стрічка

На Рівненщині поширюють фейк, що сучасна медицина заліковує людей до смерті

25 Січня 2022, 12:52
На Рівненщині поширюють фейк, що сучасна медицина заліковує людей до смерті 2140
На Рівненщині поширюють фейк, що сучасна медицина заліковує людей до смерті

У рівненському сегменті фейсбуку поширюють відео про те, що сучасна медицина начебто знищує людей, а 99% людей помирають від того, що звернулися до лікарів.

Відео опублікували у спільноті Рокитне.INFO.

Журналісти проєкту «Брехунець» проаналізували ролик та готові розповісти, чому озвучена інформація не має нічого спільного з правдою.

МЕСЕДЖ 1. Більшість смертей – через звернення до лікарів

На фоні цегляної стіни бородатий чоловік середніх років розповідає про те, що сучасна медицина знищила стільки людей, скільки не знищили усі диктатори та садисти. Мовляв, 99% сучасних смертей – через звернення людей до лікаря.

З експертною впевненістю чоловік переконує: щойно людина звертається за медичною допомогою, її заліковують до смерті! Начебто, медики навмисне придумують людям діагнози, труять їх фармацевтичними препаратами, роблять дорогі операції, аж поки пацієнт не помре.

СПРОСТУВАННЯ

Почнемо з того, що наразі медицина в Україні досить розвинена – поруч із приватними клініками та кабінетами функціонують державні заклади охорони здоров'я. Відповідно людина, яка сумнівається в правильності поставленого діагнозу тим чи іншим лікарем, вільно може перевірити його в іншого фахівця. До того ж як повідомляють на сайті Безоплатної правової допомоги, жодна людина без її вільної згоди не може бути піддана медичним науковим чи іншим дослідам.

До того ж нам не вдалося знайти жодних статистичних даних, які б свідчили про аж надто таку високу смертність через лікування. Тому твердження, що сучасна медицина заліковує людей до смерті – ФЕЙК!

МЕСЕДЖ 2. Медикам вигідно робити людей хворими

Спікер заявляє: оскільки медицина є платною, людям у білих халатах вигідно, аби люди, які приходять до них, були хворими. Інакше з них не витягнеш грошей.

СПРОСТУВАННЯ

Слова про те, що лікарям вигідно, аби люди хворіли, адже це дає можливість тягнути з них гроші – МАНІПУЛЯЦІЯ. Оскільки наразі діє Програма медичних гарантій, і чимало лікувальних установ, як державних, так і приватних, які мають контракт із Національною службою здоров'я України на той чи інший пакет послуг, надають цю допомогу пацієнтам безкоштовно. 

Втім, зважаючи на недофінансування медичної галузі, люди змушені докуповувати деякі препарати та розхідні матеріали. Абсурдним виглядає твердження, що лікарі навмисне придумують діагнози людям хоча б тому, що стаціонари лікарень мають обмежену кількість ліжкомісць і навіть при великому бажанню фізично не зможуть прийняти всіх.  А лікар, пацієнти якого постійно хворітимуть, просто не витримає їх напливу.

МЕСЕДЖ 3. Фармацевтичні препарати – отрута

На думку чоловіка з відео, медицина не може бути платною та хімічною. Вона повинна бути натуральною: трави, мінерали, хірургія Галена (грецький лікар, хірург і філософ римської доби, який став основоположником експериментального лікування – ред.). «Експерт» переконаний, що саме до цієї медицини й потрібно повертатися. Каже, на будь-які випадки існують трави!

Таблетовані антибіотики «знавець» називає отрутою. Переконує, що існують природні антибіотики: натуральний йод, настоянка молодого грецького горіха на чачі, бджолиний підмор, прополіс… Переконує, що натуральний йод заживляє рани на очах! 

Медикаменти ж, вважає, людству «підсунули» відьмаки, а ліки знищують імунітет. Аргументує: СНІД поширився з Африки саме тому, що цей континент був пілотним для вакцинації від хвороб. Аптеки ж чоловік називає наркомафією.

СПРОСТУВАННЯ

З приводу того, що медицина повинна бути натуральною, а не хімічною, адже фармацевтичні препарати вбивають людей, то будь-які ліки слід приймати лише після консультації з лікарем. Це, до слова, стосується й засобів на основі трав. Оскільки самовільний прийом тих чи інших ліків може принести більше шкоди, аніж користі. До того, існує низка важких хвороб, у боротьбі з якими фітотерапевтичні препарати – недієві! Тому чоловік МАНІПУЛЮЄ, стверджуючи, що натуральні препарати цілком можуть замінити фармацевтичні.

Гален, до медичних поглядів якого пропонує повернутися спікер, справді зробив чималий внесок у розвиток анатомії та фізіології, практикуючи анатомування трупів людей та здійснюючи досліди на тваринах. Він поклав початок фармакології. Втім уявлення Галена про перебіг фізіологічних процесів були тісно пов’язані з його релігійними переконаннями. 

Науковець вірив, що все у світі оточене пневмою – духом життя, а під час дихання пневма наповнює організм людини. Нерви ж він вважав порожніми судинами. А смерть настає тоді, коли зупиняється дихання. Зазначимо, що Гален жив орієнтовно між 129-216 роками нашого століття, а відтоді медицина зробила суттєвий крок вперед. Розвинулася, зокрема, й хірургія. Тому чоловік з відео МАНІПУЛЮЄ заявляючи, що медицина Галена – дієва.

Звідки ж у світі поширився СНІД – достеменно не відомо. Як пише ВВС, вчені припускають, що, ймовірно, інфекція виникла у центральній частині західної Африки й вразила спочатку мавп. Згодом поширилася й на людей, швидше за все тому, що вони їли м'ясо інфікованих тварин.

Вчені припускають, що причиною стрімкого поширення недуги став певний збіг обставин.

У 1920-ті роки Конго була бельгійською колонією, а місто Кіншаса – тоді відоме як Леопольдвіль – тільки-но отримало статус столиці. Місто стало першим судноплавним портом на річці Конго, воно швидко зростало і приваблювало тисячі молодих чоловіків, які вирушили сюди на заробітки. А працівники секс-індустрії почали допомагати їм витрачати свої доходи. Вірус швидко поширився серед населення, а згодом розповсюдився і світом.  

Тож твердження, що епіцентром розповсюдження недуги Африка стала тому, що імунітет її жителів знизили вакцинами – МАНІПУЛЯЦІЯ.

Хто цей чоловік та на основі чого він робить такі заяви – не зрозуміло. Сам же «експерт» називає себе сином професора медицини. Озвучуючи свої тези, іноді хреститься. Зрідка голос за кадром ставить спікеру уточнювальні запитання. Обидва говорять чистою російською мовою. Відеоролик досить поганої якості. 

***

 

Ця публікація підготовлена за підтримки Європейського Союзу. Співпраця автора з Представництвом Євросоюзу в Україні будується на невтручанні в редакційну політику мережі Район.in.ua. Теми, формат, героїв обирає редакція і не погоджує з міжнародними партнерами. Всі матеріали, створені в межах такої співпраці, мають відповідне маркування, а окремі думки, висловлені в матеріалах, їх зміст є виключною відповідальністю авторів і необов’язково відображають погляди Європейського Союзу та його інституцій.

Читайте також:  «Нова ціль – заколоти всіх»: на Волині поширили відео відомого ковід-дисидента

 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром