стрічка

Ліцензію МОЗУ одержав реабілітаційний центр у Вараші

14 Січня 2022, 15:50
Пацієнти Центру реабілітації 415
Пацієнти Центру реабілітації

Вараський міський центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю імені З.А.Матвієнко одержав ліцензію на провадження діяльності з медичної практики за спеціальностями дитяча неврологія, педіатрія, терапія, фізіотерапія, стоматологія тощо.

Відповідний наказ Міністерства охорони здоров'я України міністр підписав 12 січня, – інформують на сайті Вараської міськради.

«Ця ліцензія передусім можливість для реабілітаційного центру розвивати заклад, який має дуже хорошу базу, це додаткові кошти для реабілітації вихованців закладу, у майбутньому буде можливість залучати кошти інших громад та з державного бюджету», – зауважує директорка Департаменту соціального захисту та гідності виконавчого комітету Світлана Осадчук.

У свою чергу директор Вараського міського центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю імені З.А.Матвієнко зауважує, що у закладі вже давно задумалися про відповідне ліцензування своєї діяльності.

«Раніше в одержанні ліцензії для нашого центру були перепони на законодавчому рівні, адже ми не були лікувальним закладом. Нещодавно законодавчі норми були послаблені і ми одержали можливість. Також за цей час ми виховали свого лікаря-керівника цього напрямку, що допомогло в процесі ліцензування. Раніше ми провадили фізичну реабілітацію, яка є частиною медичної, відтепер можемо займатися відновною терапією, профілактично-оздоровчими процедурами, лікувальною фізкультурою, масажами тощо», – наголошує директорка реабілітаційного центру Наталія Федінчик.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024