стрічка

У селі на Волині звели триповерхову гімназію й урочисто її відкрили, попри технічні проблеми

18 Січня 2022, 17:12
Башликівська гімназія 735
Башликівська гімназія

У селі Башлики на Ківерцівщині звели сучасну триповерхову гімназію.

Урочисте відкриття відбулось 18 січня. На заході побувала журналістка Район.Ківерці.

Нагадаємо, школу розпочали будувати «з нуля» ще у 2018 році.

Територія навчального закладу займає п'ять гектарів, загальний кошторис будівництва 114 мільйонів гривень.

«На сьогодні маємо деякі технічні проблеми – прорвало трубу. Ми це перевіримо. У свою чергу я бажаю здоров‘я дітям і вчителям. У добру путь – за новими досягненнями», – зазначив голова Волинської обласної державної адміністрації Юрій Погуляйко.

«Згадую далекий 2015 рік, коли вперше завітав сюди. Мене обрали головою районної ради і першою вимогою було будувати школу. Приємно, що діти нарешті підуть навчатись у нові просторі класи», – зауважував під час урочистостей голова Волинської облради Григорій Недопад.

«Я пам’ятаю той маленький клас, де дітки сиділи і до шкільної дошки було, напевно, з пів метра. І у мене одна була думка: а який зір у тих дітей, що вони бачать, що вкарбовується у їхніх головах, і що вони винесуть з тієї школи. Було шкода й вчителів, які по телевізору бачать, у яких умовах працюють їхні колеги. Було боляче за батьків, котрі народжують, дають життя своїм сім’ям, родинам, нашій Україні, але натомість не мають від держави того, нащо вони мають розраховувати. А нині усе відбулося, усе зреалізувалося», – резюмувала у своїй вітальній промові нардепка Ірина Костанкевич.

«Лише за цей рік було стільки переживань, неполадків, негараздів, суперечок. Проте сьогодні школа є, і ця школа для наших діток. Низький уклін усім тим, хто долучився. Колективу школи бажаю швидше відійти від цих будівельних клопотів і почати нормальний процес: виховувати, навчати діток розумними, чемними, працьовитими, хоробрими людьми», – додав від себе голова Цуманської ТГ Анатолій Дорошук.

Нова школа розрахована на майже 400 місць. Великі просторі класи, актовий зал, спортивний зал із роздягальнями, у якому можна проводити не тільки уроки фізкультури, а й змагання. У школі є ліфт і простір для відпочинку вчителів.

Для кожного шкільного предмета є окремий клас, а для вчителів є окремі кабінети по спеціальностях: лабораторний кабінет для інформатики, математики тощо.

«Нині тут навчається 309 учнів. У старому приміщенні у нас навчалося 275 учнів у дві зміни. Окрім цього, структурний підрозділ початкової і базової загальної середньої освіти у сусідньому селі Дубище ліквідували, оскільки батьки не виявили бажання, аби їхні діти там навчалися. Цуманська селищна рада придбала автобус. Отож 34 дитини із Дубища навчатимуться у Башликівській гімназії. Також є село Ромашківка, відстань до нього п’ять кілометрів, учні якого навчаються у селі Дерно. Провели опитування серед батьків, проте поки вони не бажають дітей серед навчального року переводити у нашу гімназію», – зазначив директор Башликівської гімназії Анатолій Лясецький.

У закладі уже розпочався новий семестр, проте цей тиждень навчання у гімназії дистанційне. За словами директора, після здачі школи в експлуатацію та розв'язання організаційних питань діти навчатимуться уже у нових просторих класах.

Підтоплення підвалу новозбудованої школи прокоментував підрядник. Він зазначив, що це прорвало трубу, а воду вже викачали. Тобто системного підтоплення підвального приміщення немає.

Читайте також: Що відомо про костел святого Аргентинуса в Цумані

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024