стрічка

На Волині відзняли одну зі сцен документального фільму про репресії християн-протестантів

26 Січня 2022, 08:49
У Володимирі відзняли одну зі сцен документального фільму про репресії християн-протестантів 368
У Володимирі відзняли одну зі сцен документального фільму про репресії християн-протестантів

У Володимирі на території колишнього Домініканського монастиря 25 січня працювала знімальна група Волинської кінокомісії та студії Pravda PRO. 

Як стало відомо Район.Володимир, знімальна група того дня відзняла одну зі сцен майбутнього документального фільму про репресії християн-протестантів у часи Радянського Союзу.

Як розповів заступник голови Волинської кінокомісії, кінорежисер Pravda Pro Сергій Шараєвський, головна ідея історичного документального фільму про репресії протестантів – показати протистояння віри простої людини і величезної атеїстичної машини комуністичної держави.

Сергій Шараєвський
Сергій Шараєвський

Цей повнометражний документальний фільм знімають уже впродовж двох років. Зйомки проводились у Києві, Харкові, Житомирі, Одесі та інших українських містах. У зйомках беруть участь актори Волинського драмтеатру та луцького театру «Гармидер». Цьогоріч зйомки фільму планують завершити.  Аби фільм був цікавим для глядача, картина включатиме елементи ігрового кіно. Одну з таких сцен, а саме розстріл інтелігенції у 1939 році у місті Харків, вирішили відзняти у Володимирі – у стінах колишнього Домініканського монастиря (нині Володимир-Волинський центр професійної освіти).

Кожна з цих історій по-своєму унікальна. Ми брали інтерв’ю у тих, хто через віру у Бога сидів у радянських тюрмах. Наприклад, один чоловік відбув аж три терміни. У цих історіях вражали розповіді не лише про тюрми, а і про інші репресії, адже віруючим було заборонено здобувати вищу освіту, дітей цькували у школах, робили протестантів психами, запроторюючи їх до шпиталів, у їхніх помешканнях проводились регулярні обшуки, здійснювалось ще багато інших знущань, – розповів Сергій Шараєвський.  

Режисер також розповів, що для сцени розстрілу дуже довго шукали ідеальну локацію, аж поки не потрапили у двір Домініканського монастиря.

Переглянути фільм, за словами Сергія Шараєвського, можна буде вже наприкінці цього року. 

Нагадаємо, раніше робоча група вже приїздила з експедицією для огляду міста. У вівторок, 11 січня фахівці планували зйомки на конкретній локації.

Читайте також: У Володимирі зніматимуть фільм про репресії

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024