стрічка

Другий том «Спогадів про Лесю Українку» номінували на «Книжку року 2021»

12 Січня 2022, 17:20
Спогади про Лесю Українку 426
Спогади про Лесю Українку
Другий том книги «Спогади про Лесю Українку» увійшов до короткого списку престижного Всеукраїнського рейтингу «Книжка року 2021» у номінації «Хрестоматія – Життєписи».
 
Короткі списки кращих видань сезону 2021 визначили наприкінці грудня експерти Всеукраїнського рейтингу «Книжка року». Лауреатів оголосять наступного місяця. Журналісти Район.Культура дізналися про це зі сторінки конкурсу в фейсбуці.
 
Двотомне видання «Спогади про Лесю Українку» створене з мемуарів родини та оповідей сучасників письменниці, що відтворюють різні періоди життя письменниці.
Інформацію для книги Тамара Скрипка збирала на п'яти континентах. На «Хрестоматія – Життєписи» номінувалося 22 видання, сім з яких потрапили до шортлиста.
 
Твори для рейтингу «Книжка року»  традиційно представляють в семи в номінаціях: «Хрестоматія», «Красне письменство», «Софія», «Минувшина», «Обрії», «Дитяче свято», «Візитівка», але вони поділяються ще на ряд підномінацій.
 
До уваги беруть книги, видані українськими видавцями самостійно або в співпраці з іноземними партнерами. Рада організації визначає літературні твори, які зробили помітний вплив на українському книжковому ринку. 
 
В коло літературних експертів конкурсу входять провідні книгознавці, критики, відомі письменники, політологи різної естетичної та ідеологічної орієнтації, журналісти та редактори популярних періодичних видань, культурологи, народні депутати, керівники відповідних державних установ.
 
До слова, у номінацію «Красне письменство» потрапила книга Оксани Забужко «Як рубали вишневий сад, або Довга дорога з Бад-Емса», видавництва «Комора». 
 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024