стрічка

У Луцьку відкрили виставку виробів із соломи

18 Січня 2022, 09:39
Вироби з соломи 729
Вироби з соломи

У Волинському краєзнавчому музеї відкрили виставку майстрині Алли Дейнеги.

Про це пише Суспільне.

Виставка має назву «Осяяне сонцем»: усі вироби виконані з соломи. Усього в експозиції майже 30 робіт.

«Є роботи, виконані в традиційній техніці: павуки, дідухи. Є миска, вулики, кошики – вироби, де солома прошивається стрічкою з лози. Раніше таким був традиційний посуд, досить міцний. Також є намисто різне, маска, зірка», – зазначила Алла Дейнега.

Частину робіт, котрі нині експонуються на виставці в Києві чи знаходяться в приватних колекціях, майстриня представила в музеї на світлинах.

«Ця виставка прив'язана до Різдва, але раніше не вдалося її організувати, оскільки в музеї відбувалася показова виставка робіт волинських майстрів. Серед представлених робіт є більші, є менші. Усі вироби виконані в різних техніках соломоплетіння», – каже майстриня.

 

За день-два до закриття виставки, говорить майстриня, у музеї планують організувати для всіх охочих майстер-клас із соломоплетіння.

Виставка робіт майстрині у Волинському краєзнавчому музеї триватиме впродовж місяця.

Довідково:

Алла Дейнега навчалася у заслуженої майстрині народної творчості Марії Кравчук. Понад 15 років займається улюбленою справою, бере участь у виставках, фестивалях, пленерах, майстер-класах, що в Україні та за кордоном. Має звання «Майстра народної творчості», входить до Волинського обласного осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України.

Читайте також: У Луцьку на Театральному майдані формуватимуть «Ланцюг єднання»

 

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024