стрічка

Рівненщина: групу старателів судитимуть за незаконний видобуток бурштину

21 Січня 2022, 14:41
Жителів Сарненщини судитимуть за незаконний видобуток бурштину 346
Жителів Сарненщини судитимуть за незаконний видобуток бурштину

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури завершили досудове розслідування та скеровали до суду обвинувальний акт стосовно трьох жителів Сарненського району, яким інкримінують незаконне видобування бурштину організованою групою осіб (ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 240-1 КК України).

Про це повідомляє Рівненська обласна прокуратура.

Досудове розслідування встановило, що організував угруповання 27-річний чоловік, який координував дії членів організованої групи та вживав заходи для укриття її неправомірної діяльності, забезпечував організацію незаконного промислу: визначав час і місця видобутку, купував необхідні засоби і знаряддя, розподіляв між членами організованої групи заробіток.

Двоє інших учасників – 20 та 21 років, як виконавці, відповідали за доставку обладнання та безпосередньо займались незаконним промислом.

Чоловіків викрили у серпні 2021 року, коли вони здійснювали видобуток бурштину на ділянці Клесівського лісництва, поблизу сіл Крупове та Мочулище. В обвинувачених вилучили «сонячне каміння», мотопомпу та інше обладнання.

Обвинувальний акт скерували до Сарненського районного суду.

Читайте також: Хотів трактором під’їхати додому: рокитнівські поліцейські викрили крадія

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024