стрічка

На Волині продовжують формувати військові частини територіальної оборони

25 Січня 2022, 14:26
формування військових частин територіальної оборони ФОТО 11533
формування військових частин територіальної оборони

Відповідна службова нарада з вирішення питань щодо забезпечення розгортання у Волинській області кадру військових частин ТрО відбулася у режимі відеоконференц-зв’язку. 

Важливі питання обговорили 24 січня, повідомляють в управлінні інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації.

Нагадаємо, що з 1 січня 2022 року вступив в дію прийнятий за ініціативи Президента України Володимира Зеленського Закон України «Про основи національного спротиву». Відповідно до зазначеного Закону, територіальну оборону на території області  очолює голова облдержадміністрації, на території районів – голови райдержадміністрацій, де створюються відповідні  штаби, керівником штабу є командир бригади або командир батальйону Сил ТрО відповідно. 

До складу штабу входять представники місцевих адміністрацій і всі силовики. Штаб діє як у мирний час, так і в особливий період.

«Сьогодні ми повинні чітко розуміти, як вибудована система управління та функціонування військових частин територіальної оборони. Має бути сформований кадр військових частин ТрО, повинне бути професійне командування у батальйонах та бригадах, яке розуміє і готове виконувати поставлені завдання, а також у кожного підрозділу повинна бути облаштована локація. Усі ці завдання, які поставлені керівництвом держави, необхідно нам спільно з військовим командуванням організувати та виконати в області», – наголосив очільник області Юрій Погуляйко.

Відтак, як у свою чергу наголосив заступник голови облдержадміністрації Андрій Ярмольський, необхідно спільно проаналізувати, що вже зроблене у цьому напрямку, обговорити наявні проблемні питання та пошук шляхів їх вирішення. 

Про хід виконання заходів формування військових частин територіальної оборони та пропозиції щодо вирішення проблемних питань учасників наради поінформували командир батальйону військової частини А7028 Олександр Адамович та заступник військового комісара обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Павло Свадовський.

«У складі 100 бригади територіальної оборони сформовано управління бригади та 5 батальйонів у Володимир-Волинському, Камінь-Каширському, Ковельському та Луцькому районах, а також у місті Луцьку. Для дислокації батальйонів визначені приміщення, наразі вирішуються питання про їх передачу в оренду військовій частині», – зазначив Олександр Адамович. 

Також, як поінформував командир батальйону 100 бригади ТрО, спільно з головами райдержадміністрацій та територіальних громад приміщення поступово облаштовуються, аби у них було наявне опалення, світло та водопостачання. Окрім того, опрацьовують питання матеріально-технічного забезпечення, зокрема, засобами зв'язку, комп’ютерною технікою, меблями, автотранспортом.  

Відтак, обговорили проблемні питання у розрізі кожного батальйону та напрацювали шляхи їх вирішення.

Як наголосив перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Мовенко, з метою вирішення проблемних питань необхідно чітко визначити завдання для усіх рівнів влади.

«Якщо є якісь питання, які не вирішуються на районному рівні, облдержадміністрація готова до співпраці та надання необхідної допомоги. Також з метою належного матеріально-технічного забезпечення батальйонів ТрО необхідно у районах прийняти відповідні Програми або ж внести зміни в уже діючі», – зазначив Сергій Мовенко. 

До слова, під час наради за належну допомогу у формуванні кадру військових частин ТрО на Волині бригадний генерал Сергій Літвінов вручив голові облдержадміністрації Юрію Погуляйку гравертон від командування ОК «Захід». Також очільник області за проведену роботу у цьому напрямку отримав Подяку військового комісара обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Романа Кулика.

Робота щодо формування військових частин територіальної оборони в області продовжується.

Читайте також: 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024