стрічка

Волинь: Kalush Orchestra пройшли у фінал українського Нацвідбору Євробачення

24 Січня 2022, 19:57
Kalush 3577
Kalush

На пресконференції у Радіохабі Академії Суспільного мовлення оголосили список фіналістів Національного відбору на участь у Євробаченні 2022, серед яких і волиняни.

Подія відбулася в понеділок, 24 січня. Журналісти Район.Культура дізналися про це з Суспільного.

Фіналістами Нацвідбору на Євробачення 2022 року стали:

  • Alina Pash – Тіні забутих предків;
  • Cloudless – All be alright;
  • Kalush Orchestra – Stefania;
  • Laud – Head Under Water;
  • Michael Soul – Demons;
  • Our Atlantic – Моя Любов;
  • Roxolana – GIRLZZZZ;
  • Wellboy – Nozzy Bossy.

Читайте також: Діалоги з Аліною Паш, благодійність та екологія: в Ужгороді провели незвичайний івент

Тако нагадаємо, що учасниками гурту Kalush Orchestra є волиняни – Ігор Діденчук та Віталій Дужик.

Новостворений Kalush Orchestra на відміну від основного реп-колективу KALUSH,  робить акцент на реп із фольклорними мотивами та українську автентику. Обидва гурти існують паралельно. 

Ігор Діденчук входить до складу й основного гурту KALUSH, але зараз більше акцентується на «оркестрі». Також він є учасником гурту Go-A. Віталій Дужик прийшов лише у новостворений колектив. Обидва музиканти є мультиінструменталістами.

Читайте такожПісня Go-A увійшла в трійку найпопулярніших пісень Євробачення

«Ми ретельно послухали всі 284 заявки, які нам надіслали. Ми надали змогу конкурсантам з довгого листа взяти участь у прослуховуваннях, бо фізична присутність – значний фактор при відборі. Багато наших уявлень про артистів не збіглися з їхньою поточною формою. Або, навпаки, деякі пісні вже були з сформованою картинкою, а прослуховування дещо змінили наші перші враження», – розповів Ярослав Лодигін, член правління Суспільного.

Медійник також поділився, що їм було легко сформувати лонглист, тим паче, що журі себе не обмежували кількістю учасників. До списку потрапили всі, кого вони вважали гідними для участі у Національному відборі і потенційно ті, хто може представляти Україну та зможуть потрапити до фіналу Євробачення, що є задачею мінімум.

Фінал Національного відбору на «Євробачення-2022» пройде 12 лютого у Центрі культури та мистецтв національного авіаційного університету в Києві, що на проспекті Космонавта Комарова, 1, найближча станція метро – «Шулявська». Початок прямого ефіру о 19:00.

Проводитиме «Євробачення-2022»  місто Турин в Італії. Великий фінал відбудеться на арені Pala Olimpico 14 травня. Півфінали – 10 та 12 травня.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024