стрічка

Понад 20 тисяч луцьких школярів знову на дистанційному

27 Січня 2022, 13:09
Луцька школярка 339
Луцька школярка

На дистанційне навчання з 26 січня перейшли 38 шкіл Луцької тергромади. 

Про це пише Суспільне.

«Понад 20 тисяч учнів 5-11 класів навчатимуться онлайн до шостого лютого», – розповів керівник департаменту освіти Луцькради Віталій Бондар.

З його слів, причиною такого рішення стало зростання кількості хворих на коронавірусну хворобу та ГРВІ.

«Бачимо ріст захворювання на грип і супутні інфекційні хвороби, а також COVID-19. Кількість класів на самоізоляції стрімко зросла. Щодо учнів 1-4 класів, кількість захворювання значно нижча. Щодо закладів дошкільної освіти, відсоток захворюваності на вчорашній день сягав до 3 %», – зазначив посадовець.

 

Суспільне дізнавалося, як відбувається онлайн навчання в ліцеї № 21 імені Михайла Кравчука в Луцьку.

Заступниця директора ліцею Оксана Мартинюк розповіла: Дистанційне навчання відбувається за шкільним розкладом, де навчаються 850 учнів.

«Серед них 10 класів у нас на самоізоляції, тобто є діти, які хворі на COVID-19. Вчителі працюють звідти, звідки їм зручно, або з дому чи школи», – говорить Оксана Мартинюк.

 

На початку тижня, 24 січня, коли школярі вчилися очно, учнів у класі поменшало, – розповів вчитель історії Андрій Мельник. З його слів, і вчителі, і школярі вже вміють виходити з різних ситуацій: якщо вимикається wi-fi, потрібно включити мобільний інтернет та роздати його на пристрій, з якого відбувається урок.

«Це дуже зручно з точки зору, що ти сам обираєш локацію, як кажуть мої власні діти: «Класно, Тепер можна за 15 хвилин проснутися до уроків, привести себе в божий вигляд, а то й не привести і працювати».

Зі слів вчителя луцького ліцею, на дистанційному навчанні учні мають можливість робити все те ж саме, що і під час навчання в очному форматі, проте за тиждень-два діти вже потребують соціального спілкування.

Навчається нині онлайн семикласниця ліцею № 21 Олександра Репницька. Каже: щодня має по 6-8 уроків. Зі слів школярки, для навчання використовує освітню програму «Єдина школа», де є прописаний розклад на два тижні вперед і є теми до кожного уроку.

«У нас є перерви, на яких ми відходимо від комп’ютерів і очі можуть трохи відпочити. Можна ще поспати довше на пів годинки, не треба збиратися, їхати в школу, а відразу встаєш і до комп’ютера підходиш», – зазначила школярка.

Мама школярки Тетяна Репницька до дистанційного навчання доньки звикла та використовує мобільний додаток, у якому відслідковує успішність дитини.

«І успішність, щоденник, що є дуже зручно. Навіть чат для батьків і вчителів. Якщо раптом дитини немає, то нам теж приходить повідомлення», – говорить лучанка.

Самодисципліна і відповідальність – цей етап був найважчим у переході на навчання онлайн, – каже Тетяна Репницька

«Наразі нам подобається. Напевно це все залежить від рівня педагогів, наскільки вони зрозуміло і креативно подають матеріал», – додала жінка.

Усього в області є 546 шкіл, із них 117 закладів перейшли на дистанційну форму навчання. У 88 школах учні початкових класів навчаються онлайн. Ще 16 навчальних закладів – на карантині, – зазначила начальниця обласного управління освіти Людмила Плахотна.

Читайте також: До Луцька з презентацією книги приїде Богдан Коломійчук

 

 

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024