, а спокійно сиділа, поки мама бігала по лікарні. 

«І знову лайка. При цьому слина від люті летить повсюди. І знову вибігає. Я, а не вона, викликав поліцію по міському телефону і попередив про це Гажман, продовживши прийом хворих», – йдеться у коментарі лікаря.

Далі він пише, що попросив лікаря з відділення підійти на травмпункт, щоб надати дорогу дитині Гажман, бо між ними конфліктна ситуація. Приїхала поліція, лікар розказав про ситуацію. Гажман, за його словами, при поліції поводилася ідеально. Поліція взяла у нього пояснення і заяву про вчинення дрібного хуліганства гр. Гажман. Допомога дитині була надана іншим лікарем в загальному через годину після її появи у лікарні.

На думку лікаря, жінку не цікавила дитина, її захопив скандал, сварка. 

«Поліція поїхала. Я в цей час просидів в ординаторській, відходячи від цього всього. Ви думаєте це ВСЕ??? Вийшов з ординаторської і тут мене побачила Гажман, підбігла і все почалось по новій. Погрози фізичною розправою, мати... Я записав частину цього всього на диктофон телефону. Міг би викласти, але навряд чи Фейсбук це пропустить.. от і все по Гажман на той вечір. Далі в нас була ще одна дитина і батько був в шоці від Гажман. Все, сказане мною, дуже легко перевіряється. В нас ведеться відеоспостереження в коридорі. Жаль, що я не додумався записати цю ситуацію до приїзду поліції. Якось не до того було. А зранку янголятко-мама написала гнівний пост» – написав Олег Ільницький. 

Коментар
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром