стрічка

Війська Росії та Білорусі розпочали бойове відпрацювання на полігонах

02 Лютого 2022, 13:25
Армія 1674
Армія

Військовослужбовці з Росії та Білорусі відпрацьовують ведення оборони та «боротьби з незаконними збройними формуваннями».

Міноборони РФ заявило про початок етапу бойового злагодження в рамках перевірки сил реагування «Союзної держави». Про це повідомляє Цензор.НЕТ.

Читайте також: У Білорусь прибули на навчання російські війська: можливі провокації

Зазначається, що з мотострілецькими підрозділами, екіпажами танків, бойових машин піхоти, артилерійськими розрахунками, розрахунками протитанкових керованих ракетних комплексів проводяться контрольні заняття з тактичної та вогневої підготовки, водіння бойових машин та інших предметів навчання.

«Підрозділи і військові частини Східного військового округу збройних сил Російської Федерації і збройних сил Білорусі, залучені в перевірці сил реагування «Союзної держави», приступили до бойового злагодження на полігонах Домановський, Гозький, Обуз-Лесновський, Брестський і Осиповицький», – йдеться у повідомленні.

У Міноборони РФ додали, що підрозділи збройних сил двох країн «в єдиних бойових порядках відпрацьовують різні прийоми і способи бойових дій».

Читайте також: Лукашенко обіцяє стягнути на кордон із Україною «цілий контингент»

У Міноборони РФ раніше заявили, що на першому етапі «навчань», який пройде до 9 лютого, на території Білорусі будуть створені угруповання військ. Також планується організація охорони і оборони важливих державних, військових об'єктів і повітряного простору.

Другий етап відбуватиметься з 10 по 20 лютого. У його рамках планується відпрацювати «відбиття зовнішнього нападу, протидію тероризму та захист інтересів «Союзної держави».

Читайте такожРосія (не)збирається нападати на Україну з Білорусі: де прихована маніпуляція

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024