стрічка

За смертельний удар нетверезому знайомому судили волинянина

19 Січня 2022, 10:00
Смерть / Фото ілюстративне 304
Смерть / Фото ілюстративне

У Турійську судили чоловіка, у якого влітку у селищі Луків стався конфлікт з двома п'яними чоловіками, а опісля один із них помер.

Про це Район.Турійськ стало відомо з вироку Турійського районного суду, який оприлюднили 17 січня.

Обвинувачений 5 серпня близько 21:00, перебуваючи в селищі міського типу Луків, під час раптово виниклого словесного конфлікту з п'яним чоловіком, ударив його правою рукою в ділянку лівої брови, внаслідок чого п'яний чоловік втратив рівновагу, впав на асфальтовану поверхню дороги та вдарився.

Внаслідок удару у чоловіка трапився крововилив небезпечний для життя, від якого він і помер уранці.

Підсудний повністю визнав свою вину і розповів, що того вечора під колеса автомобіля ледь не втрапив місцевий житель напідпитку. Водій вийшов з автомобіля, щоб допомогти, але до нього підійшов покійний і почав чіплятися. Тож підсудний вдарив його. Запевняв, що з покійним він перебував у нормальних дружніх відносинах.

У вчиненому обвинувачений чоловік розкаявся.

Зрештою суд ухвалив визнати винуватим обвинуваченого чоловіка у вчиненні злочину, передбаченого частиною першою статті 119 Кримінального кодексу України, та призначити йому покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки 6 місяців.

Цивільний позов дружини потерпілого суд задовольнив повністю. Ухвалив стягнути з обвинуваченого чоловіка на користь потерпілої витрати на поховання та на спорудження надгробного пам`ятника в розмірі 22 907 гривень.

Цивільний позов доньки потерпілого суд задовольнив частково. Ухвалив стягнути з обвинуваченого на користь потерпілої завдану злочином моральну шкоду в розмірі 200 тисяч гривень.

Також суд ухвалив стягнути з обвинуваченого чоловіка на користь доньки і дружини покійного десять тисяч гривень на витрати на правову допомогу.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024