стрічка

У Любомльській громаді рекомендували навчальним закладам іти на дистанційне навчання

27 Січня 2022, 15:27
У Любомльській громаді рекомендували навчальним закладам іти на дистанційне навчання 533
У Любомльській громаді рекомендували навчальним закладам іти на дистанційне навчання

Відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Любомльської міської ради.

Засідання відбулося 26 січня. Про це інформують на сайті Любомльської міської ради.

Обговорювали доцільність організації дистанційної форми навчання в закладах загальної середньої освіти на території Любомльської міської ТГ у зв’язку з інтенсивним підвищенням рівня захворюваності на грип та ГРВІ серед учнів молодших та старших класів.

Директор КНП «Центр ЦПМД» Любомльської міської ради Іван Маїло проінформував присутніх, що інтенсивний показник захворюваності за даний період (січень) на 9,5% перевищує базовий рівень, що відповідає середньому рівню інтенсивності епідемічного процесу.

Генеральний директор КНП «Любомльське ТМО» Любомльської міської ради Володимир Дибель зазначив, що щорічна вакцинація від грипу — це найкращий спосіб зменшити ризик захворіти на грип та зменшити ризик серйозних ускладнень, госпіталізації та смерті. Вакцина захищає від усіх актуальних штамів грипу, є безпечною і ефективною. Вакцини проти грипу  можна вводити одночасно з вакцинами проти COVID-19 під час одного візиту у різні кінцівки або з будь-яким часовим проміжком. 

Щеплення від грипу можна і потрібно робити упродовж усього епідсезону. Вакцинуватися від грипу можуть дорослі і діти від 6 місяців, які не мають протипоказань до щеплень. Імунітет після щеплення формується упродовж кількох тижнів. Зазвичай вже через 2 тижні після щеплення можна мати захист. 

Начальник відділу освіти Василь Кибиш повідомив, що за результатами наради з директорами шкіл у навчальних закладах громади спостерігається ріст захворюваності на ГРВІ та грип. У ліцеях № 3, №1, Бірківській гімназії,  кількість учнів хворих на грип перевищила 20% поріг, тому виникла необхідність переходу на дистанційну форму навчання. Рішенням педрад закладів освіти, можливе продовження навчання в звичайному режимі.

На засіданні вирішили інформацію осіб, що доповіли на засіданні, взяти до відома.

У зв’язку з високим порогом захворюваності на грип та ГРВІ серед учнів молодших та старших класів, з метою запобігання можливих негативних наслідків, рекомендувати закладам освіти перейти на дистанційну форму навчання з 26.01.2022 по 31.01.2022 включно.

З метою запобігання розповсюдження захворюваності на грип та ГРВІ ввести обмежувальні заходи (протигрипозний режим) із забороною проведення масових та колективних заходів на території закладів освіти громади.

Забезпечити контроль зі сторони адміністрації закладів освіти за дотриманням протигрипозного режиму.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024